Лечков: В България има 7-8 милиона разбирачи от футбол

10:24
Лечков: В България има 7-8 милиона разбирачи от футбол
Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков взе отношение относно представянето на националния ни отбор срещу Люксембург и инфарктната победа с 4:3. Легендарният халф на златното ни поколение коментира и още редица интересни въпроси, касаещи бъдещето на родния футбол.

"Винаги съм казвал, че когато се започне някаква квалификация, трябва да се мисли мач за мач. Говоря от моя гледна точка и винаги съм оптимист. Но трябва да бъдем реалисти и да си зададем въпроса имаме ли шанс да се класираме на това Световно първенство? Аз лично за първи път се съмнявам, че това ще стане. И го казвам с положителен смисъл, за да няма напрежение върху футболистите. Всички разбираме от футбол, има 7-8 милиона разбирачи в България. Успехът има много бащи, но когато има неуспех - той има само една майка", каза той в ефира на Нова ТВ.

" Люксембург, ако трябва да бъдем обективни, много от играчите им играят в много по-силни отбори, отколкото тези, в които играят нашите", смята още легендата.

"Виждате ли блясък в очите на това младо поколение? В момента съм голям реалист и съжалявам, че излиза от моята уста. На мнение съм, че трябва да се концентрираме върху по-младите футболисти. Да се концентрираме за следващата квалификация, да са готови тези млади момчета за след две години", не се спря дотук Лечков.

"Дай Боже за първи път, както казах, че съм оптимист, тези момчета да ни изненадат. Мач за мач, стъпка по стъпка", каза той спрямо настройката на националите.

"Откакто ние сме ръководство - не сме се месили на нито един треньор. Нормално е всеки да има забележки. Винаги съм бил по-остър и трябва да бъдем по-критични към самите футболисти, защото те са движещата сила, когато говорим за национален отбор. Може да е голямо клише, но тази национална фланелка е голяма отговорност и аз съм я носил и знам какво е", продължи бившият кмет на Сливен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dbddimov
11.09.2016 17:27

В следдващия мач в Франция трябва да стоят дълбоко затворени 9 - 10 човека в своята полувина в 2 идеално подредени халфови линии и може да имаме някакъв частичен успех *smile*. Но поне да се види ,че се работи по някакъв стил на игра. а не да ми стоят като дървета защитата и да се дупускат такива нелепи голове.

RoSKo0o0
11.09.2016 17:08

Не знам за какво е прав, но за едно съм сигурен... наистина играчите на Люксембург играят в по-добри първенства от нас и ако не бяха с нагласата, че са по-слаби... щяха да ни бият *smile* Обаче тук в България нали големите разбирачи, стоящи на стари лаври веднага отписаха Люксембург, колко слаби били бла-бла. Вие също си ъпдейтнете инфото. *smile*

petko9305
11.09.2016 16:46

"Люксембург, ако трябва да бъдем обективни, много от играчите им играят в много по-силни отбори, отколкото тези, в които играят нашите", смята още легендата.

Защо ли, нашите играчи не играят в големи клубове?
Лечков, май говори без да мисли *tongue*

celtic
11.09.2016 15:13

Лечков не стига,че си доста прост а и информацията ти е доста остаряла...В България отдавна няма толкова население..Има обаче едни хора на които им писна от теб и онази пияна свиня Михайлов.....що не вземеш да се застреляш....

mitko1010
11.09.2016 14:42

Така ли не разбраха, че българският футбол просто умря. Ражда се младо и негодно поколение във футболен план. Младите деца само се опитват да имитират звездите, които са гледали по телевизията. Ще дам пример с Кристиано Роналдо. Не веднъж съм виждал деца, играещи футбол само за забавление, да бият фаул, разкрачени като Кристиано Роналдо. Просто това е моделът на подражание, който се създава в тях - модел на невъзможното.

manutd_forlife
11.09.2016 14:05

Игнорирайте базите, стройте сектори за отбори, които имат достатъчно пари за следващите 10 години. О извинявай, нямам лиценза, това значи ли, че говоря глупости и тези пари не са пропиляни? Тъпанар, грандоманията му, уби нашия футбол.

PRI_A_TEL
11.09.2016 13:55

Лечков бе голям футболист, но се излага уникално от там нататък, Стойчков също се излага, но него си го знаем, но той поне никога не се излага, като Лечков, едно е да говориш глупости, друго е да крадеш и да прецакваш хората...
Иначе този коментар, могат много тренери да му го забият там, дето слънце не огрява, защото в БГ има средностатистически добри футболисти, просто трябва да се направи добрата спойка и да има смислена тактика, не може да се играе мач, без яснота, какво да се прави...От друга страна подобни говорения само водят до нежелание на футболистите да играят в националния, така се отказа и Бербатов, защото големи усти се отварят след всеки мач, а не се виждат грешките на тренерите и ръководството, че викат играчите два дни преди мач, не са проучили противника и нямат подготовка за мача, нито тактика, нито нищо...Преди Бербатов, като беше в отбора, всички говореха, как трябвало да бием тези и онези, било задължително, и грешките ръководството се опитваше да ги оправдае с футболистите...

Nelly_Lazio
11.09.2016 13:19

не зная колко разбирачи по футбол има, но такива престъпници като тебе няма никъде

Niakoi016
11.09.2016 12:44

Да Лечков и тази майка не знае,какво е оставка.То бива наглост ама вашето вече преля.Ония плешив пън,ще ни говори за цикли пиян.Явно 7-8 милиона разбирачи знаят кога едно управление е изчерпано.Двамата плешовци к'ва лига направихте?Каквато имаше когато Левски стана шампион.Май пак си изпрахте пари чрез Холандската фирма.

Ами sviliev явно е можело да излезем и с по възрастни футболисти от сорта 32+ години*lol*

morqka
11.09.2016 12:42

Аве да ви кажа !!!!!!!!! Те тез от БФС и те са от разбирачите..... май

sundza
11.09.2016 12:37

А аз знам двама дето нищичко не разбират от управление на футбол, ама това не им пречи да продължават да не пускат властта.

sviliev
11.09.2016 11:34

Много се говори за подмладяване в последните месеци, но да видим с какъв състав започнахме срещу Люксембург: Владо Стоянов - 29 г., Чорбаджийски - 20 г., Иван Иванов - 28 г., Антон Недялков - 23 г., Страхил Попов - 26 г., Дяков - 32 г., Миланов - 24 г., Марселиньо - 32 г., Попов - 29 г., Александров - 27 г., Рангелов - 33 г.
Да виждате подмладяване в сравнение с предишни квалификации, с изключение на двата бека (единият обаче не може да се брои за млад талант, на 26 си достатъчно зрял за футбол) и единия централен защитник? Само за справка, Люксембург играха с футболист на 16 и един на 18 г.