Шчесни предупреди бившите си съотборници: Лудогорец е един доста приличен отбор

12:44
Шчесни предупреди бившите си съотборници: Лудогорец е един доста приличен отбор

Броени дни преди мача от груповата фаза на Шампионската лига между Арсенал и Лудогорец на „Емирейтс Стадиъм" в английската столица „Меридиан Мач" се срещна с Войчех Шчесни. Полският вратар, който е при „топчиите" от 16-годишен, има договор с Арсенал до 2018-а, но вече втори пореден сезон е преотстъпен на Рома. След световната квалификация Полша - Армения във Варшава във вторник двукратният носител на ФА Къп говори за сегашния отбор от „Емирейтс", за отношенията с Венгер и шансовете на Лудогорец.

 

- Войчех, от България съм. Може ли да поговорим?

 

- О, от България! С голямо удоволствие! Май никога досега не съм давал интервю за български вестник...

 

- А бил ли си някога в нашата страна?

 

- Нямам спомен като футболист да съм играл там, но като малък съм бил с родителите си на море някъде по вашето Южно Черноморие. Не помня къде, но две неща са се запечатали в съзнанието ми - хубавият пясък и топлата морска вода. Не е като в Полша - Балтийско море е на север и е студено. Знам, че моят сънародник и бивш вратар на Манчестър Юнайтед Томаш Кушчак е приятел с големия син на Стойчо Младенов - Александър. Томек му е бил на гости в България и също е с много добри впечатления от престоя си там.

 

- А сещаш ли се за някой български футболист?

 

- От сегашните се сещам само за Димитър Бербатов, който беше съотборник на Кушчак на „Олд Трафорд". Невероятно техничен, различен футболист. Жалко, че сега той не играе в Англия...

 

- В сряда обаче българският шампион Лудогорец стъпва на английска земя -за мача срещу Арсенал. Как оценяваш шансовете на нашия отбор срещу твоя — ти си оставаш собственост на „артилеристите"?

 

- В днешния футбол всеки има шансове срещу всеки. И понеже ме хващате в националния отбор, ще дам два пресни примера с Полша. Срещу Казахстан водехме като гости с 2:0, а мачът завърши 2:2. Сега Армения за малко щеше да ни измъкне точка, въпреки че всички очакваха спокойно да вземем три, защото преди това бихме Дания с 3:2. Същото се отнася и за клубните мачове. Днес няма изявени фаворити — вижте какво направиха Уелс и Исландия на европейското. Затова и мисля, че вашият отбор не е обречен срещу Арсенал. Имах възможност преди време да гледам разширен репортаж от двубоя на Ливърпул срещу Лудогорец на английска земя преди две години. От това, което видях, мога да споделя, че Лудогорец е един доста приличен отбор. Той се е запазил в основния си вид от тогава, макар че има и нови играчи. Сигурен съм, че както не трепнаха пред Ливърпул и играха като равни с равни, така и няма да се уплашат от Арсенал. Не познавам в детайли играта на Лудогорец, но забелязах, че там присъстват много чужденци, някои от които спокойно могат да играят в силни европейски първенства. Съдя по това, което виждам от разширените репортажи от Шампионската лига тази година.

 

- И все пак -каква е прогнозата ти за мача в сряда?

 

Като имам предвид сегашното състояние на Арсенал, смятам, че той е фаворитът в този двубой, което обаче съвсем не означава, че българите ще се предадат без бой, само защото съперникът се казва Арсенал... Напротив, сигурен съм, че гостите от България ще покажат най-доброто си лице, ще играят открито и без страх.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Pechenqgata
17.10.2016 15:48

Добър вратар, но избора в Арсенал е много труден. Имаше период, когато Шчезни нямаше заместник над 20 годинишен... а сега са трима добри вратаря в битка за титулярното място на артилеристите. Трябва да се отбележи че и Счезни е титуляр вече втори сезон на римската врата и не е без шансове да се върне при лондончани. *beer**beer*

sakata_97
17.10.2016 16:09

Счезни е артирелист и ще се радвам да се върне,но в момента на тази позиция разполагаме със чудесни вратари като Оспина и Чех и за него ще бъде трудно да получава игрови минути,според мен единствения вариант Арсенал да си го върне обратно е ако Оспина поиска да напусне,иначе друг вариант на виждам