Светът е Олимпиада!

11:33
Светът е Олимпиада!
"Един свят, една мечта" - под това мото ще се проведат Летните олимпийски игри в китайската столица Пекин, които ще продължат до 24-ти август.

Грандиозното откриване на най-големия спортен форум на планетата е насрочено за 8 часа и 8 минути местно време на днешния 8 август 2008 година. В България ще можем да проследим началото на Олимпиадата от 15 часа.

"Разбира се, че се надяваме това да бъдат най-добрите Олимпийски игри в историята”, заяви говорителят на организаторите.

15 000 изпълнители и близо 30 000 души технически персонал ще бъдат в основата на днешното невиждано до сега по мащабите си шоу. Подробностите по грандиозното представление, за което Китай се подготвя цели 7 години, се пазят в тайна.

Общо 11 000 спортисти от повече от 200 страни от целия свят ще се борят за 1000 призови отличия в 302 дисциплини.

"Олимпиадата в Пекин ще има огромно значение не само за Китай, но и за целия свят", смята президентът на Международния олимпийски комитет Жак Рох.

Фаворит на световните букмейкъри за спечелването на най-много медали от игрите е домакина Китай. Ако прогнозите се оправдаят Съединените Щати ще бъдат детронирани, като хегемон в спечелването на най-много олимпийски отличия.

Арена на церемониите по откриването и закриването на Игрите, както и на редица спортни състезания ще бъде Олимпийският стадион наречен "Птиче гнездо". Съоръжението има капацитет от 91 000 зрители, като за построяването му домакините изразходваха 450 млн. долара.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

grosseto
08.08.2008 12:48

Браво е това се казва стабилна работар,а не,, Българска" работа