Историческо! Вижте първия гол на технологията за видео повторения (видео)

16:48
Историческо! Вижте първия гол на технологията за видео повторения (видео)

Японският Кашима Антлърс стана първият азиатски отбор, който се класира за финала на Световното клубно първенство. Домакините на турнира победиха с 3:0 шампиона на Южна Америка Атлетико Насионал

 

Освен с историческото класиране, двубоят ще се запомни и с обстоятелствата, при които падна първият гол. В 30-ата минута футболист от японския тим бе съборен, но сигнал не последва и играта продължи. Няколко минути по-късно главният съдия Виктор Касай се консултира със системата за видео повторения и посочи бялата точка.

 

Съперникът на Кашима във финала ще стане ясен в четвъртък, когато ще се изиграе другият полуфинал, в който съперници ще бъдат шампиона на Европа Реал Мадрид и този на Северна Америка - Клуб Америка.

 


Atlético Nacional-Kashima Antlers 0-3 • Goal e... by Highlights-Serie-A

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Governor
15.12.2016 23:07

Аз лично подкрепям идеята за видео повторенията и от години смятам, че би била полезна. Едно условие обаче смятам, че трябва да се въведе, за да се избегне накъсване на играта - всеки тим да има право на 3 такива прекъсвания за спорни ситуации (за мача или за едно полувреме), които треньорът на съответния отбор прави, както се процедира във волейбола например.

ice_arsen
15.12.2016 09:19

Мисля, че е крайно време да се направят кардинални промени. в средата на миналия век футболистите са били като роби на футболните отбори. Сега нещата са много по-различни. Докато не спрат тези трансфери за десетки милиони, делегираните права на големите отбори във всички турнири и не се въведат тези или подобни технологии все повече отиваме към времена, в които Лестър и РБ Лайпциг няма да имат шанса да направят нещата, които правят. Последните години блясъка като, че ли изчезна, няма я магията, която караше повечето хора да гледат. Ето аз последните 2-3 години предпочитам да остана до късно ввчер или да стана рано сутрин за да гледам НБА.

Rezors
15.12.2016 16:22

Без да се опитвам да те нападна просто така, 'щото ми е кеф, но не е ли именно НБА най-големият спортен бизнес на планетата? Да, голямо шоу е, но до колкото имам представа там комерсиализацията си е направо на почит. Или не е така и се бъркам? Бегло съм запознат с баскета, но оттук-оттам съм чувал, че истинския баскетбол се играе в колежанските шампионати, а не в НБА. Там е бизнесът, а не спортът.

djarata
15.12.2016 08:37

Пълна простотия са тия видео повторения.Губи се блясъка на играта.Аз ако искам видео повторения ,ще си пусна фифата и ще цъкам.

simi91
15.12.2016 03:21

Ебати, 2 минути реклама, която не може да се спре. Ненормална работа...*thumb_down*

zipovic
15.12.2016 00:27

Неймар определено много 6те се огор4и от този Факт *cards**lol**lol**lol**lol*

ivanrealmadrid1
14.12.2016 21:16

Аматьоре , не се хаби толкова много, прекаляваш с бълвоча.Нямам намерение да се повтарям 1000 пъти , ти Резорс не можете да разберете явно какво искам да кажа, не винаги човек се изразява буквално, с тея примери се опитвам да ви кажа нещо, ама кой да разбере.
Значи според мен , вие или се правите на идиоти или както казах по рано се опитвате да бъдете различни с мнението си.Няма как разумен човек да гледа футбол пълен с грешки и неправди и да казва ,че това му харесва оО , че даже го нарича чаровно.Страхотен чар е да гледам, как ограбват любимия ми отбор или пък някой пич да е заложил огромна сума и да загуби заради това, че няма технология.Аз каквото имах да казвам казах, сега очаквам да получа няколко обиди, понеже адекватен отговор не може да има, и да напишете същото кото написахте преди само ,че в различен ред.
Лека от мен !

lilikoli
15.12.2016 01:26

Всеки клуб го боли от отсъждания на съдиите през годините, въпросът е, че всички се дразните когато един мач се бави, а в същото време подкрепяте тази идея. ''еми много просто: извеждащо центриране има, нападателя дори и да е в засада, флаг няма да се дигне, след положението спрямо дали е вкарал гол, се гледа и съответно се зачита или не.Как по-време на игра ще спира атака и после ще го пускат сам срещу вратаря'' от това по-глупаво нещо не съм чел. Представи си отбор който играе с много дълги топки и има 20 положения на засада в мача и на всяко положение се спира за по минута мача, за да се види дали има засада или не. И другия отбор 5 пъти и мача става не 90, а 190 минути от които 180 ще гледаме как рефера гледа клипчета на мача а футболистите ще гледат и чакат безцелно. Това какъв мач би бил? Всеки клуб страда от грешни отсъждания така че не се чувствайте прецакани и,че само срещу вас свирят, а се наслаждавайте на спорта. Ще е хубава идея ако това се въведе, но да може да се използва по 1 път от отбор на мач. Така най-спорните ситуации ще се поправят и няма да се бави играта. (много)

gL_Manekena
15.12.2016 00:36

Тука хората не изказват нормално мнение, ами критикуват че дори обиждат.В случая дайте като имаме плазми да не ходим на кино? И да искаме и да не искаме, светът се пеоменя за добро или лошо.

ivanrealmadrid1
15.12.2016 00:23

да, в случая съм в грешка, наистина се получава двойна схема *lol* прав си за това

ivanrealmadrid1
15.12.2016 00:22

абе пич, това е ЧАР *lol**lol**lol**lol*

gL_Manekena
15.12.2016 00:03

Всички много знаете ама ви боли оше за ония мач с Барса в който ви ОГРАБИХА нали? И феновете на Юнайтед още ги боли за червения на Нани срещу Реал!

j_mourinho
14.12.2016 23:58

Ами тогава да махаме страничния съдия.За какво е съдията на тъч линията, след като всичко се гледа от камери и повторения след това.Нямате мозък за 5 лева.

gL_Manekena
14.12.2016 23:51

Умен човек ама по някога не резмишляваш както трябва, емоциите ти те карат да бързаш с действията си.Конкретно в 1вия ти коментар към статията ( за атаката с центрирането и извеждането на нападателя, и вдигането на флага на страничния за засада) еми много просто: извеждащо центриране има, нападателя дори и да е в засада, флаг няма да се дигне, след положението спрямо дали е вкарал гол, се гледа и съответно се зачита или не.Как по-време нс игра ще спира атака и после ще го пускат сам срещу вратаря.....

j_mourinho
14.12.2016 22:40

Нали знаеш, че пича който е заложил голяма сума може да спечели и от грешка на съдията.Така че в случая видео повторенията, ще ни ограбват. *sleep*

Amateur2017
14.12.2016 21:21

Най-добре ще направиш, да! Ходи да си починеш, че си личи, че си изморен! Хайде лека!

Luxury
14.12.2016 21:20

Ти си бил неспасяем случай..Ако съм на мястото на Аматьора, не бих си губил времето да ти отговарям. От футбол отиде до болести и скъпи апаратури..

ivanrealmadrid1
14.12.2016 20:44

интересно , че ми отбирате само нещата които не съм казал за футбола ахха добре нека , иначе няма как да се аргументирате. и все пак вие май не може да схванете какво означава ПРИМЕР , няма нужда да ми казвате, че има разлика от футбола, тениса и интернета.

а за училище не ми давай оценки, това че пиша на шллйокавица , си е чисто от мързел, пиша всичко на един път без да преглеждам, важното е че ме разбираш, все пак текста ми тук не е важен ...говори ми по темата, като няма какво да кажеш , ще ми се заяждаш за правописа нали ?

престанете с тоя чар и подобните му глупости, има неща които трябва да се изгладят и това е факт, надявам се умните и правилно мислещи хора ги поправят в близкото бъдеще, и като гледам го правят постепенно, разбира се така се прави за да не е постоянно реването на умници като вас.
Аз викам ако някой се разболее от някоя болест , като отиде на лекар да не използва високотехнологичните и скъпи апаратури защото се губи ЧОВЕШКИЯ ФАКТОР *lol**lol**lol* това са машини , няма чар , как така ?

Amateur2017
14.12.2016 21:07

Абе гледай се на какво приличаш бе... Сега пък извади и пример с болест и го даваш за пример за... промяна във ФУТБОЛА!? То нормален ли си или какво!? Приятел, я си признай! Пиян ли си? Или надрусан? Понеже от писанията ти точно това изглежда. А това с "мързел ме е да пиша правилно" просто... Нямам думИ! Все едно, че е голямо усилие да пишеш правилно. И никой не казва да не се ползва технология. Ето, във ВЛ (може би не само там!?) въведоха технологията при гол линията и да се отсъди дали има гол или не при спорна ситуация. ХУБАВО! Нека! Но така не се спира играта, не се влияе на САМИЯТ мач. По видеоповторения наказват играчи - НЕКА! Така и трябва! Само трябва да въведат наказания и за симулации. Но това отново не влияе на хода на мача. Не влияе на играта ПО ВРЕМЕ НА мача. Всичко става СЛЕД мача. Докато започнат ли да се използват технологии при всяка засада и всяко пльосване на терена... То тогава, както е написал Rezors, ще спираме да гледаме телевизия на всеки 10 мин. и гледане на повторения и продълженията на мачовете ще са по 30мин., ебати! Тотална пародия. То по твоята логика давай да махаме резервните скамейки? Блъскаш по една слушалка в ушанките на играчите, а от другата страна стои треньора и дава наставления на всеки играч персонално!? Яко, а? Виждаш ли какво подобрение е това? Всеки получава инструкциите, а не треньора да се дере отстрани на тъч линията. Така и треньорите няма да си налитат на бой един друг. А и за какво резервните играчи да стоят на жегата или студа като могат да влизат директно от съблекалните? Ето, технология! А когато някой играч излиза на терена да минава през скенер, като на летищата. Да се види дали бутонките му са в ред и дали няма нещо забранено под екипа. Може и сканиране на ретината да има, за да се удостовери, че това е играча, а не някой негов зъл брат-близнак! Така че, и четвъртият съдия го махаме! Съдиите и тях ги махаме - като има засада да бучи сирена и електронен глас да казва защо е спряна играта. Добре ми звучи. Технологично някак си! Перспективно! Дори от говорителите на стадиона няма да има нужда - може да се направи запис и да се пуска всеки мач. Да има там някакви тон-режисьор и това е. Къде ти ще има някакъв, който ще представя играчите, ще обявява колко допълнително време има и пр. и пр. Заеби го и тоя! Така че, без съдии на терена, без треньори и без резервните играчи отстрани. Без говорител на стадиона! Само фенове, играчи и Уол-И. Еххх, колко хубав ще е футбола така! Нямам търпение да спра да го гледам!

ivanrealmadrid1
14.12.2016 20:18

нормално е да има промени, тука половината звучите като баба ми едва ли не трябва да живеем като в 15 век, примерите които дадох долу са перфектни , не използвайте елетричество и канализация и комп'три , та това са машини !!!! КЪДЕ Е ЧОВЕШКИЯ ФАКТОР ахахахах нека върнем комунизма , аз това предлагам вие какво мислите ?

Luxury
14.12.2016 19:52

Напълно подкрепям Аматьора и j_mourinho. Но разбира се, всеки има свое собствено мнение.

ivanrealmadrid1
14.12.2016 19:36

значи играят България - Германия финал на световно и немците ни бият с 5:0 с 5 дузпи извън наказателното, но ние ще сме доволни от второто място защото технологията не се е намесила .. виж ти ще ни развали магията

Reyes_de_Europa
14.12.2016 19:28

В много други спортове това вече се използва. Крайно време е и във футбола да се прилага. Не може от едно субетивно съдийско решение да зависи съдбата на един отбор, особено пък ако става дума за елиминационна фаза където грешка на съдията може да е фатална и особено ако става дума за световно или европейско първенство, които са веднъж на 4 години и често са веднъж в кариерата на доста футболисти. Сега ясно е че при вдигната засада няма как положението да се върне, обаче при невдигната засада впоследствие гол може да се отмени. При дузпа, червен картон или друго съществено за крайния резултат решение, също ще е от помощ. Нима системата на голлинията в Англия не е същото ? С две ръце съм За тая технология.
И две думи за мача. Странен резултат. Атлетико Насионал надиграха категорично японците, удариха две греди, отправиха 24 удара към вратата на японците, превърнаха вратаря им в герой на мача, обаче изпуснаха всичко, а допуснаха и грешки отзад, които бяха наказани. С японците ще ни е по-лесно отколкото утре срещу Америка и дано не ги подценим, още повече Рамос няма да играе. Очаквах тегав финал с колумбийците, които много странно за мене си жертваха националната титла и в неделя са излязли с юноши в полуфинален реванш за титлата след 1-1 като гост в първия мач. Явно колумбийската федерация не им е направила никакъв компромис, което за мене е странно при положение че тоя турнир е на ФИФА и тя има предимство при спор в календара, а тая вечер е насрочен първия финал за титлата на Колумбия между Санта Фе и Толима, а трябваше Атлетико Насионал да играят за титлата. Явно Атлетико Насионал са си направили погрешна преценка залагайки на световното клубно вместо да си вземат титлата в Колумбия. Не знам дали са си вярвали че могат да бият Реал Мадрид.

Amateur2017
14.12.2016 18:58

Абсолютно съгласен съм с j_mourinho. Започнат ли с тези видео повторения, всичко ще се прецака. Само ми е странно какво ще стане при следната ситуация.

Отборът А прави контра-атака с дълъг извеждащ пас към нападателя, който остава сам срещу вратаря. Съдията вдига флага, маркира засада и спира играта. След това главният съдия се консултира с компютъра и вижда че всъщност няма засада.

И въпрос за 1млн. лв - какво става след това? Ще го пуснат нападателя пак ли сам срещу вратаря или какво?

Глупава работа! Съдията във всеки един мач е педераст и това трябва да си остане така. Съдийските грешки са част от чара на играта, независимо дали са в ущърб или полза на любимият отбор.

toh3u
15.12.2016 07:58

Прогреса е неизменна част от живота.Сигурно е имало маймуни, които са се питали "тоя какво прави на земята изправен, луд ли е ?" Футбола за огромно съжаление в днешни дни е бизнес.За да можем да гледаме повече истински футбол ни трябва технология.Иначе манипулациите на срещите са видими от всички ни. По отношение на "сценарият" със засадата : Страният съдия пуска ситуацията и, ако има съмнения - веднага след това сигнализира на главния съдия.Той проверява и, ако има засада, то гола се отменя.

fivooo
15.12.2016 03:59

Напълно е възможно да се направи технология, която да засича мигновено засада, ако ще и с един мм да е. Та то в недалечното бъдеще половината професии ще изчезнат поради автоматизация и роботизация, та съдиите ли няма да изчезнат...

Rezors
14.12.2016 20:31

Симпатяга, от доста време забелязвам, че в училище тотално са те изпуснали. Нямаш абсолютно никаква идея как да се изразяваш правилно, още по-малка представа как да си структурираш текста. От всичките ти мнения едно логично няма. Даваш някакви безсмислени примери с тениса и интернета в тема, в която се говори за нововъведения във футбола. Тенисът и футболът са два коренно различни спорта, за да бъдат сравнявани. Няма място за сравнения на спортове като тези двата, след като в тениса 6 от 10 положения са спорни, а във футбола - 3 от 10. Традицията, както ти е обяснил Amateur2017, е нещо изключително важно и ценно за футбола, а една от най-големите части на тази традиция са мъжете в черно. Съдиите. Без тях и техните грешки футболът губи голяма част от чара си, защото всичко става прекалено роботизирано. Всяко положение ще се гледа по 17 различни начина, а за всяка наистина спорна ситуация ще спираме за по няколко минути мача, за да гледаме телевизия.. Не става така, има и неща, които е по-добре технологиите да не закачат, такова нещо е и съдийството. Правилно или не, то е част, и то огромна, от футбола и неговата история и замяната му с безчувствена машина ще е грешна.

Amateur2017
14.12.2016 20:25

Ние говорим за футбол, ти говориш за тенис, комютри, електричество и комунизъм! Ами... какво да се говори с такъв човек!? ОК, бъде "модерният пич". ГоУем си, браво!

ivanrealmadrid1
14.12.2016 20:15

Браво, хубав преразказ на това което написа преди.. стига с тоя човешки фактор, виж тениса какъв приятен спорт е, турнирите където няма ястребово око са отвратителни, какъв човешки фактор те гони, човешкия фактор са футболистите, не съдиите, нищо няма да се промени ако съдиите се махнат.И между другото наистина ли си мислиш ,че една система не може да ти засече засада на момента ? :Д ахаха да, на камерата ни е трудно да преценим тънките ситуации.Един от корените на играта е да е честна, и кое ако не технологиите ще изчистят това ? или вие се радвате на несъществуващи картони дузпи ит.н.

Amateur2017
14.12.2016 20:06

Пробваш се да си много духовит, ама нещо... не ти се получава. Хората имат различни мнения ПО ПРИНЦИП! Не е нужно "да трябва да си различен" и пр. простотии, които си набълвал. Уважвай мнението на другите, било то и различно, и не се прави на форумна нинджа! Подобно поведение е присъщо или на някакъв пъпчив пубертет или на някакъв студент в закъснял пубертет. Не те знам ти кое си. Примерите, които си дал с картоните и пр. не са много релевантни. Хубаво, има промяна. Преди са спирали топката и с ръце и не е имало и жълт картон. Сега е променено. Хубаво! Това е малка промяна. Но тук говорим цели мачове да се решават от някаква машина бе приятел! Човешкият фактор излита, нали се сещаш!? Това не е наказание по видеозапис (твърдо ЗА подобно нещо). Това е... прекъсване на мач и обръщане на събитията ей така, от нищото! Да не говорим, че наистина играч на японците е в засада и играта трябваше да бъде спряна заради засадата! Иначе можели да засичат засадата веднага. Да бе да, убеден съм! Особено онези засади, в които трябва да вадиш лупата и линийката и дори след 5 повторения пак не си сигурен дали има засада или няма! Точно тези засади ще хванат веднага, да! От край време се знае едно: на терена имаш треньори, играчи и съдии и запалянковци по трибуните, които псуват всички! Това е! Това е футбола, това е традицията! Едното няма ли го, всичко се прецаква. Поне за мен де! И с тези детински примери с Германия и България и петте дузпи... моля ти се! Дръж се по-сериозно! Или пък може и да не можеш, знам ли...

ivanrealmadrid1
14.12.2016 19:31

спри да плямпаш глупости, просто защото трябва да си *различен* в мнението ли си ги пишеш тея неща ?нали знаеш, че стига да искат, могат да махнат и 3-те рефера , технологията може да решава засадата на секундата, ноооо разбира се оше много голяма част от управляващите футбола са "моралисти" и няма да позволят хахахха моля ви се хора .. технологията за взимане на решения е повече от нужна , не се правете на интересни като не подкрепяте такива идеи

j_mourinho
14.12.2016 19:28

Много добре им обясни всичко, но децата не разбират.

kristianoooo
14.12.2016 18:53

Без значение Дали ни харесва или не... Бъдещето е в технологиите!!!☜ *wink**wink*

RMCF_1902
14.12.2016 18:22

Съдията от Унгария Виктор Касай влезе в историята, след като за пръв използва видеоповторение, за да вземе решение. И сгреши!
Това стана в мача от Световното клубно първенство между отборите на Атлетико Насионал от Колумбия и японския Кашима Антлърс.
Унгарският рефер поиска да изпозва видеотехнологията, която за пръв път се използва на това първенство, за да определи има ли дузпа за Кашима или не.
След консултацията с видеото Касай видя задържане в пеналта на Атлетико, но не съумя да забележи, че японският футболист преди това е в положение на засада.

Omen
14.12.2016 17:54

Азиятчетата няма кво да се надъхват, Реал Ще ги разпилее 4-5:1

gL_Manekena
14.12.2016 17:53

Повторенията са нужни, не за всяко положение но все пак до толкова че да намалят симулациите.

j_mourinho
14.12.2016 17:09

Бавно и мъчително разваляте най-великата игра.Къде са традициите?Къде е духа на играта?С тези повторения и спирането на играта през 5-10 минути до никъде няма да стигнем.Малки душички.

ivanrealmadrid1
14.12.2016 19:33

хахха пич ще ме умориш, ами като толкова много ти харесва "да не се барат играта и правилата" пускай мачовете от 1800-1900 година и си гледай как там играят великата игра, без картони с напълно различни правила и какво ли още не.Футбола откакто съществува е имал огромни промени и никога не е бил еднакъв .

j_mourinho
14.12.2016 19:31

Всичко което си изброил е така, но това няма нищо общо с футбола.Ми хайде тогава да махнем и съдията, нали има вече видео повторения, камери и дронове по стадиона, защо са съдиите?Дайте да махнем и публиката, нали има телевизори и големи екрани, защо да има хора по стадионите.Да заменим и истинските играчи с холограми, нали трябва да ''напредваме с технологиите''.

ivanrealmadrid1
14.12.2016 19:28

да брат страхотна логика ... спри да използваш електричество, ток интернет ,тв ... телефони , канализация и т..н. то може и без тях нали ? викаш губи се магията ?

pesholudiq
14.12.2016 18:17

Да не говорим за оня гол на Ливърпул в ШЛ, заради който отпаднахме....

j_mourinho
14.12.2016 18:03

Все едно Челси не са били рязани от съдията.Всеки отбор е бил рязан от съдията, дори има легендарни такива моменти като Англия - Германия например и така нататък, но това е футбола.За тази работа си има съдии, а не компютъра да решава.

Mukovd
14.12.2016 17:38

Друго ще говориш ако челси загуби важен мач заради това че рефера не е видял полoжението.