Попето с асистенция при загуба на Спартак в дербито със Зенит (видео)

18:42
Попето с асистенция при загуба на Спартак в дербито със Зенит (видео)

Зенит победи Спартак Москва с 4:2 настадион "Петровский" в дербито от деветия кръг на руската Премиер Лига.


Главен арбитър на двубоя бе Сергей Иванов.


Ивелин Попов беше титуляр за Спартак и игра до 70-ата минута, когато на неговото място влезе Жано Ананидзе. Българският национал се представи силно и асистира за един от головете на гостите.


Спартаковци стартираха много по-уверено и още в 3-ата минута Попов отправи опасен удар, преминал встрани от вратата. Гостите комбинираха проължително в центъра и това изнерви публиката, която започна да ги освирква. Футболистите на Зенит направиха първата си добра атака и в 16-ата минута, когато Жулиано с глава отклони към Витсел, но неговият удар срещна гредата.


В 19-ата минута Дзюба се освободи от двама защитници и потърси в наказателното поле Жулиано. Пръв до топката стигна Ешченко, но при падането си той докосна топката с ръка и реферът Сергей Иванов веднага посочи бялата точка. С помощта и на гредата, щатният изпълнител на дузпите за Зенит Доменико Кришито откри резултата.


Малко по-късно Ивелин Попов пробва параболичен удар, подобен на този, с който наказа Зенит през миналия сезон на "Откритие Арена", но топката излезе в аут. В 28-ата минута стражът на домакините Юрий Лодигин не се намеси добре при изстрел на Промес от фаул и притичалият Бокети отблизо изравни. Радостта на "червено-белите" обаче бе кратка. В 33-ата минута Роберт Мак се отскубна от Кутепов и центрира към Дзюба, който се разписа срещу родния си клуб и по тази причина не изрази бурно радостта си.


Мачът ставаше все по-интересен, а Спартак нямаше намерение да се предава. Столичани успяха да изненадат защитата на Зенит в 37-ата минута, когато разиграха късно изпълнение на корнер, а Зе Луиш скочи най-високо след центрирането на Ивелин Попов и с глава вкара за 2:2.


В началото на втората част се усети лек домакински натиск и в 55-ата минута топката се оозова във вратата на Спартак, но голът на Витсел правилно беше отменен заради засада. Не след дълго скоростна атака на питерци изведе на добра позиция Роберт Мак, но неговият удар рикошира в противников футболист. В 61-ата минута Жулиано пусна проницателен пас към Витсел и белгийският национал от малък ъгъл съумя да преодолее Артьом Ребров и за трети път да изведе питерци напред.


Последва нов период на доминация на Спартак. Малко не стигна на Попов да догони топката след подаване на Промес в наказателното поле, а холандецът все по-често се опитваше да надиграе противниковите бранители с индивидуални действия. В 70-ата минута Ивелин Попов отстъпи мястото си на Жано Ананидзе и московчани продължиха да атакуват. В същото време свободните пространства в тяхната половина бяха умело използвани от домакините. В 75-ата минута Кокорин стреля неточно от границата на наказателното поле, а в 78-ата резервата Артур Юсупов пропусна още по-чисто положение.


Спартак беше близо до трето изравняване в 83-ата минута, но Нето изби от голлинията удар на Зе Луиш. Малко след това съдията подмина нарушение срещу Промес, при което трябваше да вдигне втори жълт картон н Кришито, а в ответната атака Ешченко препъна Кокорин в наказателното поле и Жулиано реализира дузпата за крайното 4:2.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация