Кубрат Пулев: На Джонсън ще му е изключително трудно

11:03
Кубрат Пулев: На Джонсън ще му е изключително трудно

 Обратното броене вече започна. До битката със знаковото име "FINAL COUNTDOWN" ("Последно отброяване" - б.р.) в София остават точно 18 дни. На 28-ми април (петък) в "Арена Армеец" Кубрат Пулев ще защитава интерконтиненталния си пояс на WBA срещу Кевин Джонсън.

Двубоят срещу американеца за Кубрат е мач преди мача, защото до края на годината на него му предстои битка за световната титла срещу победителя от сблъсъка Антъни Джошуа - Владимир Кличко.

- Остават 18 дни до гала-вечерта в София, как върви подготовката?

- Супер. Провеждам спаринги. Кросове по 10 километра. Тренирам много здраво. Изключително важно в такъв етап от подготовката е и да няма контузии. Засега успявам. (Смее се)

- Много или малко ти се струват тези 18 дни?

- Малко! Като знам само как ще излетят. Но дните са абсолютно точно толкова, колкото са ми необходими да бъда в оптимална форма за 28-ми април. От два месеца се подготвям усилено.

- Кевин Джонсън вече си позволи някои твърде смели коментари. Като например, че идва в София, за да те нокаутира пред българите. Би ли му отговорил?

- По принцип на подобен род нападки имам един и същ отговор: хубаво е човек да иска, но да може да го направи и наистина да го направи, са коренно различни неща. С Ули Вегнер продължаваме да работим усилено и върху защитата. Успяхме да подобрим доста неща и мисля, че на Джонсън ще му бъде изключително трудно да ме достигне. Колкото до конкретната закана, че ще ме нокаутира... Какво да кажа, освен, че ще му остане една несбъдната мечта. Освен с поглед да успее (смее се).

- Чувстваш ли се по-специално от факта, че ще се боксираш отново в България, при това и с Тервел в една гала?

- България винаги ме кара да се чувствам по-комфортно. За мен винаги е по-хубаво усещането да знам, че като изляза и всички в залата ще ме подкрепят и то супер емоционално, както никъде по света. От друга страна, мач в България е задължаващ, още по-важна е победата, заради българите. Това обаче не ме тревожи, защото последният път (на 3-ти декември - б.р.) атмосферата бе невероятна. Такава публика дава криле, енергия и сила. На мен винаги българската подкрепа ми е помагала много на ринга.

- Тервел постигна светкавична, втора победа при професионалистите. Как виждаш неговото представяне дотук?

- Тервел е много организиран. Тренира много стриктно. По-стриктно дори от мен самия. Закономерно победи. Личи си, че все още му липсва опит в професионалния бокс, но опитът идва с времето и с натрупаните срещи и победи. В Берлин обаче показа, че не случайно е бронзов медалист от олимпийски игри. Много е бърз, много техничен, въобще, супер боксьор.

- Освен за 28-ми април, мислиш ли понякога и за 29-ти (на 29-ти, в Лондон се боксират Антъни Джошуа и Владимир Кличко - б.р.). Имаш ли прогноза какво ще се случи в Лондон?

- Според мен, Джошуа ще победи. И това означава, че ако всичко върви по план, до края на годината ще се изправя срещу него.

- На предишният ти мач в България трибуните настръхнаха след появата ти в залата, облечен в ямурлук и под звуците на песента "Притури се планината" на великата Валя Балканска. Сега подготвяш ли подобни изненади?

- Винаги съм държал на българското, на това българският дух да се вдигне. На второ място идва шоуто. Надявам се и сега да е така. Ще има емоции за феновете на "Рамщайн". Фронтменът на групата Тил Линдеман ще доведе в София приятелката си, която също е доста известна личност.

- На първата гала в "Арена Армеец" имаше 16 хиляди зрители. Очакваш ли и на 28-ми април такъв интерес?

-Толкова темпераментна и жадна за емоции публика като българската, няма никъде! Дори немците бяха възхитени. Но сега в продължение на седмица, водех дебати със тях цените на билетите да бъдат намалени още, да станат по-достъпни, за да може да са по джоба на абсолютно всеки, който има желание да гледа на живо. Колкото да отидеш на кино са.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация