Федерер с 90-та титла в кариерата си (видео)

09:59
Федерер с 90-та титла в кариерата си (видео)

Роджър Федерер е новият шампион на турнира от серията "Мастърс" в Индиън Уелс. След триумфа си на Australian Open в началото на годината, 35-годишният швейцарец грабна днес нов голям и престижен трофей. На финала носителят на рекордните 18 титли от "Големия шлем" надви своя сънародник и приятел от Швейцария Стан Вавринка с 6:4, 7:5, записвайки 20-а победа срещу световния №3 в 23-ия двубой между двамата. Поставеният под №9 Федерер остава без поражение срещу Вавринка на твърда настилка: 15-0 победи.


Играта в първия сет вървеше бързо, като всеки от сервиращите печелеше без особени трудности геймовете си. Първата точка за пробив се откри пред Федерер в десетия гейм при 30:40. До този брейкпойнт, който беше с цената на сетбол, се стигна, след като при една от точките преди това първи сервис на Вавринка бе отсъден в аут, въпреки че топката бе хванала частичка от линията. При сетбола Федерер изигра точката търпеливо и дочака грешка на Вавринка - 6:4.


Вторият сет започна перфектно за 31-годишния Вавринка - с пробив още в първия гейм. Сервиращият Федерер губеше с 0:40, но успя да неутрализира първите две точки за пробив. При третата Роджър изкара топката в аут от бекхенд и Стан проби. Веднага след това Вавринка отрази две точки за пробив и удържа подаването си за аванс от 2:0. В четвъртия гейм Федерер успя да пробие на 15, като спечели страхотно разиграване при 15:40. В следващия гейм Роджър имаше проблеми с началния си удар, допусна и двойна грешка, но се измъкна от 15:30 и за първи път поведе в резултата във втората част - 3:2.


В следващите минути пробиви нямаше и така до 6:5 за Федерер, когато на сервис-линията застана Вавринка. Бекхенд в мрежата на Стан донесе мачбол на Роджър и ветеранът го реализира, за да добави още едно ценно отличие в пребогатата си колекция.


За Федерер това е пета титла в Индиън Уелс и общо 90-а в кариерата му. Швейцарецът стана най-възрастният шампион в историята на това състезание и грабна трофей №25 от серията "Мастърс". Повече титли от тази категория от него имат само двама тенисисти - Новак Джокович (30) и Рафаел Надал (28). Швейцарецът има и още 48 загубени финала на сингъл.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация