Ники Михайлов: Вече нямаме топ футболисти в националния отбор

13:44
Ники Михайлов: Вече нямаме топ футболисти в националния отбор

Николай Михайлов ще започне като титуляр утрешната световна квалификация срещу Холандия. Мачът срещу лалетата е от 21:45 часа на националния стадион "Васил Левски". Стражът ще е за първи път на вратата на трикольорите от 28 март 2015 година. Тогава в европейска квалификация лъвовете завършиха 2:2 с Италия в София. Михайлов ще се възползва от факта, че конкурентът му за място под рамката Владислав Стоянов получи тежка контузия и ще бъде извън терена минимум половин година. 

Николай е убеден, че България може да изненада холандците. 

"Оранжевите имат своите проблеми. Те трябва да адаптират в тима доста млади играчи. А на всичкото отгоре част от тях не са титуляри в клубовете си. Ясно е, че Холандия не е толкова силна, колкото беше преди няколко години. Въпреки това за мен тя си остава фаворит в съботния мач. Но отборът, който има да губи нещо, не е нашият. Ще направим всичко възможно да направим мача доста труден за Холандия, а накрая ще видим кой ще спечели", каза Михайлов в интервю за nos.nl.

Той коментира и отстъплението на нашия национален отбор. 

"Последният ни тим, който се класира на голямо първенство (б.р. - на Евро 2004 в Португалия), разполагаше с играчи като Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилян Петров. Те играеха в големи европейски клубове. Днес е много по-трудно за българските футболисти да пробият в такива топтимове, да достигнат до това ниво. Никой от настоящите национали не играе във Висшата лига на Англия, нито един във Бундеслигата или Примера Дивисион. Имаме двама в елита на Италия (б.р. - Ивайло Чочев в Палермо и Александър Тонев в Кротоне), но те са в отбори, които се борят да не изпаднат. Като цяло качеството падна през последното десетилетие. Но въпреки това ние можем да победим всеки, както и да загубим от Люксембург", посочи стражът. 

През сезона той е твърд титуляр в турския втородивизионен Мерсин - пази във всичките 25 мача, в които допусна 47 гола. Тимът му обаче е на последно място в класирането. Другите двама вратари, които са в списъка на селекционера Петър Хубчев за мача, са младоците на ЦСКА и Левски Георги Китанов и Николай Кръстев. Те все още нямат дебют за националния отбор. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация