Киров: Отборът трябва да е спокоен и максимално концентриран

15:49
Киров: Отборът трябва да е спокоен и максимално концентриран
Старши треньорът на "Ботев" Николай Киров коментира състоянието на отбора два дни преди двубоя от VI кръг на Първа професионална лига срещу "Пирин". Той сподели, че футболистите трябва да е спокоен и уверен в силите си за гостуването в Благоевград. 43-годишният специалист е категоричен, че той и помощникът му Иван Кочев са наясно с отговорността, която ляга на плещите им с работата в първия отбор и няма да търсят оправдания в действията и решенията на предшествениците си.

Ето какво заяви Николай Киров пред официалния сайт на клуба:
 
- Г-н Киров, в какво състояние е отборът два дни преди гостуването на "Пирин"? 
 
- Надявам се, че футболистите са готови за мача. Използвахме тренировките по време на паузата в първенството, за да се запознаем по-детайлно с качествата на играчите. Националните се прибраха здрави и с изключение на трайно контузените всички други са на разположение. Иван Стоянов тренира днес на облекчен режим заради проблеми с бедрото, но вярвам, че ще бъде на линия за мача.
 
- Чисто психически как се чувстват футболистите след катаклизмите в клуба през последните две седмици?
 
- Вероятно са били объркани след всичко, което се случи и най-вече заради несигурността. След разговора с г-н Ангел Палийски обаче, смятам че нещата са изяснени. Отборът трябва да е спокоен и максимално концентриран върху предстоящата среща в Благоевград. 

- Успяхте ли с Иван Кочев да се настроите на вълна първи отбор, след като досега ангажиментите Ви бяха свързани изцяло с работата в школата?
 
- Имахме време да поработим и да опознаем състезателите. Отделно от това работихме доста за подобряване връзките между отделните звена в отбора. Мисля, че вече познаваме качествата на футболистите и няма да имаме проблеми с адаптацията в представителния тим.

- За треньорите винаги е по-добре да водят отбор, който сами са селектирали и подготвяли. При Вас това не е така. В какво състояние заварихте тима? 
 
- Не искам да коментирам. Знаехме с какво се захващаме и каква отговорност поемаме, защото да си начело на "Ботев" е наистина сериозна отговорност. След като сме се съгласили на това, няма да търсим оправдание в подготовката, селекцията и т.н. Мислим само за това как да подобряваме играта и резултатите.
 
- Да очакваме ли нещо ново в играта на "Ботев"?
 
- Аз мисля, че е ясно какъв трябва да бъде стилът на "Ботев" - контрол върху топката, колкото може повече атаки и попадения. Това е. Към това ще се стремим стъпка по стъпка.
 
- Вкарахте в тренировъчния процес доста момчета от старшата възраст. Да очакваме ли някои от тях да се появят в официалните мачове?
 
- Групата на представителния отбор е доста скъсена след травмите на Балтанов, Рафаел и Наско Милев. Това е основната причина да качим толкова много момчета от U19 в първия отбор. Опитахме и да си върнем някои от преотстъпените през лятото играчи, но не се получи. Това е отличен шанс за юношите да продължат да тренират с представителния тим и да вложат всичко от себе си, за да осъществят прехода от юношеския към мъжкия футбол. Ние ще им помогнем с каквото можем да се реализират и да бъдат от полза на "Ботев".
 
- Няколко думи за конкуренцията в Първа професионална лига и докъде "Ботев" в този си състав може да стигне в групата според Вас?
 
- Смятам, че с изключение на 2-3 отбора, които се отличават, всички останали отбори в групата са много равностойни. Всеки може да победи всеки и ако подобряваме представянето си и развиваме играта си, ще можем да постигаме по-добри резултати, които ще ни осигурят и по-предно място в класирането. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация