Юнайтед влезе в Топ 5 след успех на "Ривърсайд" (видео)

15:42
Юнайтед влезе в Топ 5 след успех на "Ривърсайд" (видео)

Мидълзбро загуби от Манчестър Юнайтед с 1:3 на стадион "Ривърсайд" на в мач от 28-ия кръг на Първа професионална лига.

 

Още в седмата минута Маркъс Рашфорд се измъкна от защитата на домакините и излезе сам срещу вратаря. Младият нападател опита да стреля покрай Валдес, но стражът успя да спаси.


Валдес направи нови чудеса в 23-та минута, когато първо спаси удар от упор на Рашфорд, а след това възстанови позицията си и не допусна гол след добавката на Антонио Валенсия. Така се стигна до 30-та минута, когато Манчестър Юнайтед най-накрая реализира.


Ашли Йънг центрира отляво и намери на задна греда Маруан Фелайни. Белгиецът надскочи персоналния си пазач и с глава вкара покрай Валдес. Това бе първи гол на Фелайни във Висшата лига този сезон. Йънг пък даде първата си асистенция от януари 2016 година.


Юнайтед реши всичко в средата на второто полувреме. При бърза контраатака Джеси Лингард напредна през центъра и с мощен удар от границата на наказателното поле остави на място Виктор Валтес. Халфът се разписа за първи път във Висшата лига този сезон.


Боро отговори с удар на Алваро Негредо с глава, а малко след това нападателят пробва още веднъж късмета си, но отново без резултат. Резервите Руди Гестед и Адама Траоре все пак раздвижиха играта. Именно Гестед успя да намали в 77 -та минута, когато остана непокрит след разбъркване в наказателното поле на Юнайтед и груба грешка на Крис Смолинг. Таранът с лекота отблизо отбеляза за 1:2, с което сложи край на серията на тима си, който нямаше гол в първенството близо 8 часа.


До края домакините опитаха да върнат още един гол, като най-доброто положение се откри пред Негредо в 88-та минута. Испанецът се пребори със Смолинг, но Фил Джоунс се притече на помощ и успя да спаси победата за Юнайтед. В добавеното време на срещата Виктор Валдес сгреши фатално и се подхлъзна в неподходящ момент. Антонио Валенсия взе топката и на празната врата нямаше как да сбърка, оформяйки крайния резултат.

 

С днешния успех възпитаниците на Жозе Моуриньо влязоха в топ 5 на временното класиране. Те събраха 52 точки и изпревариха Арсенал, който остава шести с 50 пункта. Боро продължава да е в зоната на изпадащите.

 

Днес Манчестър Юнайтед стана първият отбор във Висшата лига, спечелил 600 мача от нейното създаване.


Мидълзбро - Манчестър Юнайред 1:3


0:1 Маруан Фелайни 30’

0:2 Джеси Лингард 62’

1:2 Руди Гестед 77’

1:3 Антонио Валенсия 90+3'

 

Състави:

 

Мидълзбро: Валдес, Бараган, Бернардо, Гибсън, Да Силва, Де Роон, Клейтън, Ледбитър, Даунинг, Негредо, Рамирес

 

Ман Юнайтед: Де Хеа, Джоунс, Смолинг, Байи, Валенсия, Фелаини, Карик, Йънг, Мата, Лингард, Рашфорд 

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

IvailoIlkov
19.03.2017 17:52

Страхотен гол на Лингард,а тоя Валдес както в Барса правеше така и тук,страхотна игра и накрая се дъни с някой глупост страшно много ми напомня за Фабиен Бартез

sensea
19.03.2017 14:48

Рутинен мач - тук чудо не може да стане. Мидълсбро просто са много зле