Играчите на Левски да съблекат феновете

07:33
Играчите на Левски да съблекат феновете

Публиката не иска Левски на върха. Този извод се налага, при положение че за първи път от доста време сините са конкуренти на Лудогорец, с който дори делят върха, но въпреки това феновете на столичани не ходят на "Аспарухов" да подкрепят любимците си в битката за титлата. Какво да си помисли човек, когато средно Левски е подкрепян от 2315 души в домакинските срещи?

 

"Никога не ще останеш сам", а? Да, но оказва се, че това е само един рефрен. По-сам Левски едва ли е бил от десетилетия. Въпреки липсата на титли, въпреки унизителното участие във втората шестица, въпреки Сараево, Иртиш, Спартак Търнава… Въпреки всичко и всички "Герена" не пустееше, както сега. Напук на кризата и на отбора, който на моменти повече приличаше на санаториум за хора с увреждания, феновете бяха до отбора. На моменти дори изпълваха максимално сектор "Б" и тази предана любов изглеждаше странна на фона на срамното представяне на отбора.

 

Запалянковците със сини шалчета стискаха зъби и чакаха по-добри дни, когато третото място и Лига Европа не се бяха превърнали в цел "на живот и смърт". Но какво се случи, когато Левски е първи в класирането почти от началото на първенството? Около 800 души гледат лидера в класирането при домакинство на Черно море. Срам! Какво повече могат да желаят в момента феновете от отбора? А и да искат нещо повече, на какво основание? Не желаеха Тодор Батков като собственик – няма го! Не искаха Георги Иванов – няма го! Не искат Наско Сираков, и него го няма. А ръководството дори стигна дотам да се допитва до фен клубовете кой треньор става за "Герена" и кой футболист може да бъде привлечен…

 

Цените на билетите са по 7, 10 и 15 лв. И защото са нормални, вече тръгна слух, че няма фенове, защото до скоро имало мнозина, които влизали гратис. А днес заради новите турникети на арената вече ги няма. Дано да не е вярно…

 

Или пък козирката е причината? Майната й, когато Роман Прохазка качва Левски на върха с гол и няма хора, с които да се зарадва. Да, сините не играят като Барселона и едва ли ще се преборят с многомилионната селекция на Лудогорец за титлата, но кой знае? Това е БГ футбол, нали?

 

Левски за първи път от дълго време изглежда като отбор, като едно цяло. Въпреки че не блести, тимът е първи, бие и това е най-важното. Статистиката също е в полза на тима. Левски е най-добрият домакин след първото завъртане в шампионата. И единственият без загуба в Първата лига. Левски има най-добрата защита след 13-ия кръг. Отборът дори още не е допускал гол на "Аспарухов". Все предпоставки на "Герена" да има поне 5000 зрители минимум. Смешна цифра за сините стандарти, но при онези 800 души онзи ден няма да прекаляваме.

 

А след първата лоша серия на всички е ясно какво ще се случи. На "Герена" ще се появят онези верни фенове, които ще искат обяснение от футболистите и ще ги съблекат, защото не заслужавали да носят свещената фланелка. Не, не и не. Не и този път. Божидар Краев и съотборниците му трябва да отидат при привържениците и да им обявят, че този път хората, които се събличат, ще са тези от трибуните. Защото днес не играчите предадоха футболния Левски по време на битка.

 

Публиката в цифри:
►  Левски – Монтана 0:0 2380 зрители
►  Левски – Лудогорец 1:0 4941
►  Левски – Верея 4:0 1650
►  Левски – Пирин 2:0 1500
►  Левски – Дунав 2:0 4000
► ЦСКА – Левски 1:1 11 000
►  Левски – Берое 2:0 1040
►  Левски – Черно море 1:0 700

 

Общо: 27 211 зрители
Средно: 3401 зрители

 

Без ЦСКА: 16 211 зрители
Средно: 2315 зрители

 

Автор: Филип Зуберски, в."Труд"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Bitten
07.11.2016 11:25

Интересно ми е, какво по-точно да отидат да гледат хората, че и сте седнали да им се сърдите че си стоят вкъщи... Футбол - няма, интрига - няма, цска - няма, дерби - няма, лудогорец - шампион, левски шанс - няма. За какво да дават пари ? Освен това, в момента мачовете се предават що-годе професионално по телевизията, като може да гледаш мача по гащи и с ракийка, защо да мръзнеш по стадиона с вестник под задните си части, щото седалките не са виждали гъба от както са сложени, да слушаш 200 пияни 'ултраси' как псуват 90 минути, да си изядеш боя като решиш да ги наречеш пияни 'ултраси' и да се прибереш да гледаш Висшата лига по ТВ, белким си почувствал футболна атмосфера... Българския 'футбол' е толкова интересен и интригуващ че продължително излагане на него води до рак на белия дроб и цироза. А вие искате и да ви плащаме за това? Моля ви се....

vasil74
07.11.2016 09:56

каде са феновете на Левски ФК. щом видят тема за Цска веднага скачат на клавишите,и ревът че литекс,латекс че туй онуй ......х..й. що не ходите на стадиона да си гледате отбора ,а седите и много разбирате пред компа,лаптопа тв радиото и т.н.мнооооого обичате да коментирате другите. а сега ко праим .може да са на море,или на водни ски.

Teemo
07.11.2016 14:10

Левски никога не е фалирал или бил изоставен от феновете си за да бъде припознат друг отбор. Тези дружества са сменяни с указ на БКП, нещо, което се е случвало с ЦСКА и почти всички български отбори по времето на комунизма. Самият факт, че ЦСКА е бил закриван 3 пъти преди 9 септември 2016г. и въпреки това никой не е имал претенции, че сте друг отбор говори достатъчно. Та отново ще те върна към омразните за теб УЕФА и ФИФА, които казват, че Левски е отбор на 102 години и признават цялата му история. Факт! А какво казват за ЦСКА тире София? -> No record in UEFA competition. Нужно ли е за пореден път да оспорваш фактите с отворена уста затънал до уши?

WDale
07.11.2016 13:41

Плащате 8 до 25 лв, ама я си направи труда да провериш средната заплата в София каква е и каква - в Разград? Да не се окаже накрая, че на Левски билетите в крайна сметка са по-евтини спрямо заплатите дето се взимат. Що не си ползвате малко главите?

manutd_forlife
07.11.2016 13:15

Нали сега се смени президента и всички се радваха на ''достойния и доказан бизнесмен'' дето ви закупи. Със сигурност, ако това е добра новина за вас, повече хора биха се върнали на стадиона? Само ядохте ЦСКА, че ''не са направили нищо'' при управлението на Титан, но всичките хора във вашето управление, като махнем президента, са едни и същи и си стоят така от години. Не мисля, че правите толкова голяма разлика.

manutd_forlife
07.11.2016 13:11

102 годишен отбор, където десетки години не е бил легитимен? Същия този отбор, където е сменял дружества ...адски доста пъти. Поне като ще твърдиш една теза не се изкарвай като лицемер.

sundza
07.11.2016 11:35

Аз му отговарям, че когато те напълнят стадиона си при цена на билета различна от 1 лв и 5 лв., тогава ше ни държи сметка на нас, които плащаме от 8 до 25! А отношението в момента не към ЛЕВСКИ или отбора, а към пореното сбъркано и крадливо управление, което ни налагат. Ма това няма как да го проумеете - при вас всичко е цветя и рози щото.

Teemo
07.11.2016 11:33

Сашенце припознато, аз съм бил на всеки един домакински мач този сезон. Някак си не съм избегнал нищо поради простата причина, че точно фенове убили, затрили, предали и продали собствения си отбор нямат моралното право да държат сметка на феновете на 102 годишен отбор. Поне малко кумова срама покажете и не се показвайте когато сте затънали до уши в ла*на.

manutd_forlife
07.11.2016 10:43

някак си избегна въпроса му, в този случай за какво отговаряш? Не върви да не си подкрепяш отбора, не може само на големите мачове като с нас да идвате.

Teemo
07.11.2016 10:19

Отвори прозореца на панелката, в която живееш и ще видиш опашка от хора дълга няколко км, които чакат да започне работното време на жена ти. Ето там са левскарите и въобще всичките фенове на българския футбол. Точно фенче припознало Литекс и спомогнало за убийството на любимия си отбор, някак си не върви да чете морал.

WDale
07.11.2016 08:31

Фенската маса на Левски е криво-ляво колкото тази на Лудогорец *smile*

Ordinary
07.11.2016 08:56

На "Лудогорец Арена" има много повече хора. Дори и на Армията пребоядисаните са повече , а да не кажа и 2 пъти повече.