Меси бележи за победата на Аржентина

17:29
Меси бележи за победата на Аржентина
Звездата на испанския Барселона Лионел Меси вкара първото попадение в срещата между Аржентина и Кот д\'Ивоар. Мачът от група "А" на олимпийския турнир в Китай завърши 2:1 в полза на "гаучосите".

Меси откри резултата в мача с гол в 43-ата минута, а след още 10 минути игра Секу Сисе от тима на Кот д\'Ивоар изравни. Лаутаро Акоста се записа като голмайстор и донесе победата на Аржентина в 87-ата минута.

В другият мач от тази група отборите на Сърбия и Австралия стигнаха до голово равенство, като първи откриха резултата в 69-та минута символичните домакини, а 10 по-късно сърбите се добраха до едната точка с попадение на Любиша Райкович.

В група "B" фаворитите за първите две места Холандия и Нигерия не успяха да се излъжат, а нулевото равенство вероятно задоволява и двата отбора.

Отборът на САЩ се изправи срещу Япония и го победи с минималното 1:0. Победният гол бе дело на халфа на американския Динамо Хюстън Стюърт Холдън разписал се 2 минути след като започна втората част.

В група "C"  Бразилия спечели важни 3 точки срещу отбора на Белгия, макар да не игра красиво.

Във втората среща домакините от Китай имаха за съперник отбора на Нова Зенландия. Още в 39-та минута гостите останаха с 10 души, след като Стивън Олд получи два жълти картона. Въпреки това именно те се оказаха водещи в резултата, когато в 53-та минута Джеръми Броки се озова в прегръдките на своите връстници.

Домакините хвърлиха всички сили в офанзивен план и ликуваха 2 минути преди края на мача с изравнителен гол на резервата Донг Фенгжу.

Група "D"
събра младите футболисти на Италия, Камерун, Южна Корея и Хондурас. Италианците нямаха проблеми при класическото 3:0 над централно-американската държава. Вторият и третият гол дойдоха след изпълнение на 11-метрови наказателни удари, а символичните домакини изпуснаха своя шанс за почетен гол в 82-та минута, когато Карлос Павон не успя да реализира отсъдената дузпа.

Последният азиатски представител на Олимпиадата - Южна Корея постигна равенство със състава на Камерун, чиито футболисти завършиха в намален състав след червения картон на Алберт Банинг в последната минута от редовното време.


Ето всички резултати от изиграните срещи днес при мъжете:

Група "А":

Австралия - Сърбия 1:1
Кот д\'Ивоар - Aржентина 1:2

Група "B":

Япония - САЩ  0:1
Холандия - Нигерия 0:0

Група "C":

Бразилия - Белгия 1:0
Китай - Нова Зеландия 1:1

Група "D":

Хондурас - Италия 0:3
Южна Корея - Камерун 1:1.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация