Берба оглави класацията на петимата най-известни българи във френското първенство

20:05
Берба оглави класацията на петимата най-известни българи във френското първенство

Френското онлайн спортно издание football365.fr подреди най-известните български футболисти, играли някога в местното първенство, като на първо място логично е Димитър Бербатов, който беше част от Монако преди малко повече от година. Материалът на спортната медия е написан специално преди предстоящата световна квалификация между Франция и България.


Класацията на football365.fr:


1. Димитър Бербатов - По настоящем той е най-известният български футболист, играл във Франция. Това донякъде е факт, защото той игра по френските терени съвсем скоро, но от друга страна Бербатов е носил екипите на популярни клубове като Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Българският нападател премина в Монако през януари 2014-а година и през първите шест месеца в тима от Княжеството той стана лидер, а освен това изигра 12 мача, в които вкара шест гола и подаде за други четири. През следващия сезон Бербатов изигра 26 мача и отбеляза седем попадения. Той напусна Монако през юни 2015-а, когато приключи неговият договор.


2. Владимир Манчев - Българският нападател се присъедини към Лил от ЦСКА през 2002-а година. Манчев, който по-късно игра още за Леванте и Селта Виго в Испания, остави много добри впечатления във Франция. През първия си сезон в Лил той вкара седем гола в 35 мача, а през втория - 13 гола в 30 мача. Работата с топката и усетът пред гола го направиха отличен футболист за френското първенство.


3. Йордан Лечков - Олимпик Марсилия го привлече за сезон 1996/1997, когато се завърна в елита. Той беше една от големите звезди за родния си национален тим при похода към четвъртото място на световното първенство в САЩ през 1994-а година. Неговият дебют за Олимпик беше обнадеждаващ, но с течение на времето и той, и целият отбор тръгнаха надолу. Лечков напусна Олимпик Марсилия тихомълком в края на сезона и подписа с турския Бешикташ.


4. Георги Иванов - Нападателят не остави добри спомени за феновете на Рен. Той пристигна през 2002-а година с трансфер от Левски, но беше преотстъпен на друг клуб само година по-късно. Иванов така и не вкара гол в 15-те си мача с червено-черния екип, беше обявен от феновете за твърде бавен и подигравките с него не закъсняха. Престоят му във френското първенство беше катастрофален.


5. Емил Гъргоров - Той попада в същата графа. Гъргоров пристигна в Страсбург с трансфер от ЦСКА през 2006-а година и игра първоначално във втора дивизия, а през следващия сезон беше част от отбора и в елита. В него обаче Гъргоров изигра само два мача, а през януари 2008-а беше върнат под наем в ЦСКА. След това той се завърна и остана в Страсбург до 2010-а, но не остави трайни впечатления.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kapitana123
06.10.2016 01:48

Петарка, че без да се напъва, в типичния си лежерен стил, може да оглави и класацията за българите в Гърция.

Notlike
06.10.2016 00:12

Гонзо трябваше да е официален дистрибутор на вода "Евиан" - добре се справяше.

sviliev
05.10.2016 23:40

Абсурдна класация. Как може Лечков да е трети, след като в най-лошия случай би трябвало да е втори, след Бербатов? Наско Сираков и Боби Михайлов въобще не са в петицата, а там са Владо Манчев, Гонзо и Емил Гъргоров? Извинете, кои бяха тези? А, момчетата за местна консумация, особено последните двама, сетих се. Манчев бе кадърен футболист, но смятам, че жена му оказа негативно влияние върху кариерата му. А в националния нямаше шанс да се наложи при наличието на Бербатов. Георги Димитров - Джеки и Пламен Марков също не ги виждам.

coyb
05.10.2016 20:28

Пламен Марков е нашия човек там играл по-успешно от всичките тези. За Манчев ок. А къде е Боби Михайлов с неговия Мюлуз ли беше как беше ? *smile*