България изигра отличен мач и спечели напълно заслужено срещу Холандия (видео)

23:37
България изигра отличен мач и спечели напълно заслужено срещу Холандия (видео)

Националният отбор на България изигра много силен мач и постигна изключително важна победа с 2:0 като домакин на Холандия в световна квалификация. Отличен двубой за представителния ни тим записа нападателят Спас Делев. Именно той отбеляза двата гола за успеха, който ни изкачи на 3-о място в класирането в група "А" с 9 точки.

Лъвовете на Петър Хубчев започнаха мача по обещаващ начин. Още във втората минута пред националите ни се откри чудесна възможност да регистрират първия опасен удар към една от двете врати, след като главният арбитър на срещата - шотландецът Уилям Колъм, отсъди пряк свободен удар точно пред наказателното поле. Последвалият шут на Ивелин Попов обаче се спря в ръцете на стража на лалетата. 

В 5-ата минута България излезе напред в резултата чрез Спас Делев. Нисичкият нападател се пребори с младия и неопитния в защитата на Холандия Де Лигт след дълго извеждащо подаване в наказателното поле, преодоля и вратаря Зут и отблизо вкара на празна врата за 1:0.

В 17-ата минута Ивелин Попов проби по десния фланг, слезе до основната линия, но последвалото му подаване към Станислав Манолев бе пресечено от противников играч. Само 3 минути по-късно обаче защитата на холандците рухна отново. Спас Делев овладя топката на гърди пред наказателното поле и със страхотен удар от около 25 метра не остави никакви шансове на Зут.

Постепенно гостите от Ниската земя поизнесоха играта в предни позиции и започнаха по-често да поглеждат към вратата на Ники Михайлов. Холандците търсеха пробиви по фланговете и с високи центрирания се опитваха да създадат опасни положения за намаляване на разликата в резултата, но лъвовете действаха безкомпромисно.

Все пак в самия край на първото полувреме Петър Занев допусна да бъде надигран в наказателното поле от Дейви Клаасен, който подаде към Бас Дост, но последният не успя да стреля точно от чиста позиция и така националният отбор на България се оттегли на почивка с аванс от два безответни гола.

Втората част започна с лек натиск на Холандия. Първият точен удар към българската врата обаче дойде чак в 58-ата минута, когато Промес стреля от далечна дистанция, но Ники Михайлов изби в корнер. В 62-ата минута резервата Снайдер намери Бас Дост в наказателното поле с дълго извеждащо подаване, вторият върна към Клаасен, който стреля силно, но българският страж се намеси отлично и блокира най-сериозната опасност пред вратата си от началото на мача.

В заключителните минути на срещата Бас Дост на два пъти пропусна да реализира поне почетно попадение за Холандия. До края на двубоя българите се бранеха отлично и закономерно се поздравиха с важния успех. 

В другите мачове от тази група Швеция постигна очаквана победа като домакин над Беларус с 4:0, докато фаворитът Франция надделя като гост с 3:1 над аутсайдера Люксембург. Така в класирането петлите са лидери с 13 точки, пред Швеция с 10 и България на трето място с 9 точки. Холандия е на четвъртата позиция със 7 пункта, а Беларус и Люксембург са съответно на пето и шесто място.

България - Холандия 2:0

1:0 Спас Делев '5

2:0 Спас Делев '20

Състави:

България - Ники Михайлов, Страхил Попов, Петър Занев, Божидар Чорбаджийски, Симеон Славчев, Георги Костадинов, Спас Делев, Ивелин Попов, Станислав Манолев, Васил Божиков, Александър Тонев; Резерви - Георги Китанов, Николай Кръстев, Николай Бодуров, Стефан Велков, Божидар Краев, Антон Недялков, Андрей Гълъбинов, Ивайло Чочев, Кирил Десподов, Александър Василев, Александър Цветков

Холандия - Йерун Зут, Рик Карсдорп, Матайс де Лигт, Бруно Мартинс Инди, Дейли Блинд, Кевин Строотман, Куинси Промес, Джорджиньо Вайналдум, Бас Дост, Дейви Клаасен, Ариен Робен; Резерви - Мишел Ворм, Яспер Силесен, Жоел Велтман, Кени Тете, Уесли Худт, Ник Виргевер, Тони Вилхена, Джърмейн Ленс, Йенс Тоорнстра, Люк де Йонг, Уесли Снайдер, Мемфис Депай

Bulgaria 2 Vs 0 Netherlands от ملخصات - Mol5sat на Rutube.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

scouser_pool
26.03.2017 12:20

И също пак ще го напиша , направих го и преди няколко седмици...статиите не могат да се четат , в дясната страна на статията стоят разни менюта и календари.Уинър , изместете ги за да могат да се четат статиите , изненадан съм , че никой досега не го е споменал

scouser_pool
26.03.2017 12:19

Аз по принцип вече съм се научил да не тая големи надежди за националния и повечето мачове даже ги пропускам , но победи като тази вчера макар и редки са доста приятни.Но истината е , че Холандия си бяха доста слабички , мисля , че шансовете ни за класиране не са големи , но поне ги има за разлика от някои предишни кампании

sensea
26.03.2017 12:09

Честита победа ! От няколко години тези мачове ги гледам доста безпристрастно,това е следствие на ниското ниво на националите ни . Но признавам , че снощи ме изненадаха много приятно - най вече с дух и воля за игра. Поне за мен се появи някаква светлинка в тунела ,че в близко бъдеще ще гледаме наистина добри мачове , независимо от резултата.

Dorostoler
26.03.2017 11:54

Много приятно съм изненадан от нашите,признавам си,собено в защитата и центъра на терена..Това момче Костадинов изигра много силен мач,Чорбаджийски обра всичко.Напред ни върза,че с 1 положение и половина вкарахме 2 гола,но голямото признание е за момчетата отзад..Просто не им дадоха да дишат на разните там Робеновци,Куинсита и т.н. А Хубчев с всеки следващ мач ми става все по симпатичен.Много адекватно говори и е здрави стъпил на земята,а в същото време явно е добър мотиватор.Направи ми впечатление с какъв респект го гледаше Недялков когато му даваше наставления преди да влезе.Явно най-накрая се намери някой да им стъпи на вратовете и резултата се вижда.Голямо браво на всички в националния!

Siko2
26.03.2017 11:28

На мен лично ми харесва новият дизайн! Защо трябва да пиша? Какво искаш да напиша? Пък и ако така могат да изгонят голяма част от мрънкачите тук... още по добре! За мача - Спасе.. евала!

ub7
26.03.2017 11:00

спас делев ако имаше свестен мениджър щеше да играе в голям отбор. но това + манталитета му попречиха досега. фен съм на Левски но още в истинското ЦСКА се виждаше че момчето има потенциал. Ама се заби в Турция за едните пари, а и заради мъдрата политика на ФК Лупи. Има нещо Стоичковско в него. Мн Мн слаба Холандия все пак. Особено 17 годишния имаше кошмарен мач вчера. Но ми хареса тактиката с високата преса - браво на Хубчев. Дано тръгнат нагоре - едва ли ще се класираме но все пак да сме в играта до края ще е успех след години години пропадане

mitko1010
26.03.2017 10:28

Изненадваща победа. Малко хора са я очаквали. Браво на българите! Този път опровергаха критиците си, които не са млъкнали от години. Усещам, че посещаемостта на сайта спадна драстично. Много от потребителите не харесват този нов дизайн. И аз не го харесвам- в момента е жалко подобие на онова, което беше. Жалко, наистина жалко...

bacardy_breezer
26.03.2017 00:07

Уникално играхме - просто мач като по учебник - убийствени контраатаки, много хубави, точни пасове, а в защита играхме със страхотно хладнокръвие и търпение - все едно гледах Бардзали, Бонучи и Киелини хахахха Супер мач, супер победа, но да не ги товарим с очаквания, ясно е, че няма да сме 2ри, но поне да се раздават по този начин всеки мач и съм сигурен, че никой няма да ги критикува :)

radunchu
25.03.2017 23:52

Холандия бяха слаби, но нашите изиграха страхотен мач, особено в защита. Бяха много мобилизирани. Отдавна не бяхме ги виждали на такова ниво! Супер просто!

k0stadinov
25.03.2017 22:35

Аз го играх +1,5 аз. хендикап за нашите при коеф. 1,75. Холандия трябва да вкарат 4 гола , за да не ми излезе. Доволен съм от играта на нашите.

monte_carlo
25.03.2017 22:41

дано да не греша* :D

monte_carlo
25.03.2017 22:40

Аз с тази игра честно казано не виждам как ще измъкнат и точка холандците,дано да греша,само коефициента ми изглежда леко странен/ висок 1.50 в момента е за нашите при 2 гола аванс и нито 1 положение 1-вото за Холандия,хмм

monte_carlo
25.03.2017 22:35

Много слаба Холандия, да се чуди човек срещу тях ли играем или срещу отбор от ранга на Люксембург :D Дано да продължат и второто полувреме в същият дух, между другото нашите не стоят много зле до момента :)

lilikoli
25.03.2017 22:07

Спас Делев избухна много хубава тупалка браво. отдавна не съм виждал така да играем

velichko83
25.03.2017 21:37

Играх го азиатски хендикап 1.0/1.5 за лалетата. Просто коефициента е подарък.

radunchu
25.03.2017 21:25

Някой знае ли защо Мартин Камбуров има толкова малко мачове за националния отбор?

stan_the_great
25.03.2017 21:23

Леле майко, защитата е пълна катастрофа, само като прочетеш имената..вратарят няма да го коментирам изобщо. Чочев резерва, а Делев титуляр нападател? Та Десподов е в пъти по-добра форма от Делев, Гълъбинов предполагам и той. Тонев е в ужасна форма, а е титуляр. Това не може да е треньор, нали щяха да играят тези в най-добра форма? Антон Недялков резерва-та нали идват хора на стадиона от Щутгарт да го гледат, че Балъков им го препоръчал? Просто с Чорбарджийски и Божиков в центъра не ни чака нищо добро, а и тези по крилата не са цвете за мирисане, като знам какви футболисти ще имат да спират в лицето на Робен и Вайналдум. Няма как да съм и грам оптимист. 0:3 или 1:3 и Хубчев да си стяга багажа, просто няма топки този човек, поредната подлога на Михайлов

HARRY77
26.03.2017 12:13

Пък то ....... Баницаааааа :)

lopatar
25.03.2017 22:12

Много съм щастлив че твоята/моята също/ прогноза не се сбъдва

radunchu
25.03.2017 21:25

1:3? Кой ще вкарс гол от наище? Пълен крах сме.

radunchu
25.03.2017 21:19

Някой знае ли защо Мартин Камбуров има толкова малко мачове за националния отбор?

stan_the_great
25.03.2017 21:39

Бе знае ли човек.. те са без 2ма защитника, които са титуляри по принцип. И те не са цвете за мирисане в дефанзивен план. Може Манолев пак да изстреля някой снаряд от 30 метра и да вкара, както срещу Буфон :D

marcho_89
25.03.2017 21:11

Чочев резерва? Може би най-добрия ни играч в момента с най-добрия клубен тим,в който всеки мач е титуляр? Без коментар..