Румениге: Петес няма как да вземат наш играч

15:18
Румениге: Петес няма как да вземат наш играч

"Флорентино Перес знае какво е възможно и какво е невъзможно. Той е наясно, че няма как да вземат наш играч, с който ние не искаме да се разделяме", коментира изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге по повод слуховете, че Реал Мадрид ще се опита да купи Роберт Левандовски през лятото.

Двата тима се изправят един срещу друг на 1/4-финалите на Шампионска лига, като първата среща на "Алианц Арена" е в сряда. Румениге бе запитан от испанското спортно издание "AS" относно потенциален трансфер на Левандовски в Кралския клуб.

"Перес знае какво е възможно и какво е невъзможно. Той е наясно, че няма как да вземат наш играч, с който ние не искаме да се разделяме. С Реал е същото. Елитните европейски клубове се уважават и знаят какво е възможно. Преди две години ние им продадохме Тони Кроос, а те ни продадоха Шаби Алонсо, размяна, която задоволи и двете страни", каза Румениге. Изпълнителният директор на баварците коментира и амбициите на Левандовски да спечели "Златната топка'.

"Той трябва да има една изключителна година. Роналдо спечели Шампионска лига, счупи рекорди и триумфира на Евро 2016 с Европа. За да спечелиш Златната топка, трябва да имаш страхотен сезон, както на лично ниво, така и на отборно. Засега Роберт се справя страхотно, но сезонът не е свършил. Това, което ми харесва при него, е, че той има амбицията да спечели това отличие", допълни Румениге.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация