Барса продължава за Купата на краля (видео)

00:13
Барса продължава за Купата на краля (видео)

Барселона победи като домакин Атлетик Клуб с 3:1 в мач реванш от 1/8-финалите за Купата на краля. Първата среща завърши 2:1 за баските.

 

В 36-ата Луис Суарес реализира с ножичен удар. В 48-ата Неймар отбеляза от дузпа. В 51-ата Енрик Саборит намали. В 78-ата Лионел Меси беше точен от пряк свободен удар.

 

Двубоят на "Камп Ноу" започна с две спорни засади на Луис Суарес. В третата и в шестата минута страничният съдия размаха флага при тънки положения. Каталунците наложиха териториален превес, но не стигаха до голови опасности. Гостите от "Сан Мамес" нерядко атакуваха по фланговете и показаха, че няма единствено да се бранят. В 15-ата минута Жорди Алба беше изведен на позиция за остро центриране, но подаването на намери адресат. В 17-ата Бенят отне от Меси при скоростна акция на каталунците, като останаха съмнения за нарушение.

 

В 26-ата топката попадна в мрежата на Горка Ираисос, но при вдигнат флаг за засада. Неймар се измъкна при редовно положение и подаде към Неймар, който вкара на празна врата. Повторенията не оставиха никакви съмнения: голът трябваше да бъде зачетен. В 29-ата Чаби Ечейта се контузи, след като изрита Неймар за жълт картон. Две минути по-късно Ней отново беше фаулира, а Ла Пулга стреля извън целта от 20 метра.

 

В 36-ата Меси измъкна топката, обграден от трима съперникови футболисти. Неймар центрира на далечната греда, където хитро Суарес се беше освободил и завърши с прекрасна странична ножица от 15 метра, при която Ираисос беше безпомощен - 1:0. Това беше гол номер 100 за Лучо в 120 срещи с екипа на Лос кулес. Същевременно се оказа и попадение 300 за триото MSN, откакто играят заедно. В 40-ата Аймерик Лапорт задържа на дъгата Меси, който се откъсваше сам срещу вратаря. Аржентинецът не беше точен при статичното положение.

 

По-малко от две минути след почивката Неймар беше повален в наказателното поле от Енеко Боведа - дузпа. Бразилецът хитро премина през Елустондо отляво, а след това бранителят Боведа влезе необмислено в краката на Ней Джуниър, който беше встрани от вратата. Номер 11 се нагърби с изпълнението на дузпата, доста се забави и може би дори спря при засилката, но в крайна сметка прати топката в мрежата и съдията посочи центъра - 2:0. Неймар прекъсна двумесечната си голова суша.

 

Едва три минути по-късно лъвовете отвърнаха с голов удар. Резервата Елустондо центрира отдясно, а Сержи Роберто беше надскочен от Саборит, който насочи с глава по диагонала - 2:1. При този резултат срещата отиваше към продължения. В 55-ата Серхио Бускетс се поддаде на объркването и вместо да изчисти сервира топката на пеналта за влезлия след почивката Ариц Адурис, който беше блокиран.

 

Синьо-червените се посъвзеха и обградиха вратата на своя опонент. В 59-ата Меси хитро мина покрай Аймерик Лапорт и центрира в малкото наказателно поле, където Боведа изпревари Суарес. Жорди Алба и Неймар стреляха в ръцете на Ираисос в 61-ата и 62-ата минути. В 68-ата Алба намери уругвайския си колега в наказателното поле, ала той шутира покрай далечната греда.

 

В 78-ата Меси вкара със своя специалитет: пряк свободен удар. От около 20 метра аржентинецът завъртя топката с левия крак и с помощта на страничния стълб наказа билбаинци - 3:1. Топката влезе в ъгъла, който трябваше да бъде пазен от вратаря. В 81-ата Неймар завъртя главата на трима баски, падна, стана и отправи удар, който се отклони от бранител в последния момент.

 

В 88-ата съдията Хил Мансано ощети гостите, след като посочи аут, а на повторенията се видя, че Серхио Бускетс играе последен с топката.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

BerbaTheBest
12.01.2017 13:40

Така като гледам няма нито едно обективно мнение, всеки слага на челните места играчи от отбора, на който е фен. *joking*

CFC_H_A_Z_A_R_D
12.01.2017 15:34

Ето ти едно обективно мнение.1.Нойер,2.Буфон,3.Де Хея,4.Облак,5.Лорис нашия Тибо даже не го слагам там.Макар,че в бая мачове този сезон ни извади сухи,но все пак за мен това е голямата 5-ка.

Sweetspot
12.01.2017 12:42

Сериозно ли слагате Навас сред най-добрите вратари, дано се шегувате

Juan33
12.01.2017 13:17

Ами явно са се побъркали, едни слагат Тер Щеген в топ 3 на най-добрите вратари, другите включват Навас в топ 5, хаха, да не говорим, че Нойер изобщо в момента не е най-добрия вратар, след като според мен и Де Хея и Куртоа са класи над него, това че излезнал 20 метра пред вратата и изчистил 2 положения, които отборите срещу БМ така или иначе едвам правят, не го прави най-добрия в света.Топ 5 според мен се нареждат така, 1.Де Хея, 2 Куртоа, 3 Нойер, 4 Буфон, 5 Облак.

Luxury
12.01.2017 10:39

Унуфрито пак изби рибата.*lol* Не, не, на този човек не му омръзва да ръси бисери, на които всички да му се смеем. Тер Стеген бил най - добрият вратар след Нойер...ХАХАХАХАХАХАХА
Ама Унуфри май не е чувал за Де Хеа, Куртоа, Чех, Лорис, Буфон, Навас, Облак, Ханданович, та дори и малкия Донарума, ама не го виня де, нали Барсата са най - най, а от футболистите им по - добри няма..*smile*

ogi999
12.01.2017 10:21

Май това ще е единствения трофей на Барса за годината и то при условие, че Реал не реши да се бори за него.

Barca_Kahn
12.01.2017 12:29

Не, изсмях се само. Тези Реал много страшни били, направо да им дават всички трофеи няма смисъл да се играе, те ги искат и никой не може да ги спре. Не знам някак си ми е странно да отписвате с лека ръка отбор в който има играчи като Иниеста, Меси, Неймар, Суарес. Още повече в Ел Класико никога нищо не е ясно.

kirko
12.01.2017 11:39

ти да не са обиди нещо ? *lol*

Barca_Kahn
12.01.2017 10:31

Викаш, ако Реал решат да се борят нямаме шанс а ?

Futbolfen
12.01.2017 09:51

десния фланг никакъв го няма, роберто е трагедия, бускец също да не говорим за гомеш и д.суарес , къв е тоя енрике марш от барса, *devil*

Uigtfri
12.01.2017 01:49

Заслужена победа. Иниеста и на 32 г. продължава да бъде основна фигура в отбора. Не виждам кой от действащите футболисти би могъл да го замени, освен 2-3 имена, и то не напълно. Тиаго, Коутиньо и в много малка степен Иско са може би хората, които имат качествата да го заместят донякъде, но специално за Коутиньо нямам големи надежди, тъй като клубът не е в добро финансово състояние. Относно вратарите, аз лично съм много доволен от Тер Стеген. Това е вратар, който може да играе много добре с крака, а освен това има невероятен рефлекс и е убедителен при центриранията. За мен Тер Стеген е в топ 3 на своя пост в света, ако не и в топ 2, след Нойер. Един вратар трябва да притежава както страхотен рефлекс, така и да играе отлично с крака. Откакто пристигна в Барса Тер Стеген е виновен само за два гола - единият в първия мач срещу Билбао за Суперкупата през 2015, когато беше на вълна "Нойер изпълнения", в който така или иначе губехме с разлика, а другият беше при гостуването на Селта през този сезон, когато подходи доста самоуверено, само че с това се изчерпват всичките му лоши прояви и ако тръгнем да се хващаме за тях ,енка се сетим какви глупости правеше Валдес в далеч по-важни мачове.

Barca_BG
12.01.2017 10:36

За Коутиньо съм съгласен на 100%, че той е човека който ни трябва в халфовата линия. За Тер Стеген обаче не мога да се съглася. Рефлекса му е класи под вратари като Ноер, Буфон, Де Хея и Навас, а излизанията му при центрирания са посредствени. Пример последния мач с Виляреал, беше застанал на първа греда, остави центрираната топка да го прехвърли и от там да му вкарат гол с глава. Това положение, вратар от горе изброените щеше да го изкара без проблеми.

jedadaq
12.01.2017 05:43

Буфон ? *surprized**wonder*

ComsteR
12.01.2017 02:12

Болният мозък се появи отново, как може да сложи Стеген в топ2 той в Ла лига е извън топ3, като почнем Навас,Облак и Алвеш. Дори Рули,Асенхо,Камени и Гуита по нищо не му остъпват. За мен лично топ5 е Нойер,Де Хея,Навас,Лорис и Куртоа.

Barca_Kahn
12.01.2017 02:00

Няма да ти отговарям на дълго и широко само ще ти кажа 2 неща: Тер Стеген със сигурност не е в топ 5 на най-добрите вратари в момента, нито пък някога е бил там. Валдес беше с много класи над това, което е показал Тер Стеген до момента въпреки грешките, които допускаше от време на време.

simi91
12.01.2017 01:26

'Неймар се измъкна при редовно положение и подаде към Неймар, който вкара на празна врата.' *surprized* Уау, Неймарката сам си подава топката *lol* *lol* Или пък 'В 68-ата Алба намери уругвайския си колега' - добре, че в Барса има само един уругваец, та знаем за кой става въпрос. *lol* Не искам да издребнявам, но почти всяка тема е написана, като от аматьор. Лично мен това доста ме дразни, по простата причина, че winner.bg е единственият спортен сайт, в който влизам. *smile*
Иначе, евала. Трудно спечелен мач. Въпреки, че Атлетик имаха едно положение, от което се възползваха максимално. Този техен гол ни напрегна, иначе без него, щеше да е един рутинен мач без напрежение. *smile*

Barca_Kahn
12.01.2017 01:34

''Не искам да издребнявам, но почти всяка тема е написана, като от аматьор. Лично мен това доста ме дразни, по простата причина, че winner.bg е единственият спортен сайт, в който влизам.'' Няма да е лошо, ако искаш да се информираш от спортни сайтове да използваш други, има поне 5 ( меко казано ) по-добри. Така че, проблемът си е в теб, че изобщо си решил да разчиташ на този сайт, при положение, че в предното си изречение много добре си описал какво е нивото им.

Manchester_Red
12.01.2017 01:09

Барселона можеха да решат мача, но многото пропуски ги накара да треперят до края. Дано се паднат с Реал.

danialves2
12.01.2017 01:05

Брилянтен Меси за пореден път! Праща пряк свободните във вратарския ъгъл и успява да заблуди стража на противниците. Това му стана като запазена марка, а на Копа Америка срещу САЩ вкара истински шедьовър!

katal0neca
12.01.2017 00:32

Отмениха ни чист гол и се радвам, че въпреки това успхме да спечелим и продължим напред още в редовното време. Напълно заслужена победа, а Меси напослдък вкарва страхотни голове от фаулове, особено голът му срещу Виляреал беше невероятен. *beer*

Barca_Kahn
12.01.2017 00:24

Този път и съдиите не успяха да ни спрат. Добър мач направихме, Иниеста ми напълни душата. Меси беше бледо копие на себе си, но си свърши работата. Евала и за това ,че остави дузпата на Неймар и за пореден път доказа, че е над нещата. Като цяло Неймар беше най-добър и игра с най-голямо желание от нападателите въпреки, че на няколко пъти му взеха елементарно топката. Сега след 3 поредни тесли срещу нас, очаквам съдиите да ни ударят едно рамо в домакинството с Лас Пламас.

RMCF_1902
12.01.2017 00:18

С оглед на ситуациите в които Барса бяха ощетени поне за мен напълно заслужено продължават напред.Честито!

Имам и един въпрост към феновете на Барса.Помните ли кога за последно някой измежду Тер Стеген и Силесен е направил разликата в даден мач (без да хейтвам) ?

Barca_BG
12.01.2017 00:53

Аз също бях от хората които имаха големи очаквания от Тер Стеген, а той към момента се оказва огромно разочарование. Надявам се за в бъдеще Силесен да получи повече шансове, но надали това ще се случи. Просто Барса никога, не е имала вратар от световна класа, а това е задължително за отбор от този ранк.

danialves2
12.01.2017 00:45

Нищо хейтърско няма в коментара ти. Само колко бяхме заблудени при идването на Браво и Тер Щеген, че вече няма да имаме проблеми на вратарския пост, а то какво се оказа. Който иска от феновете на Барса да ме напада, да заповяда. Добрите мачове на Тер Щеген се броят на пръстите на едната ръка и смятам, че твърде дълго чакахме германеца да премине към ниво "световна класа", както предричаха всички медии и наши фенове. В моите очи един Симон Миньоле би свършил същата работа в този период, в който Тер Щеген получаваше игрови минути.

Barca_For_ever
12.01.2017 00:37

Хммм, помня мача-реванш с Байерн, когато станахме шампиони през 2014-2015, Тер Стеген направи невероятно спасяване, което помогна изключително за продължаването напред. Силесен няма как някои да си спомня, тъй като има 5-6 мача. Браво не малко пъти се е доказвал, мача с Реал на Бернабеу, когато бихме миналият сезон, въпреки че победата бе категорична, мисля че отчая на няколко пъти Роналдо и компания. Иначе супер победа, последните 5-10 минути можеше още поне един или два гола.