Селтик спечели трофей номер 100

22:13
Селтик спечели трофей номер 100

Селтик спечели своя стотен трофей в 129-годишната си история, като победи с 3:0 Абърдийн на финала за Купата на Шотландската лига. Това всъщност е и първа купа за мениджъра Брендън Роджърс в неговия първи сезон начело на тима, след като преди това пропусна да вземе каквото и да било отличие с Ливърпул.


Халфовете Том Рогич и Джеймс Фолест вкараха на Хемпдън парк през първото полувреме. Нападателят Муса Дембеле се разписа от точката за дузпа в 64-ата минута, а наказателният удар беше спечелен от събарянето на Форест от Антъни ОСКонър.


Сега "детелините" се фокусират върху първенството, където водят с 8 точки пред Глазгоу Рейнджърс и имат два мача по-малко.


Също така пред тях стои възможност да направят и требъл, ако се преборят и за Купата на страната. При спечелена титла, тя ще бъде шеста поредна за тях.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Ordinary
28.11.2016 11:18

Нормално Селтик и Рейнджърс да имат по 100 трофея , все пак в Шотландия друг отбор освен тях едва ли е печелил титла или купа на страната. Може би има отбори , но с по 1 , макс 2 титли или купи.