Мисията не е невъзможна!

07:52
Мисията не е невъзможна!

От 21:45 часа България посреща Холандия на Националния стадион "Васил Левски" в световна клалификация от група А.


Главен арбитър на двубоя е шотландецът Уилям Колъм.


Изиграните до момента 4 мача от нашите потвърдиха това, което предварително знаехме: че трудно можем да се противопоставим на отбори от класата на Франция и Швеция, а дори минималните победи у дома срещу Люксембург и Беларус вече се приемат за постижение. Днес тимът на Петър Хубчев приема третия фаворит в групата - Холандия. Контузиите на основни фигури като Георги Миланов, Светослав Дяков и Владислав Стоянов със сигурност са сериозен проблем за "трикольорите", но и от състава на гостите ще липсват някои от големите звезди.


Повод за известен оптимизъм ни дава статистиката. До момента Бълагрия никога не е губила в София от "лалетата" и би било хубаво тази традиция да продължи. Ако отборът ни поднесе изненадата и грабне трите точки, не само ще зарадва изстрадалите родни фенове, но и ще запази шансовете за второто място в групата и участие на бараж.


Травмата на Владо Стоянов означава, че на вратата довечера ще застане Николай Михайлов. В защита Хубчев има няколко варианта, но най-вероятно е да започнат Страхил Попов, Николай Бодуров, Петър Занев и Антон Недялков. Последният ще бъде наблюдаван от германския Щутгарт. Ивайло Чочев, Симеон Славчев и Георги Костадинов са фаворити за местата в средата на терена, а на тарана Андрей Гълъбинов ще помагат Ивелин Попов и Станислав Манолев. Възможно е в последния момент Хубчев да реши да пусне Попето на върха на атаката, а като ляво крило да действа един измежду Александър Тонев и Спас Делев.


Холандците ще са без контузените Вирджил ван Дайк, Джефри Брума и Винсент Янсен. Селекционерът Дани Блинд ще разчита най-вече на опитните Ариен Робен и Уесли Снайдер, както и на отличната форма на голмайстора Бас Дост. Мемфис Депай, Кевин Строотман и Жоржиньо Вайналдум също могат да се окажат голяма заплаха за българската врата, а на пейката ще останат футболисти като Дейви Клаасен, Джърмейн Ленс и съотборникът на Ивелин Попов в Спартак (Москва) Куинси Промес.


Холандците пропуснаха Евро 2016 и са пределно амбицирани за успех на "Васил Левски", след като взеха само точка от мачовете с Франция (0:1) и Швеция (1:1). България пък е в серия от три поредни домакински победи след поражението от Норвегия през септември 2015 г.

 

"Страхувам се по-скоро от собствения си отбор, а не от България. Но имаме достатъчно качества да спечелим този мач и тук не може да се говори за страх", заяви селекционерът на "лалетата" Дани Блинд.


"С глуха защита няма как да спечелим. От първия ден се опитваме да обясним на момчетата, че трябва да се опитаме да се надиграваме със съперника в някои моменти. Разбира се, трябва да бъдем много разумни. Страшно важен мач за нас, но не мисля, че трябва да бъде приеман като някакъв финал", сподели наставникът на трикольорите Петър Хубчев.


Вероятни стартови състави:

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

viabandjiev
25.03.2017 18:05

Нещо не ме радва новия вид на сайта. Някои неща още не мога да ги разбера.