Авторът на взривовете в Дортмунд е оставил съобщение

07:45
Авторът на взривовете в Дортмунд е оставил съобщение

От полицията в Дортмунд дадоха извънредна пресконференция късно снощи и разкриха повече подробности около инцидента, при който в близост до автобуса на местния Борусия избухнаха три експлозии. Стана ясно, че до мястото на взривовете е открита бележка. Източници от прокуратурата потвърдиха, че авторът на бележката е поел отговорност за атаката срещу автобуса.

"Има полицаи на позиция, които се грижат за сигурността. Логичното решение заради събитията беше да отменим срещата. Обаждането на хора от щаба беше причина за бързата ни реакция, за което благодарим", заявиха още от полицията.

Атаката срещу автобуса на Борусия може да е дело на радикална неонацистка фенска фракция на клуба, съобщи пък германската телевизия "N24". Това е само една от версиите, по които работи полицията. Другата е за терористичен акт на ислямистка организация.

Според информацията въпросната фракция е в обтегнати отношения с ръководството на клуба от няколко месеца. Освен това властите отчитат и начина, по който са заложени трите взривни устройства - в жив плет съвсем близо до хотела на тима. Те са задействани точно при преминаването на автобуса и очевидно атаката е насочена именно срещу треньорите и футболистите.

"Дойче Веле" вече обяви, че не става дума за атентат, въпреки че нападението е със "сериозни взривни устройства"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

finti
12.04.2017 12:56

Много е вероятно УЕФА, в знак на "съпричастност", да "разреши" да има много голове тази вечер, а букмейкарските къщи ще се съобразят и ще "орежат" коефициентите... ...т.е. - в трите мача би трябвало да има повече от 15 гола...

putopalo
12.04.2017 17:43

Когато негъра ти предложи двете хапчета,синьото и червеното,ти кое взе?Питам за да знам.