Жеков: Заставам зад ЦСКА на Гриша Ганчев и Христо Стоичков

10:00
Жеков: Заставам зад ЦСКА на Гриша Ганчев и Христо Стоичков
Стрелец №1 в историята на А група Петър Жеков даде интервю за „Тема Спорт", в което коментира ситуацията в ЦСКА.

Г-н Жеков, какво е мнението ви за това, което се случва около ЦСКА? В момента основният отбор води подготовка в Австрия, а неговият дубъл е на лагер в Ловеч. В същото време формация от юноши с треньор Адалберт Зафиров поддържа форма в Самоков. Как ще коментирате тази ситуация?


- На пръв поглед изглежда доста сложно, но всъщност не е. БФС вече обяви, че ЦСКА с Гриша Ганчев начело е в новата Първа лига по напълно законен начин. Как да не подкрепим този отбор, след като ще се бори за титла, за купа и за участие в евротурнирите? А и Ганчев нали обяви в няколко свои интервюта, че ще купи марките, историята и ЦСКА ще си играе на „Армията". Щом го е казал, как да не го подкрепим? В същото време, доколкото разбирам, старото дружество няма как да вземе лиценз за Б група и трябва да остане във В. В такъв случай идва въпросът защо тази формация юноши, водена от Зафиров, изобщо тренира в Самоков?

За какво водят подготовка?

- Поддържат си форма само (смее се).

Тоест заставате зад проекта на Гриша Ганчев и Христо Стоичков за възраждане на клуба?

- Да, разбира се. Нали този отбор ще участва в А група и ще играе на „Армията"? Кой друг да подкрепя? Ицо Стоичков притежава 20% от клуба. Беше направена силна селекция, а се чакат и още футболисти. Уредиха се много престижни контроли, сега с Динамо Киев идва мач, после с Интер, Удинезе ще ни гостна на „Армията"... А от другата страна какво имаме? Една група деца и юноши, която се подготвя за В група. Ами аз не искам повече да гледам срещи от трета дивизия. Ако искам да гледам как играят аматьори, ще си отида на село (смее се). ЦСКА трябва да е в А група, да се бори за титлата, за купата и за Европа. Какво повече да искаме?

В последно време обаче бяхте цитиран на няколко пъти в подкрепа на намеренията на Божков. Бяхте казали, че Гриша Ганчев не правел никакво оздравяване...

- Вижте, аз нито съм поддържал Божков, нито съм злословил по адрес на Ганчев. Просто искам да има ЦСКА, който да играе на „Армията" и аз ще съм за този отбор. Това го предлага Гриша Ганчев и е нормално да подкрепя него. Още повече, след като БФС каза, че няма никакви проблеми за това. Нито чакам някакъв пост в клуба, нито пари - отказал съм се от всичко. Какво да се занимавам на тези години. Аз искам да си гледам отбора в новата Първа лига и това е.

Значи ще ви видим на мачовете в А група на „Армията"?

- Разбира се. Ганчев ще направи силен отбор, ще видите. И ще си играе на „Армията“. Нали казаха, че ще вземат базите.

А струва ли ви се възможно старото дружество да бъде оздравено?

- Доста трудно ми се вижда. Това са страшно много пари, големи бакии... Не виждам кой ще седне да ги плаща.

А ще присъствате ли на контролата с Удинезе на „Армията" на 23 юли?

- Да, разбира се. Нали тогава ще е официалното представяне на отбора. Задължително съм там, искам да видя новите играчи.

Какви са впечатленията ви от работата на Христо Янев?

- Много добри. Все пак под негово ръководство от трета дивизия ЦСКА вдигна Купата на България. Това е красноречиво. Желая му успех и в А Група.

Много ви критикуваха за репликата, че ако ЦСКА бие Берое, ще се хвърлите от козирката...

- Аз това на майтап го казах, исках да ги ядосам играчите. Беше им много спокойно, трябваше да се разбунят духовете. Иначе няма никакви проблеми, аз после му обясних на Христо Янев, че не съм го казал с лошо. Нямам конфронтация с никого в ЦСКА - нито с треньорите, нито с ръководството.

Имаше среща на ветерани на ЦСКА в петък, но стана ясно, че вие сте отказали да присъствате. Защо?

- Така беше, аз и Якимов решихме да не участваме. Няма какво да правим там. Стари сме вече. Две години само се занимаваме с глупости. Омръзна ми. Те някои ветерани може и да искат старото дружество, ама като няма какво да стане с него, какво само да се събираме да си дрънкаме празни приказки. ЦСКА е марка, ЦСКА не може да рита по селата и паланките. Ганчев направи силен отбор и ще се борим за титлата. Това е положението. Твърдо го подкрепям проекта на Ганчев и Ицо. Какъв е смисълът още една година да се мъчим, и то с юноши, по В група? И щели да играят за Суперкупата с Лудогорец... Това не е сериозно. От Разград пък викат, че щели и те с юношите да играят... Стига глупости. Има един ЦСКА, който сега се готви в Австрия, а дубълът му е в Ловеч.

Кои други ветерани подкрепят проекта на Гриша Ганчев и Христо Стоичков?

- Много сме - аз с Якимов, Паро Никодимов, Димитър Пенев... Все големи фигури. Това е красноречиво.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

LEVSKI_IYI_1914
10.07.2016 19:29

До коментар [@comment 1909231] от [@user putopalo]:

Брат, кои са тези Цецки, за които говориш, братчедките от горния етаж ли??

GUNFIGHTER
10.07.2016 18:25

Принципно съм за ЦСКА и искам да се оправят по-най бързия начин. Сега А група е повече от жалка, липсват ми ония времена когато ЦСКА и Левски бяха във вихъра си.*smile*

gordon_shumway
10.07.2016 16:41

До коментар [@comment 1909231] от [@user putopalo]:

Ти поне си се върнал - явно това, че стана известен покрай гей-парада с онази тениска на Лефски те е карала да се криеш досега *lol*

putopalo
10.07.2016 17:04

Остави го леФски,в тема за сесека сме.Кажи сега твоето мнение,ще го бъде ли цескато,припозна ли си отбор вече,а-у?

Kalinho
10.07.2016 14:48

абе този които му даде 5лв и казва всички. Следващата седмица ще е точно обратното.

MU121
10.07.2016 10:18

За пари и рода си ще продадете, колко много сте - трима.

night_wolf1984
10.07.2016 10:15

кога гришата плати марката...тогава ще ги призная за ЦСКА....!!!

Daley_Blind
10.07.2016 13:49

Напълно си прав.

Teemo
10.07.2016 13:20

Виж сега Ганчев дори да купи марката, ако отвориш страницата на ЦСКА в УЕФА и ФИФА и там видиш да пише 4 титли няма да има никаква разлика. За да е чисто всичко трябва да бъде признато от двете федерации. Не става само с купуване на марка и емблема. Ако от там кажат ЦСКА-София е наследник на автентичното ЦСКА и взима история и всичко останало тогава никой не може да каже, че това не е ЦСКА, което би Левски 6 пъти поред и има 31 титли.

night_wolf1984
10.07.2016 12:51

Ако се закупи Марката....с нея идва и историята..За сега Литекс са си с 4 титли,а истинското ЦСКА с 31...Така,че Фифа и Уефа няма как да признаят Литекс за ЦСКА !!!

Teemo
10.07.2016 11:55

Важното е какво ще кажат ФИФА и УЕФА, не какво ще купи Гришата. Ако в базата данни и статистиките на двете федерации пише, че това е ЦСКА-то с 31 титли и всички останали успехи значи е така. В противен случай Гришата ако ще майките на феновете да купи няма да промени факта, че това е просто Литекс със сменено име, цвят, еблема и град.