Монако разгроми Нант и си върна първото място (видео)

10:42
Монако разгроми Нант и си върна първото място (видео)

Отборът на Монако продължава със силните си изяви от началото на сезона във френската Лига 1. В мач от 28-ия кръг монегаските се наложиха с категоричното 4:0 при домакинството си на Нант. Успехът, който бе под номер 20 за играчите на Леонардо Жардим в шампионата, ги върна отново на лидерската позиция в класирането.

 

Въпреки че бяха без основния си лидер в нападение – Радамел Фалкао, домакините успяха да си гарантират победата още през първото полувреме. Тимът от Княжеството излезе напред в резултата в 4-ата минута след гол на младата надежда Килиан Мбапе, който се възползва от грешка в защитата на гостите и с акробатичен удар реализира за 1:0. Монако продължи да натиска и малко преди края на първата част реши всичко в своя полза с два бързи гола. Първо в 43-ата минута капитанът Варер Жермен удвои след асистенция на Жемерсон, а две по-късно Мбапе вкара втория си гол в мача, засичайки с глава центриране на Бернардо Силва. Крайното 4:0 за Монако оформи Фабиньо от дузпа в 59-ата минута.

 

Със спечелените три точки монегаските отново оглавиха класирането с актив от 65 точки, на 3 от преследвачите – шампиона Пари Сен Жермен и Ница, които са с по 62. Нант е в средата на класирането – на 12-а позиция с 34 пункта.

 


All Goals & highlights HD - AS Monaco 4-0... by jackeddine

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация