Стефанов: За Петев...като за умрял. Или хубаво, или нищо

12:30
Стефанов: За Петев...като за умрял. Или хубаво, или нищо

Членът на Изпълкома Венцеслав Стефанов за първи път коментира последните събития около националните отбори и най-вече напускането на Ивайло Петев и назначението на Петър Хубчев за негов заместник. Президентът на Славия започна пред "Тема Спорт" с последния двубой на тима си.

 

Г-н Стефанов, Славия отново се върна на победния път след 3:1 над Верея (Стара Загора) на "Васил Левски". Това ли е играта и отборът, който искате да виждате?


- Който разбира от футбол, трябва да му е ясно. Не може да играеш с отбор, чиято средна възраст е 20 години, и да искаш да има някакво постоянство. С младите футболисти винаги е така - горе, долу, горе, долу. Затова и казват, че един играч узрява след 25-26-годишна възраст. Тогава вече знае какво се иска от него на 100 процента. С магическа пръчка нищо няма да се случи, чудеса няма да станат. Просто трябва да има търпение и да се работи постоянно с младите. Аз съм убеден, че тези, които са привлечени от нашата школа, имат много качества и че тяхното бъдеше ше е добро. Срещу Верея доиграхме мача с двама 17-го-дишни централни защитници - братята Петко и Андрей Христови. Чудна работа обаче защо младежкият селекционер Антони Здравков не ги вижда. Гледам, че е взел осем футболисти от ЦСКА и се чудя Сухия ли да му викам или Наведения.


В тази връзка как ще коментирате събитията в представителния национален тим от изминалата седмица?


- Всички забравят много бързо... обаче аз зная едно, онзи горе гледа, бави и не забравя. Виждам такива порнографии в българския футбол. Ще се отклоня малко. Представяте ли си какво му е на треньора на юношите до 19 години (б.а. - Ангел Стойков), за да вземе сина на Димитър Джамов (б.а. - Илия Джамов, Мерстхам, Англия) и някакъв, на когото баща му държал плажове на Слънчев бряг. Синът на Джамов е неизвестен, обаче е национал. Баща му е бивш борец. Той има толкова общо с футбола, колкото аз с кибернетиката. Докато такива хора се бъркат във футбола, нищо добро не ни чака.


Държахте чужденец да поеме националния отбор, но БФС гласува доверие на Петър Хубчев...


- Аз продължавам да държа за чужденец. Дано Хубчев да ме опровергае, надявам се. Но като гледам какви стари муцуни е събрал пак в националния отбор... Ако така продължава, нищо хубаво няма да се случи. Не чакайте нищо добро, ако не се сложат 6-7 от младите и перспективни момчета, които да започнат да се налагат. А какъв по-добър шанс за това от тези световни квалификации. Това нещо го говоря още с назначаването на Петев, но тя простотията ходи по хората, а не по животните.


Как ще коментирате решението на Ивайло Петев да напусне националния дни преди квалификациите с Франция и Швеция и да поеме Динамо?


- За Петев... като за умрял. Или хубаво, или нищо. Нали съм ви казвал къде се намира Баховица. Той каквото можа да обърка, го направи. Всичко оклепа. Не може да търпиш 4-5 нискоинтелигентни момчета да бъдат тарторите на националния отбор. Българският футбол е стигнал дъното.


Вие винаги сте коментирали съдийството и се явявате като негов коректив. Какво е мнението ви за реферите от началото на сезона в Първа лига?


- Искам да попитам Марк Бата (б.а. - наблюдаващия ръководител и консултант за родните рефери и съветник на Боби Михайлов) на географски принцип ли важат правилата за съдиите. Защото в Разград на мача ни с Лудогорец за същото нарушение, каквото имаше вчера (б.а. - събота вечер в двубоя с Верея) срещу Славия, отсъдиха дузпа, а на нас не присъдиха. Само на Лудогорец и в Разград ли отсъждат тези нарушения и дали важат и за Славия и в София. И всичко живо се оправдава - така каза Марк Бата. Искам да ми отговори Марк Бата - има или няма дузпа. И ако има, защо не е отсъдена, и ако няма, защо отсъдиха такава в Разград на Лудогорец.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари