ПСЖ разби Монако и грабна Купата на лигата (видео)

09:50
ПСЖ разби Монако и грабна Купата на лигата (видео)

Пари Сен Жермен спечели за четвърти пореден път Купата на лигата във Франция. Във финала на надпреварата, игран пред близо 60 000 зрители на "Стад де Люмиер” в Лион, парижани се наложиха с 4:1 над състава на Монако.

ПСЖ откри резултата още в 4-ата минута чрез Юлиан Дракслер, който се разписа след асистенция на Анхел Ди Мария. В 27-ата минута обаче монегаските възстановиха равенството след страхотен гол на Томас Лемар, реализирал с мощен шут от границата на наказателното поле.

В 36-ата минута Единсон Кавани бе много близо до това да върне преднината на столичани, но триковият му удар с пета бе спасен от Даниел Субашич. Малко по-късно капитанът на Монако Валер Жермен също можеше да се разпише, но този път Трап бе на своето място и спаси.

Минута преди края на първата част ПСЖ си върна водачеството в резултата. Този път Дракслер върна жеста на Ди Мария, извеждайки аржентинеца очи в очи със Субашич, и за бившия играч на Реал и Манчестър Юнайтед не остана нищо друго освен да се разпише за 2:1.

Само десет минути след подновяването на играта Кавани удвои преднината на своя тим, засичайки от воле перфектно подаване на Марко Верати. В 90-ата уругвайският национал оформи крайното 4:1 в полза на ПСЖ с втория си гол в мача след нова асистенция на Анхел Ди Мария.

Така парижани спечелиха за рекорден седми път надпреварата, докато Монако остава с един трофей и вече три загубени финала.

AS Monaco 1 - 4 Paris Saint-Germain от ملخصات - Mol5sat на Rutube.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация