Изхвърлиха съдията, предизвикал грандиозния скандал в Чемпиъншип

11:34
Изхвърлиха съдията, предизвикал грандиозния скандал в Чемпиъншип
Британският рефер Роб Шоубридж беше премахнат от листа с назначенията за предстоящите мачове във втората английска дивизия през тази седмица. Шоубридж предизвика нечуван скандал през уикенда, когато по време на двубоя Бристол Сити- Кристъл Палас, той отмени абсолютно редовен гол на гостите. За капак на всичко в 89-а минута Сити вкараха победен гол и взеха всичките три точки.

Мениджърът на Палас Нийл Уорнък остро нападна съдийската тройка, тъй като главния съдия се посъветва със своя помощник и след това отсъди аут, вместо да посочи центъра.

В Англия изключително рядко се виждат подобни ужасяващи недоразумения и явно от съдийската комисия на ФА са решили да действат светкавично.

"Обадих се на Уорнък и му се извиних за инцидента. Направих същото и с президентът на Палас. Искам да стане ясно на всички, че това което се случи, е просто недоразумение, а не тенденциозно отношение към определен отбор. Шоубридж ще бъде изваден от листите за определен период от време, за да може да си вземе глътка въздух и да се възстанови от неприятната ситуация. Вижте, и на него не му е лесно, след такава грешка чувството за вина сигурно го побърква и по този начин ще е предразположен към нови недоразумения" , коментира шефът на съдиите Кийт Хакет.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Turek
17.08.2009 13:53

По принцип инцидента е формално нарушение на правилника. Не знам в детайли нормативната им уредба в смисъл дали е било необходимо пострадалия отбор да подаде контестация за преиграване на мача в определен срок. Мисля обаче че федрацията им трябва да задължително да насрочи преиграване иначе се излагат. Още повече че преди началото на сезона тотално излязоха в защита на съдиите и забраниха всякакви коментари по техен адрес.
Колкото до преиграването на мача Байерн-Нюрнберг то там наистина ставаше дума за зачетен гол без топката да премине голлинията. Първоначалния мач завърши 1:0 за Байерн но след контестация от страна на Нюрнерг беше преигран и завърши 4:0 пак за Байерн. Парадоксалното е, че при резултат 1:0 Нюрнберг се спасяваше от отпадане. След 4:0 обаче отпадна за сметка на Фрайбург като головата им разлика беше равна но Фрайбург бяха вкарали повече голове.

onzzy
17.08.2009 13:37

за преиграването е вярно мисля че бяха Нюрнберг-Байерн само че там признаха гол а топката не влезе

ireli
17.08.2009 13:28

geshana ти верно си много зле!аман от такива философи като тебе! *angry*

TigerJK
17.08.2009 12:08

ами в Германия преди 2-3 години за подобна грешка преиграха мач, кво ти е толкова странно.. това си е цял гол, не е обратен тъч или несвирено нарушение. Тва че съдиите са им слепи кво да направим. Много рядко били допускали грешки.. ми като е рядко поне да ги поправят кво да няма да минат с едно извинявай.. хах

geshana
17.08.2009 12:02

Е ти голям специалист се оказа бе ... Неам думи напрао то ако се преиграаше така лесно секи щеше да прай кот си иска бе по-добре си замълчи , че си по умен пък камоли 3 точки и на другия да дадат тва вече ме разби *joking*

TigerJK
17.08.2009 11:49

да пуснат мача да се преиграе или да се дадат 3 точки и на другия отбор.. или да се пише равен, въпреки че при 1-0 не е много сигурно как би се развил мача.. най-добре преиграване.