Клуб Америка стигна до полуфинал на Световното клубно първенство

12:00
Клуб Америка стигна до полуфинал на Световното клубно първенство

Шампионът на Северна Америка Клуб Америка се класира за полуфиналите на Световното клубно първенство, което се провежда в Япония.


В четвъртфинален мач мексиканците се наложиха с 2:1 над южнокорейския Чонбък Моторс. За място на финала Клуб Америка ще играе с първенеца на Европа Реал Мадрид, който заедно с шампиона на Южна Америка Атлетико Насионал директно се класира за финалната четворка.


Двубоят в Суита бе доста динамичен и предложи много емоции на зрителите, макар качеството на играта да не бе особено високо.


Изненадващо на почивката преднина имаше корейският тим, който реализира чрез Ким Бо-Кхьон в 23-ата минута.


През второто полувреме обаче мексиканците се активизираха и създадоха доста опасности пред вратата на съперника си.


Изравнителният гол дойде в 58-ата минута, когато Силвио Ромеро завърши подаване на Михаел Аройо.


Победният гол в мача падна в 74-ата минута, когато отново Ромеро реализира с удар с воле от границата на наказателното поле, който рикушира два пъти в бранители на Чонбък и спря в мрежата на корейците.


В края азиатският тим имаше две много добри възможности да изравни, но и при двата изстрела топката премина на сантиметри от гредите на вратаря Мойсес Муньос.


По-късно днес е другият полуфинален мач, противопоставящ домакина на надпреварата Кашима Антлърс на африканския шампион Мамелъди Съндаунс.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация