Мъри Стоилов: Напълно е възможно Левски да стане шампион

14:56
Мъри Стоилов: Напълно е възможно Левски да стане шампион
Станимир Стоилов даде интервю, в което говори за Астана, Левски и българския футбол, пред БЛИЦ СПОРТ.

- Г-н Стоилов, загубата от Кайрат с 1:4 ще окаже ли влияние върху Астана преди плейофите?

-При всички положения. С оглед на тежката програма четвъртък-неделя е нормално да се създаде напрежение и неувереност. Не искам да звучи като оправдание, но 14 играчи бяха в националните отбори. Тренирахме с четирима човека в навечерието на въпросния двубой. Имаме и контузени. Сега ще трябва да вложим неимоверни усилия, за да изпълним основната задача, а тя е ясна – да станем за трети пореден път шампиони. Все пак имаме аванс, имаме и мач по-малко, така че нищо не е загубено.

- През месец юли заявихте, че 8 години в Левски се руши и че вашата къщичка са я разрушили до основи. Смятате ли, че с идването на Спас Русев „сините” отново ще започнат да градят?

-Аз не открих Америка с това изказване. То е видно от резултатите и от липсата на трофеи във витрината на „Герена” в последните години. Надявам се новият собственик да получи подкрепа от всички левскари. Искам да се обърна към тях с молба да не се напъват с идеята да дават на новия бос съвети. Сигурен съм, че има много такива кандидати. Именно заради такива „съветници” обаче Левски стигна почти до фалит – както  финансов, така и спортно-технически. Но аз вярвам, че човек като Русев няма да допусне подобно нещо. Той има бизнес за милиони и може да се справя в такива ситуации, може да реши кой да управлява клуба. Левскарите трябва да знаят, че успехите няма да се върне утре. Ще е нужно време и много работа. Все пак според мен е напълно възможно Левски да стане шампион на базата на натоварената програма на Лудогорец.

-Вярно ли е, че сте преговаряли с Левски и че сте поставили условия и ако е така, какви са условията?

- Не, не съм преговарял, защото имам договор с Астана за още една година. Но човек не знае как ще се развият нещата в близко бъдеще. Така че – всичко е възможно.  

-Споменахте Лудогорец. Докъде могат да стигнат разградчани в Европа?

-Имат шанс да прескочат групата, без значение дали ще продължат в Шампионската лига или Лига Европа. Лудогорец е явление в нашия футбол в евротурнирите. Постигнаха висок коефициент, макар и все още да не е толкова голям, колкото беше този на Левски преди 10 години. Мисля, че скоро няма да има български клуб, който да се доближи до евроуспехите на Лудогорец. Най-малката причина е именно въпросният висок коефициент, който ти гарантира да си поставен и да срещнеш по-леки съперници. В тази връзка се сещам как ей така с лека ръка беше зачеркнат коефициентът на Левски от онези години.... Що се отнася до хегемонията на Лудогорец в първенството, аз мисля, че другите ни водещи отбори в най-близко бъдеще ще съборят разградчани от трона. Но не и от европейския трон.

-Кой е виновен за състоянието на националния отбор – Петев, БФС или футболистите?

- Всички ние, които работим дълги години в най-популярния спорт в България. Споменавам и себе си, защото съм част от него. Светлина може да се появи, ако футболът да стане държавна политика. Ние даже нямаме стадион, който да отговаря на всички изисквания на УЕФА. Треньорът винаги има вина, когато нещо не върви. Но големият проблем не е Петев. Категорично мога да го заявя. Големият проблем е глобален.

-Мнението ви за случилото се с ЦСКА. Вие припознавате ли настоящия ЦСКА с този, който вече фалира?

-Темата е много деликатна и обширна. Аз искам да има ЦСКА в А група. Но не одобрявам измамите и фалирането на клуба. Защото автентичния ЦСКА дължи пари на държавата, на треньори, на играчи. Беше извършен грабеж спрямо „армейския” клуб. Грабеж, подобен на този с КТБ, когато много хора изгоряха с пари – включително и аз. Но, вижте, не е важно дали аз припознавам новия ЦСКА. Важното е това да сторят феновете. Според мен в крайна сметка е необходимо отново да има мач ЛевскиЦСКА, да има вечно дерби, за да се върне онази магическа тръпка.

-След като си тръгнахте от Ботев, заявихте, че един ден ще кажете много истини за случилото се тогава в клуба?


- Напротив. Аз казах всичко в деня, в който си тръгнах. Говоря директно и не обичам като някои други да обявявам, че един ден, че някога ще разкрия много истини. Ще ви припомня моите думи. Напуснах, защото собственикът започна да се заиграва с феновете. И второ – не исках да се създава излишно напрежение върху отбора, който беше стигнал близо до нивото на Лудогорец.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

night_wolf1984
14.09.2016 21:56

Мъри шкумбата разказва вицове....аз не виждам като какво Левски е равностоен на Лудогорец.....нито като качества ,нито като широчина на отбора нито като колектив и селекция...могат да се мерят с тях....Верно паднаха от Левски,но имаше и мач на Ледогорец в ШЛ и то не без значение.И с резервите могат да станат шампиони...и да бият всеки...Това е класата си е класа и в Европа показаха на другите отбори как се играе футбол...а тука конкуренцията е много слаба за тях.Това е хората влагат пари и печелят от това,а в Левски не се влага,а само се краде....що не питате къде са парите от ШЛ сини приятели и тея от трансферите след груповата фаза?

nikolaigalata
15.09.2016 12:49

Да така е ,официално си признаваме че Левски победи Лудогорец *whistle*. Няма значение дали са се пазили или не , няма значение дали Левски са играли губо сякаш играят ръгби *cards* . Няма значение че в този мач съдията не даваше картони за грубите нарушения *referee*. И също така няма значение че гола станал в следствие на доза късмет *party*. Гола си е гол *ball* и победата си е победа *beer* ,и тя ще си остане за винаги в историята . Не веднъж се е случвало по-слаб обор да победи по-силен. Пак ще се случва за напред .Това винаги го има във футбола. Няма как понеже Лудогорец са по-силни *cup* и автоматично да победават всички отбори в България .

Chelsea86
15.09.2016 09:12

Бе може и да съм заблуден според вижданията на лудогорските фенове като теб, но истината е съвсем друга и много добре съм я описал долу. Както казах и 5000 години да оправдавате Лудогорец няма да промените фактите, а те са, че Левски победи и то не Лудогорец, който се пазеше, а Лудогорец, който искаше да бие с разлика, но получи единствено загуба. Това е, всичко останало са алабалистики на пристрастни и заблудени от парите на Лудогорец фенчета и анти-левскари не виждали победа над Лудогорец, които си мислят, че Левски може да ги бие само, ако Лудогорец се пазят за нещо. Оправданията са за слабаците с вирнати носове. Нормалния и мислещ човек ще каже: Левски бяха по-добрия отбор в този мач, по-силно желаеха победа и я взеха. Мрънкалото и слабаците ще оправдават загубата и ще носят вода от 9 кладенеца до последно като вас. Сам си прави сметката кой е заблуден и кой не.

simon_66
15.09.2016 00:11

Леле, колко си заблуден, братле, не е истина просто. Когато Лудогорец се надъхат и играят съсредоточено и са концентрирани само и единствено върху мача си от първенството, се получава игра, каквато показаха срещу Черно море второто полувреме при победата с 1:3. Просто излизат, мачкат съперника, владеят много топката, създават положение след положение и бележат няколко гола. Левски-Лудогорец-1:0, факт, това е крайният резултат, мачът си вървеше Х, точно каквато си беше целта на разградчани, добър резултат с по-малко изхабена енергия преди двубоя с Пилзен. И не ми говори, че нямал значение, защото и сам знаеш, че не е така. Имаше ОГРОМНО значение-добър резултат срещу Пилзен означаваше участие в групите на Шампионска лига, мноого пари и мачове наесен, нещо ,което в Левски са го позабравили отдавна. А какво им дава една победа срещу Левски на старта на първенството - единствено 3 точки, които могат да бъдат наваксани по всяко време. Е, сам пресметни кое е по-належащото и за кое си струва да вложиш сърце и душа, щом те чакат два тежки мача. Левски имат само мачове в първенството и е нормално да са по-надъханият отбор, а и бяха домакини. Голът, колкото и пъти да гледах повторенията, си беше чиста случайност. След два рикошета попадна в играч на Левски, който подаде на Краев и топката буквално се удари като в дърво и влезе. Та Краев дори и нямаше време да я насочи, просто пасът към него беше доста силен и го нацели точно където трябва, за да влезе гол. Това моето момче, не е майсторство, а късметлийска ситуация-нито пасът беше добър, камо ли начинът, по който топката стигна до играч на Левски след карамбол.И Левски имат много какво да работят в отбора си-та те нямат още първи избор за нападател-гонят един, сменят постоянно други двама, сега взеха още един. Този отбор не може да елиминира с този си състав и треньор Марибор, ти ми искаш титла в първенството. И за къв чеп? Да имат готов отбор за Шампионска лига? НЕ! Нямат и коефициент..Ще им се падне един Копенхаген на старта примерно и са дотам с евроучастието си. Когато се купят качествени играчи, развият се и не ги продават, както правят в Лудогорец, тогава могат в този клуб да имат претенциите за титла и участие в Шампионска лига. Сега е накратко казано ХАОС в отбора. Той новият собственик няма току така да излее едни 10-15 милиона за нови футболисти, като знае, че може да няма възвращаемост и да е на печалба в крайна сметка. А и стадион имат да дострояват, и сектор А да изплащат. Следващите поне 3-4 години не търси Левски на футболната карта на Европа, щото няма да са там. Знам, че боли, щото си им фен, но това е гадната истина. И аз искам силни Левски и онова съединение ЦСКА София и да имаме 3 отбора на високо европейско ниво, но няма смисъл да се самозалъгвам- на този етап това е просто невъзможно.

Chelsea86
14.09.2016 23:08

Каква истина? Лудогорец може много неща да знаят, а дали е така ще разберем накрая. В момента Левски не е отбора, който плаща на малките да скачат на Лудогорец, а точно обратното. Ние винаги губим повече точки от малките отбори отколкото от Лудогорец, Берое, Литекс и Локото. Като те чата имам чувстово, че си някое 5 годишно лапе. С каква кошница искаш да тръгнем? Да кажем още в началото Лудогорец е шампион, а ние ще се борим да не изпаднем? Това няма как да стане и именно прословутите втори места за които толкова обичате да говорите го доказват. Левски винаги се бори за титлата, може да не я спечели, но това ще бъде целта винаги и завинаги. Нямаме парите на Лудогорец, нямаме играчите на Лудогорец, но имаме сплотен отбор, който ще се бори докато има сили с тях и ние вярваме в него. Рано или късно някой ще прекъсне хегемонията на Лудогорец и за ваше нещастие това ще бъде точно Левски!

night_wolf1984
14.09.2016 22:47

всяка година тръгват с голямата кошница и все им я пълнят.....не искам да се дразня,ама и не говоря лъжи...така си е!!!

night_wolf1984
14.09.2016 22:44

това е истината...Лудогорец си знаят,че титлата е тяхна...какво като са излезли с титулярите...направиха си една тренировка и толкова.Кво да не мислиш,че Левски ще е шампион....Берое,Локото...Литекс все отбори който може да ги бият и дунав също...Лудогорец в момента няма кой да ги барне.За Левски не е сигурно даже 3-тото място..вие за шампиони ми ги гласите*smile*

Chelsea86
14.09.2016 22:20

Глупости пишеш, нямало колектив в Левски. Ако има нещо заради, което Левски победи Лудогорец е точно колектива. И ако може спри да оправдаваш загубата на Лудогорец с мачовете от ШЛ, забелязах това нещо поне в 20 теми където пишеш за Левски. Лудогорец загубиха от Левски, защото бяха неутрализирани силните им страни и играчи. Като са толкова добри с резервите както казваш ми е много интересно защо веднъж не излязат с тях срещу нас да видим какъв ще е резултата??? Много искам да го видя, но явно от отборът им не смеят и излизат преди важен мач от ШЛ с всичките си "звезди" и въпреки това си тръгнаха с загуба.

MaLkO_LuD94
14.09.2016 19:54

Ама е по-вероятно да стане 2-ри *joking* Гледам титулярите на Лудогорец гледам титулярите на Левски гледам резервите на Лудогорец и пак гледам титулярите на Левски и се питам как подяволите някой въобще си помисли че това е възможно *lol*

Betinfinity
15.09.2016 13:07

Дори и така да е, а то не е, важното е - Левски София да падат, няма толко съществено значение от кого!!!!!!

Chelsea86
15.09.2016 09:13

Единственото гарантирано е, че няма да видиш повече любимия си отбор на картата и вечно в новото същество ще избива лика на Литекс. От това по гарантирано здраве му кажи. А Левски има цялото време на света.

Duzpazauefski
15.09.2016 02:18

Къде са Алавес, къде сме "Левски" София!!

MaLkO_LuD94
14.09.2016 23:20

Не виждам смисъл да се молим за нещо което е гарантирано *thumb_up*

Chelsea86
14.09.2016 23:16

Поне има какво да гледаме и не се налага да викаме за друг отбор. Каквото има да става ще стане. Дали ще сме втори или пети вас не ви касае. Има още много вода да изтече, а във футболната история на България има много примери когато шампион е ставал не най-добрия и богатия отбор. Виждал съм ЦСКА с един от най-силните си отбори зад Левски в класирането, виждал съм и обратното. Виждал съм Левски в слаба форма да бие силен ЦСКА както и обратното. Просто е въпрос на време да видя същото срещу Лудогорец, а за вас остава надеждата да се молите и чакате Левски да се издъни.

MaLkO_LuD94
14.09.2016 22:33

Ами гледайте си тогава сърцатите играчи и си дръжте 2-рото място и до 1-ви кръг в ЛЕ и така *thumb_up*

putopalo
14.09.2016 22:31

Не всичко опира до пари,дете мое😀,с пари всеки може,феновете искаме да виждаме сърцати футболисти,не съм глорихънтър и никога няма да подкрепя такива отбори. Не можах да те възпитам,само пари и титли са ти в главата.

MaLkO_LuD94
14.09.2016 21:51

Едно е един мач друго е 36 сещаш ли се къде е разликата *wonder* От цялата А група 1 отбор да сглобят пак няма да имат нужната класа да спрат този Лудогорец*cigarette* Без класни чужденци не става не го ли разбрахте с Нар комар и такива не става *cigarette*

Chelsea86
14.09.2016 21:12

Вече е невъзможно да сме зад ЦСКА, защото този отбор фалира и умря на 9.9.2016г. *wink* Само с гледане на състави не става. Преди мача ни с Лудогорец също гледахме състави, гледахме и закани от 3-4:0 с резервите и накрая се оказа, че играят нахъсано с титулярите и след загубата се наложи да се оправдават с предстоящите мачове от ШЛ. Дори и да не станем шампиони тази година пред нас трябва да има една цел и тя е постепенното събиране на отбор, който да пребори Лудогорец, а това няма да стане без пари и успешна селекция. *wink*

vanko_liverpool
14.09.2016 20:59

Може да са втори, ама няма да са след ЦСКА, гарантирам ти *smile* Всъщонст аз не помня кога за последно Левски са завършвали 2-ри СЛЕД цска.

putopalo
14.09.2016 20:58

Ам че то беше невъзможно и Алавес да бие Бърцилона като гост,ама глей к'во стана.Чак още ми се струва невъзможно😀Така че,бъди оптимист,сине...това мога да ти дам като житейски съвет😘

tablotoneraboti
14.09.2016 20:27

Не е невъзможно, просто шансовете са малко, защото Лудогорец доминират.

nikolaigalata
14.09.2016 19:52

Не само че е напълно възможно Левски да стане шампион , ами то е ясно че ще станат ... все някога , въпроса е кога . Дали в този век или в следващия ,все още не е ясно *joking*