Селекционерът на Холандия: Няма да се поддам на натиск

20:04
Селекционерът на Холандия: Няма да се поддам на натиск

Селекционерът на Холандия Дани Блинд заяви, че няма да се поддаде на натиск при избора на стартов състав. В Ниската земя са убедени, че той ще пусне като нападател 22-годишния нападател на Тотнъм Винсент Янсен вместо Бас Дост, който е любимец на феновете. Янсен има 20 шампионатни двубоя за английския тим, в които се е разписал само веднъж. 

"Няма да взимам решения, които са базирани на това, че по-лесно биха се приели. Напротив - ще решавам според това, което виждам в тренировките, според философията и нюха си. Няма да се поддам на натиск. Знам кой как се справя, знам и какво се пише", отсече Блинд.

Винсент Янсен пък обяви, че се чувства във форма и е готов за важната битка срещу България в София. 

"Имам прилив на енергия. Достатъчно самоуверен съм. Знам какво мога, нищо не се е променило. Разбира се, не съм доволен от времето си на терена в Тотнъм в последните месеци. Но въпреки това оставам позитивно настроен. Чувствам се отлично в отбора, който печели", каза Янсен. 

Новините от вчерашната тренировка на оранжевите не бяха добри за селекционера Дани Блинд. Двама от титулярните играчи на Холандия Стефан де Врай и Джорджинио Вайналдум се контузиха. И са под сериозна въпросителна за мача на стадион "Васил Левски". Халфът на Ливърпул получи удар в главата и напусна преждевременно заниманието. Секунди по-късно Де Врай също се прибра по-рано в съблекалнята, тъй като се е възобновила стара травма в глезена.

Полузащитникът Кевин Строотман е болен и също не взе участие в тренировката, докато Джърмейн Ленс има лични проблеми. Очаква се двамата да бъдат готови за мача на "Васил Левски".

Ариен Робен и Бас Дост, които пропуснаха заниманието на тима във вторник, вече са на разположение на селекционера Дани Блинд и се готвят на пълни обороти.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация