Реал пречупи Атлетик Билбао в последните минути и окупира върха в Примера (видео)

23:44
Реал пречупи Атлетик Билбао в последните минути и окупира върха в Примера (видео)

Реал Мадрид победи Атлетик Клуб Билбао с 2:1 на стадион "Сантияго Бернабеу" в среща от деветия кръг на Примера дивисион.


Главен арбитър на двубоя бе Игнасио Иглесиас.


Стартът бе повече от добър за домакините. Още в седмата минута Карим Бензема зарадва привържениците на белия балет, откривайки резултата. Иско проби по десния фланг и намери френския нападател на чиста позиция в наказателното поле. Бензема не остави шансове на Ираисос с изстрел от близка дистанция.


Попадението донесе ритъм в играта на домакините, които намираха пространства по крилата. В осмата минута Тони Кроос отправи нисък изстрел от 20 метра - в ръцете на Горка Ираисос. В десетата Кристиано също опита от дистанция, топката се хлъзна по мократа трева и излезе на сантиметри в аут. В 16-ата Марсело центрира, Бейл скочи, но насочи над гредата. При ответната атака Иниго Лекуе центрира много добре към Сабин Мерино, който беше неточен от седем метра.


В 18-ата минута Кристиано Роналдо получи топката под ъгъл в наказателното поле, финтира бранител и опита труден удар високо по диагонала, а топката премина покрай гредата. В 27-ата "лос рохибланкос" стигнаха до изравнителен гол. Нито Даниел Карвахал, нито Пепе успяха да избият топката от наказателното поле и Хави Ерасо някак съумя да я насочи към Сабин Мерино, който имаше време да овладее и да стреля от десет метра между краката на вратаря - 1:1.


В 30-ата Ираисос се намеси точно при опасно центриране на Бейл. Две минути по-късно Кристиано стреля в стената от позиция, която беше по-удобна за центриране в наказателното поле. В 35-ата Ерасо центрира две поредни опасни топки отляво, но отбраната на Реал се справи. В 38-ата Аймерик Лапорт се размина с кълбото в наказателното поле, но Кристиано не го очакваше.


В последните минути на първата част CR7 направи два пропуска. В 43-ата Бейл проби остро по левия фланг, центрира много добра топка, но Роналдо не сложи крак в малкото наказателно поле. В 45-ата европейският шампион изпусна прекрасен голов шанс. Португалският номер 7 напредна в наказателното поле, почуди се дали да подава, но в крайна сметка реши да стреля и намери тялото на Ираисос.


И през втората част Атлетик игра с висока вдигната глава и често поглеждаше към вратата на Навас. В 52-ата минута баските някакси измъкнаха топката и тя неочаквано стигна до непокрития Иняки Уилиямс. Тъмнокожият баск се озова очи в очи срещу вратаря и шутира прекалено високо от 15 метра. Две минути по-късно двама футболисти на домакините скочиха необезпокоявано при корнер, но топката подмина и двамата.


В 56-ата Кристиано центрира остро по земята, ала нямаше кой да сложи крак. В 60-ата Иско се пребори за топката и я насочи към Бензема, но неговият удар беше спасен. В 65-ата Бейл центрира отляво, Ечейта замахна, но не игра с топката, а Роналдо не очакваше кълбото и неговият удар беше доста висок. В 70-ата Кристиано вложи цялата си мощ в изстрел от дъгата, Ираисос не помръдна, а топката прелетя до гредата и излезе в аут.


В 72-ата Лукас Васкес центрира отдясно, а Ковачич стреля с глава от границата на наказателното поле. Кристиано не успя да отклони топката, а тя почти облиза гредата. Минута по-късно Роналдо имаше претенции за дузпа заради непозволено действие на Саборит. В 77-ата Кроос много хитро изведе Бейл, уелсецът отигра от движение, но се получи нещо между пас и удар - нито в очертанията на вратата, нито към Кристиано. В 80-ата незнайно как гостите от "Сан Мамес" не получиха гол. Алваро Мората и Васкес се сбутаха сами срещу вратаря, не се разбраха и загубиха топката, а секунда по-късно за малко не се стигна до автогол след хаотично изчистване.


Силният натиск на мадридчани донесе гол в 83-ата минута. Бейл центрира, Мората засече топката, Ираисос я спря, тя му мина между краката и стана много удобна за Мората, който от метър я прати в мрежата - 2:1. Така бе оформен и крайният резултат. Реал Мадрид събра 21 точки в актива си и излезе еднолично начело във временното класиране.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Reyes_de_Europa
24.10.2016 17:28

Някои хора тук прекалено много бързате да разкарате Роналдо след няколко слаби мача. Забравяте че заради контузия той не направи нормална лятна подготовка и щом се оправи направо се включи в игра. Логично е да не е в най-добрата си форма и да има нужда от време да си я възвърне. Определено не е казал последната си дума във футбола и скоро ще се убедите в това. Важното е напролет да е във форма и да е здрав.

sdw
24.10.2016 17:20

За всичко е виновен бате хари *lol*

123321
24.10.2016 16:29

Вече почти всички фенове на Реал (не на Роналдо) сме на едно мнение за Роналдо.А именно възможно най-бърза раздяла с него.Вчера имаше поне две 100% положения вчера от които вместо да подаде за сигурен гол той реши да завършва сам.И преди си беше егоист, но поне като излезеше срещу противниковия вратар просто не пропускаше.Изгубил доста от скоростта си и вече не може да премине един противников футболист.Не може вече и пряк свободните удари да ги бие добре.За градене и влияние върху играта по-добре изобщо да не коментирам, защото е ясно, че той няма такова върху нея.При всички неща изписани по-горе просто не виждам причина поради която да го държим.Ние разкарахме може би две от най-големите ни икони и легенди Касияс и Раул..Така че не виждам защо при положение, че бил легенда (каквато за мен не е) да го търпим повече.Чакаме най-много до лятото на 2018 и го разкарваме.

Hitchhiker1902
24.10.2016 01:40

До коментар [@comment 1932842] от [@user Crissstiano]:

Роналдо може да счупи всички рекорди и пак ще си остане голмайстор, но никога легенда. Щото затова се иска характер и дух, не его и пози. Кощунство е да го наредиш до Раул, Икер, Роберто Карлуш, Бутрагеньо... Да не говорим, че и като голмайстор не е най-добрия - някак не ме радват играчи, които за мач вкарват 2 гола... от 25 опита. 1 от 2 ми звучи по-майсторско *wink*

BerbaTheBest
24.10.2016 21:47

За съжаление за Вия не остана шанс, след жестоката му контузия и при наличието на Неймар и Санчез, докато проблемът на Ибра беше Гуардиола. *thumb_up*

MaLkO_LuD94
24.10.2016 15:39

Няма нужда то се вижда как и за какво играе едното трио и как и за кой играе другото *thumb_up*

Crissstiano
24.10.2016 15:33

Да ти припомня ли Вия и Ибрахимович защо си тръгнаха от Барса? А какво каза шведът след като си тръгна? Игуаин беше в отбора преди Роналдо, интересно тогава какво му пречеше, а мнобройните му пропуски въобще няма да ги коментирам. Един от малкото играчи, които се радвам, че си тръгнаха през последните години.

MaLkO_LuD94
24.10.2016 15:20

„Когато бях играч на Реал Мадрид, винаги трябваше да играя за Роналдо. Когато завършех някоя атака сам, Роналдо започваше да се цупи“, сподели Игуаин.

Crissstiano
24.10.2016 14:25

А той не е част това ли ми казваш? В този отбор в момента само Рамос сякаш е по-дълго от Кристиано и Бензема, мисля че дойде с него и знаеш ли какво казва всеки нов футболст, който дойде - Кристиано ми помогна много в началото да се впиша! Това, че се цупил като някой вкара гол е смешно. Не винаги изразява бурно радостта си, но винаги поздравява автора на гола! Респект, че подкрепяш отбора от толкова време, ама дано не е било винаги по този начин! За да подкрепяш отбора, трябва да подкрепяш и футболистите, даже когато не са в оптимална форма. Икер дали му беше приятно да го освиркват преди да си тръгне? Ди Мария забрави ли, че и него освиркваха? Роналдо е легенда на Реал и ако още не си го осъзнал, след като приключи с футбола ще го осъзнаеш с пълна сила, ама аз си мисля, че и сега го осъзнаваш.

AC_Milan_92_45
24.10.2016 12:36

Какво му обесняваш на тоз петокласник. То баба му все Гела е гледала

Hitchhiker1902
24.10.2016 12:30

Абе... подкрепям Реал има-няма 30 години. И поне в половината от тях не сме мачкали, вервай ми. А какво е донесъл Роналдо на феновете... На повечето фенове радост (или болка) ни носи ОТБОРА, не определен играч. Кристиано е изиграл много, много добри мачове за Реал. Също както и Модрич, Рамос или Ди Мария примерно. Славните моменти обаче са ги носили заедно. И за да си легенда - трябва да си част от това ЗАЕДНО, не да се цупотиш, когато съотборник вкарва гол...

Hitchhiker1902
24.10.2016 12:23

Не съм казал, че няма нюх, напротив. Има и много други качества, комплексен играч и класен голаджия. Имах предвид ефективността му, огромния процент атаки, които завършва или са насочени към него. Съотношението мачове/голове е убийствено, но какво е съотношението удари/голове? Подозирам, че е далеч от играчи като Раул, Мориентес, Уго Санчес или Валдано...

Crissstiano
24.10.2016 08:42

Той вече е легенда, искаш или не. Духа и хъса ги е показал през годините не веднъж. Всъщност Раул и Касияс бяха освирквани също, така че от нищо няма да се учудя, някои хора подкрепят отбора и играчите само когато мачкат, а Реал няма нужда от такива фенове. Какво теб те радва надали някой го интересува, след като Роналдо донесе достатъчно славни моменти на отбора и феновете!

ComsteR
24.10.2016 03:47

Стига сега, изложи се! Няма как да кажеш на 242 мача и 262гола , че не е най-доброто, един от високите проценти, все някакъв нюх трябва да имаш.

CFC_H_A_Z_A_R_D
24.10.2016 01:13

Абе Роналдо си е Роналдо спор няма!!!Ама аз си мисля друго.Дали вече не виждаме началото на залеза на тази голяма икона???Все пак на е 31 ей сега ще дойде февруари и ще станат 32.Годините вече минават и не му остава много време.Давам му още максимум 2 години да поддържа това невероятно ниво което е достигнал.Защото каквото и да говорим той вече не може да става по-добър може само да се опита максимално дълго да се задържи на тази класа.И не мисля,че този сезон ще успее да отбележи 50 гола или ако успее този сезон най-вероятно ще му е последния такъв.

Crissstiano
24.10.2016 00:32

До коментар [@comment 1932851] от [@user sakata_97]:

Значи ти, ако си фен на отбора няма как да си позволиш да говориш по този начин, за футболист който е дал толкова много за отбора ( без значение в каква форма е)!

AC_Milan_92_45
24.10.2016 15:17

Роналдо ако пречи на Реал. толкова се напомпал с мусколи, че куфи лейки и боксьори да му пускат, че вече един читав финт, тоест никакъв финт не може да направи, взема топката и търчи като махнеска клюкарка по права линия с надеждата да няма някой н тъпя му. Обсебващ егоист, добре, че се контузи на финала, че португалия да го спечели.

sakata_97
24.10.2016 14:48

Повярвай ми аз съм много повече фен на отбора отколкото ТИ,няма смисъл да споря със теб,оправдавай си го колкото искаш,но за мен Роналдо само пречи на отбора да се развива,пълен егоист,вече ми е трудно да го гледам,не може заради един нагъл човек като Роналдо целия клуб Реал Мадрид да се съобразява със него,време е някой да му покаже за какъв клуб всъщност играе,не може да продължават всички да му се кланят като че ли е недосегаем,жалкар*angry*

Reyes_de_Europa
24.10.2016 00:28

Единственото хубаво от тоя мач са трите точки. Играта не е убедителна. Все пак трябва да отчетем факта че липсваха трима основни играчи и отвратителното, направо баско време защото гостите често играят на проливен дъжд като домакини и се приспособиха по-добре на терена. Колкото до Роналдо, имам чувството че най-после се е получила някоя от многобройните магии, които разни шамани и врачки му правят непрекъснато. След контузията не е същия и е нетипично за него толкова дълго време да не може да влезе във форма. Даже при идиотските схеми на Бенитес играеше по-успешно.

Chelsea_bs
24.10.2016 00:23

До коментар [@comment 1932842] от [@user Crissstiano]:

Легенди са Раул и Касийяс. Роналдо е наемник. Капиш. А пък за онзи Роналдо-пфффф, днешният манекен може само да му целува краката. Толкова си и фен на Реал.

Crissstiano
24.10.2016 00:30

Хахаха наемник вика. Онзи Роналдо също такива като вас го плюеха преди време, че е дебел ( той е играл в Барса, Реал, Интер и Милан, ако не знаеш), а след като си вечния голмайстор на най-великия отбор в света и си поставил десетки рекорди няма как да не си легенда!

REYDAN
24.10.2016 00:18

скамейка търси Роналдо! ръководството на Мадрид направи кърти! като се има предвид колко идиотски изгониха легендата Касияс нямам логично обяснение защо търпят Роналдо и не седне поне на скамейката за няколко мача?!?

sakata_97
24.10.2016 00:13

Роналдо в момента е отврат да го гледаш,ако Зидан не е пу.ка ще го остави резерва в следващия мач в първенството,само Зидан може да ни избави от неговото присъствие на терена,заклевам се пичове не мога да го трая вече този зализан г.й,sorry че съм толкова краен ама вече и аз не издържам

tishowinner2
23.10.2016 23:58

Реал може и да спечели мача и 1вото място, но Роналдо сякаш се старае да играе максимално слабо всеки мач. Човек ще каже, че нарочно го прави, ако не го познава. Това неговото в момента е футбол на ниво максимум Лудогорец примерно ..

MaLkO_LuD94
23.10.2016 23:51

Не гледах целият мач но това което направи Роналдо в последната атака е престъпление *cigarette*

MaLkO_LuD94
24.10.2016 00:01

Може би си дава сметка че ЗТ му е гарантирана и това му се отразява *cigarette* Но да имаш 2-ма свободни съотборници и да гледаш на всяка цена ти да вкараш за да не ти се накърни егото е престъпно *smile*

ComsteR
23.10.2016 23:57

Аз лично съм потресен от играта му.