Селтик подчини Рейнджърс на "Айброкс" след обрат (видео)

16:35
Селтик подчини Рейнджърс на "Айброкс" след обрат (видео)

Селтик победи Рейнджърс на "Айброкс" с 2:1 в мач от 21-ия кръг на шотландското първенство.


"Детелините" имат цели 19 точки повече от втория Рейнджърс /58:39/, а освен това шампионите имат и мач по-малко.


С този си успех 2:1 Селтик прекъсна серия от 33 поредни мача на Рейнджърс без загуба на своя стадион. Същевременно Селтик  има 19 победи и само едно равенство до момента, без да е допуснал загуба.


В първия двубой между двата гранда в първенството този сезон Селтик спечели разгромно с 5:1 на "Паркхед".


Мачът започна в бясно темпо, като по-активни бяха домакините от Рейнджърс. Така се стигна до гол в тяхна полза, след като Джеймс Таверниър нахлу отдясно и пусна успоредно на голлинията, където за Кени Милър бе детска игра да засече топкатпа в мрежата за 1:0 в 12-ата минута.


Рейнджърс продължи да бъде по-настъпателният тим, но и Селтик пробваше да с бързи контри. Флагът на страничния съдия обаче спря на няколко пъти опасни набеи на „детелините“.


В 33-ата минута Скот Синклеър обаче бе в редовна позиция, нахлу впеналта на Рейнджърс, но ударът му срещна левия стълб на вратата, след което топката бе изчистена в корнер. След неговото изпълнение топката попадна у Муса Дембеле, който с разстрелващ удар едва не скъса мрежата на вечния съперник и изравни за Селтик в 34-ата минута – 1:1.


Селтик натисна в началото на втората част и принуди домакините да се дръпнат в защита. Първо вратарят на Рейнджърс Фодерингъм направи чудесно спасяване при удар на Джеймс Форест. В 55-ата минута Муса Дембеле можеше да се разпише за втори път за Селтик, но видя удар си отбит от гредата.


По-добрата игра на „детелините“ се увенча с успех в 70-ата минута, когато Скот Синклеър заби топката във вратата на Рейндъжрс и изведе своите напред в резултата – 2:1 за Селтик. Това стана само минута, след като вратарят на Селтик Крейг Гордън бе спасил много опасен удар с глава на Дани Уилсън.


Фодерингъм остави домакините в мача със страхотно спасяване в 76-ата минута. Четири минути след това Кени Милър можеше да вкара втория си гол за деня и да изравни резултата, но успя да намери добре топката и видя как тя се отбива от гредата на вратата на Селтик.


С победата си 2:1 в "Олд фърм дарби" Селтик вече с огромна сигурност върви към поредна шампионска титла в Шотландия.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

gulit
31.12.2016 17:15

Защо да не е събитие, че какво са виновни Селтик за слабата форма на Рейнджърс!

fivooo
31.12.2016 18:31

Аз не съм казал че Селтик са виновни. И не мисля, че Рейджърс са в слаба форма, просто толкова си могат. В момента няма разлика между Селтик:Рейнджърс и Селтик:Абърдийн.

fivooo
31.12.2016 16:54

Този мач отдавна вече не е събитие.