И ТЕ ВЛЯЗОХА В ИСТОРИЯТА...

15:54
И ТЕ ВЛЯЗОХА В ИСТОРИЯТА...
Различни страни, различни герои, различни проблеми. Обединиха ги две неща – големият резил пред света и запазеното им място в архивите на футболния колорит. Приятно четене...

Забравени от Господ

"Молим се на Бог да ни донесе малка загуба"
. Думи, казани от старши-треньора на националния тим на Американска Самоа преди квалификационната среща за СП с Австралия на 11 април 2001 г. Явно обаче не са стигнали там, където трябва и отборът му е смазан със "скромното" 31:0, абсолютен рекорд за такъв тип среща. Дори някои статистици все още спорят, че попаденията са 32, а не 31.Томпсън ще остане в рекордите с отбелязаните 11 в мача. Малка утеха за островите с население около 70 хил. души е, че вече "кенгурата" играят в зона "Азия" и едва ли скромния тим ще надмине резила си.

А най-голямата победа в историята на футбола е мач за титлата в Мадагаскар: Адема – СОЕ, завършил 149:0. Настоящите шампиони от СОЕ започнали да си вкарват автоголове от 8-а минута, протестирайки срещу решенията на главния съдия в предишната среща.

Хитлеровата младеж не покори Европа, но превзе Евро\'2008

Националната швейцарска телевизия SRG направи супер гаф по време на предаването на мача Австрия – Германия. Тя пусна субтитрите на двата химна по време на изпълнението им, за да може повече зрители да се включат в пеенето. С огромна изненада хората пред екраните забелязаха "Deutschland, Deutschland ьber alles!" ("Германия, Германия преди всички!"). Това е първата част от някогашният немски химн, от който сега се използва само третия куплет. Останалото е премахнато след 1990 г., тъй като се смята за нацистка пропаганда. От компанията, която държи телевизията – SWISS TXT нарекоха грешката си "непростима", като тя е станала благодарения на две младички и разсеяни спортни редакторки, които явно не са били на "ти" с немския.

Имат ли нещо в панталоните?

Преди няколко години националите на Естония инкасираха поредната си загуба във футболна среща – 0:1. Едва ли някой дори щеше да страда, тъй като такъв резултат си е нещо традиционно в мачовете на тези момчета, пък и е имало къде-къде по-кошмарни поражения. Но в ролята на победители са... националния тим на Бразилия – жени, световен шампион при дамите. И все пак колкото и да са добри мургавите футболистки, тук си говорим за нещо повече от загуба – за мъжество. "Или ги изгонете, или ги облечете с поли!", реве местната спортна общественост. "Не можехме да им влизаме остро в единоборствата, все пак са жени", оправдават се и се червят естонците.

Явно пък футболът не е спорт само за мъже...

Обява в мрежата: Набираме... футболисти за националния!

Отчаяни от загубата с 8:0 при гостуването на САЩ тази година, преди реванша с "янките" ръководството на футболната федерация на Барбадос пуска обява в нет-а, че набира състезатели, които да заменят сегашните национали. Според шефовете резонната загуба била ненадминат позор и това било логично решение на кризата. Иначе май настоящите играчи са се стегнали след офертата и загубиха достойно с 0:1 реванша...

Нова булка – нов късмет...

Смисълът на тази поговорка се обезценява, ако вземем дебюта на Джонатан Уудгейт за най-успешният футболен отбор в Европа – Реал (М.). В мач срещу Атлетик (Б.) на „Бернабеу” на 22 септември 2005 г. англичанинът дебютира за "белия балет" след повече от година, в която лекува контузия. В 25-ата минута на първия си мач Уудгейт се хвърля да избие изстрел на Х. Ечеберия и си вкарва автогол. По-късно в срещата получава червен картон.

Македония, къде другаде?!

Едва ли Дейвид Бекъм е предполагал, че някога лъскавото возило ще го отведе на Балканите. Още по-малко, че ще дойде само, без него. Струващото 70000 паунда БМВ X5 изчезва за около година от дома на Бекс в Мадрид. Било задигнато от подземния гараж, докато звездата на ЛА Галакси обядвала. Апашите били професионалисти и са използвали високотехнологичен софтуер, с чиято помощ да отпрашат с колата.

След известно време македонските вестници публикуваха снимки на вътрешния министър Гордана Янкуловска, която се качвала в автомобилът, смятан за същия, който е откраднат от Бекъм. Според източници колата е била пренесена с кораб до Гърция, а след това е заминала за Македония. "Преди да стигне в Македония, това превозно средство е било пребоядисвано над 20 пъти в Испания. Така че нямаме доказателства, че е било собственост на Бекъм", заявява говорителят на местната полиция Иво Котевски. "Ако Бекъм си иска колата, сама ще му предам ключовете", убедителна бе Янкуловска.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ov3r
09.08.2008 08:40

Не помня точно, мисля, че беше в индийското първенство (някоя от долните дивизии

arsen
09.08.2008 08:25

Супермайтапи.Особено за мадагаскарския мач с автоголовете