Арсенал стартира преговори с нов мениджър

12:50
Арсенал стартира преговори с нов мениджър

Ръководството на Арсенал започна търсенето си на мениджър, който да поеме клуба след края на настоящия сезон.


Въпреки информациите на част от английските таблоиди, че Арсен Венгер иска да остане, немският "Билд" твърди, че представители на "топчиите" са провели разговор с хора от екипа на Томас Тухел. Изглежда именно треньорът на Борусия Дортмунд е цел номер 1 на "артилеристите".


Тухел, също като Венгер, не се наслаждава на перфектния сезон. Дортмунд заема трето място във временното класиране на Бундеслигата и е на 16 точки зад лидера Байерн Мюнхен. Все пак, "жълто-черните" се класираха на четвъртфинал в Шампионската лига, където ще се изправят срещу Монако и шансовете им за класиране напред не са никак лоши.


Наставникът на Борусия Дортмунд изповядва агресивен и нападателен футбол, което явно се е харесало на босовете на "топчиите", които биха искали Венгер да бъде наследен от специалист, имащ сходен футболен светоглед.


Темата за края на епохата "Венгер" стана особено актуална след унизителното отпадане на Арсенал от Шампионската лига. Както е известно, лондончани бяха разбити от Байерн Мюнхен с общ резултат 2:10 от двата мача. На всичкото отгоре отборът изостава на 6 точки от топ 4 във Висшата лига.


Феновете на Арсенал открито се обявиха против оставането на Венгер. Ако не се случи драматична промяна до края на сезона, е много вероятно след 21 години начело на "артилеристите", френският специалист да се оттегли.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sensea
20.03.2017 14:43

Зарежете го Тухел , ако Арсенал иска да постигне нещо значително - само Жардим ще ви оправи

Pechenqgata
20.03.2017 19:06

Ех че си хитър мечок ама...

Nasko Chelsea_fan
20.03.2017 18:15

Мани го Жардим, може да ги оправи може и да не ги оправи. Аз викам да дадат шанс на Венгер да се поправи. Например да му предложат нов 5-годишен договор. Заслужил си го е. Така и той доволен и собствениците доволни и ние конкурентите доволни.