Фъргюсън съветва Юнайтед да наблегне на Лига Европа

18:40
Фъргюсън съветва Юнайтед да наблегне на Лига Европа

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че до края на сезона клубът трябва да се фокусира върху спечелването на Лига Европа - турнир, който до този момент не са печелили. Юнайтед е пети във Висшата лига и се бори за място в "Топ 4", докато в Лига Европа тимът е на четвъртфинал, където ще срещне белгийския Андерлехт, а при краен триумф си гарантира участие в Шампионската лига.

"Истината е, че ние никога не сме печелили нито Лига Европа, нито Купата на УЕФА. А сега жребият е чудесен. Не казвам, че е сигурно, че Манчестър Юнайтед ще спечели турнира, но има отличен шанс да го стори. Това си е европейска купа, а също така и място в Шампионската лига", каза Фъргюсън.

Според 75-годишния шотландец има цикличност при печеленото на европейските трофеи и английските отбори и в частност Юнайтед трябва да направят възможното, за да се върнат на върха.

"През 70-те успехите бяха за Аякс и Байерн. През 80-те - за Ливърпул. 90-те години бяха тези на италианците и на Милан. След това и английските отбори имаха силни години. Сега колелото се е паднало на испанските отбори, затова те имат такива успехи", обясни Фъргюсън, който води Юнайтед 27 години.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари