Олимпиадата остава без футболисти

11:53
Олимпиадата остава без футболисти
Президентът на Световната Футболна Асоциация (ФИФА) Сеп Блатер призна, че провеждането на футболния турнир на Олимпиадата в Китай е под въпрос заради решението на спортния Арбитражен съд от сряда. Вчера съдът даде възможност на клубовете да задържат футболистите си за сметка на националните отбори за Пекин.

"Разочарован съм. Тъжно е наистина да се приеме, че такова решение беше взето. Това застрашава провеждането на олимпийския турнир по футбол", каза Сеп Блатер.

"Сега всички клубове, които са освободили свои играчи, могат безпроблемно да ги изтеглят от Олимпиадата. Това е просто абсурдно", допълни президентът на ФИФА.

Спортният Арбитражен съд вчера взе решение да бъдат освободени Лионел Меси от Аржентина и Диего и Рафиня от Бразилия, след като техните клубни отбори бяха подали жалба.

Междувременно президентът на Международния олимпийски комитет Жак Рох също се изказа против решението на съда.

"Съгласен съм с г-н Блатер, че решението не е правилно. Моля клубовете да оставят футболистите си на игрите. Нека спазят олимпийските принципи и по този начин играчите да изживеят своята мечта. Сигурен съм, че за напред ще намерим подходящо решение", заяви Жак Рох.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация