В Швейцария: Базел усложни максимално задачата си

10:53
В Швейцария: Базел усложни максимално задачата си

В Швейцария не крият разочарованието си след нулевото равенство на Базел в София срещу Лудогорец.

 

В мач от предпоследния, пети кръг в група „А“ на Шампионска лига, на стадион „Васил Левски“ отборите на Лудогорец и Базел завършиха наравно 0:0. С равенството Лудогорец запази предимството си пред Базел в борбата за третото място в групата, даващо право на участие в плейофите на Лига Европа.

 

В коментара си за двубоя в София швейцарският Blick акцентира върху това, че тимът на Базел е усложнил максимално продължаването си в Европа на пролет.

 

Посочва се, че за да остане в евротурнирите и след Нова година „ Базел ще трябва да търси след две седмици нещо от мача си срещу Арсенал и да не надява в последния кръг тимът да спечели повече точки от отбора на Лудогорец, който среща другият фаворит в групата – Пари Сен Жермен“.

 

В материала за двубоя се отбелязва, че в горчивата студена вечер в София двата тима са били наясно с важността на двубоя и са опитали максимално да се предпазят от рискове.

 

Посочва се, че двете най-добри възможности за гол през първата част са били за Базел, като Лука Жуфи е пропуснал на два пъти.
След почивката отборът на Базел е продължил да бъде по-настъпателен, но само в първите минути на втората част. В средата на частта пък „от нищото“ се е стигнало и до най-добрата възможност за един от двата тима в мача, като Елионуси е получи отличен шанс да вкара за Базел, но вратарят на Лудогорец Стоянов е показал по-здрави нерви.

 

Добавя се, че треньорът на Базел Урс Фишер е опитал да промени нещата и със смени, но не се е получило.

 

Обобщава се, че резултатът е оставил Базел на последното място в групата, тъй като Лудогорец има предимството на гола, вкаран в Швейцария при равенството между двата отбора 1:1, с което българите печелят директната битка между двата тима.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

red_valio
24.11.2016 19:00

Арсенал ще им даде равен, тъй като си пропиля шансовете за първото място и ще прекарат Лудогорец!!!