В Челси се закичиха с български мартеници

15:34
В Челси се закичиха с български мартеници

Типично българският празник Баба Марта беше отбелязан и в Англия и то не къде да е, а на стадион "Стамфорд Бридж". Футболистите на " Челси" позираха с Пижо и Пенда пред обектива на един от най-запалените им фенове Кирил Евтимов.


Инициативата да се закичат играчите на английския гранд с мартеници е на фенклуба на тима в България. Българските символи бяха занесени на стадиона от Евтимов, който беше в публиката на мача на "Челси" срещу "Суонзи" от 26-ия кръг на първенството.


Давид Луиз и Гари Кейхил позираха за почитателите и дори се поинтересуваха за произхода на красивите мартеници.


"Отговорът ми беше, че на първи март отбелязваме една от най-хубавите български традиции - закичваме се с мартеници, които пазят къщата от злини, а хората - от болежки и уроки. Никой друг народ по света няма подобен обичай. Казах им и да си ги закачат някъде до появата на първото цъфнало дърво или на първата прелетна птица, тоест до настъпването на пролетта, а после да я завържат на клончета от дърво или храст, както повелява поверието. Особено впечатлен и заинтригуван беше Давид Луис, смея да твърдя, че се радваше като малко дете. Обеща, че ще сложи мартеницата на видно място“, разказва Евтимов пред Sportal.bg.


Бразилецът е фен и на друго българско, освен мартеницата. Според Кирил, рошавият защитник обожава Христо Стоичков и често пита за него при срещите с български почитатели.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sensea
01.03.2017 22:29

Дано мартениците донесат мнооого късмет и успехи !!!

simi91
01.03.2017 17:47

"Бразилецът е фен и на друго българско, освен мартеницата." Тъкмо си помислих, че ще каже ракия или шкембенце, а то какво било! *lol* *lol*

Ginekologaa
02.03.2017 23:10

*joking**lol**joking*

The_Godfather10
01.03.2017 20:56

Давид Луиз няма как да е фен на Николета Лозанова,понеже е религиозен, затова е решил да остане девствен докато не се ожени. *joking*

j_mourinho
01.03.2017 18:25

Аз си помислих, че харесва Николета Лозанова.