Монако изненада Борусия в Дортмунд ( снимки и видео)

18:58
Монако изненада Борусия в Дортмунд ( снимки и видео)

Борусия Дортмунд загуби от Монако с 2:3 на "Сигнал Идуна Парк" в първи четвъртфинален мач от Шампионската лига.


Главен арбитър на двубоя бе италианецът Даниеле Орсато.

 

Началото на двубоя бе кошмарно за домакините. Не бяха изминали и 20 минути от първия съдийски сигнал, когато Папастатопулус изпусна Мбапе, който връхлетя в наказателното поле с топка в крака и принуди защитникът да го повали на тревата. Реферът Орсато посочи бялата точка и показа картон на гръцкия бранител. На повторенията стана ясно, че положението е доста спорно и дузпата е леко пресилена. Фабиньо изпълни наказателния удар, но шутира покрай дясната странична греда.


В 19-та минута обаче нищо не можеше да спаси "жълто-черните". Лемар бе изведен на чиста позиция в пеналта. Последва остро центриране на втора греда, откъде Мбапе засече топката в мрежата, откривайки резултата. На повторенията се видя, че младият стрелец на Монако е бил в очевидно положение на засада. Засада, която остана незабелязана за страничиния рефер.


Десет минути преди почивката кошмарът за Дортмунд стана пълен. Андреа Раджи се включи в атака и центрира отляво към точката на дузпата. Свен Бендер се опита да изчисти, но вместо това неспасяемо прати топката в мрежата на Бюрки.


При този резултат завърши първата част.


Второто полувреме стартира с натиск на Борусия.


След красива комбинация между Обамеянг, Кагава и Дембеле, Дортмунд върна един гол в 57-та минута. Топката бе центрирана полувисоко в пеналта на Монако. От точката на дузпата габонският нападател на Борусия с петичка намери Кагава зад гърба на защитата. Японецът с едно докосване пусна към Дембеле, който се озова сам на празна врата и реализира.


Петнадесет минути преди края Орсато спести втори жълт картон на Папастатопулус, който фаулира нахлуващия Мбапе на границата на наказателното поле на домакините.


В 76-та минута Фалкао пропиля 100-процентов шанс. Колумбиецът се озова сам срещу вратаря, финтира го, но стреля над вратата.

 

Брутална грешка на Лукаш Пишчек в 78-та минута коства трети гол във вратата на Дортмунд. Десният бек пробва пас към Папастатопулус, но Мбапе пресече подаването, озова се сам срещу вратаря и с мощен удар заби второто си попадение в срещата.

 

Домакините не се предадоха. Седем минути преди края на редовното време Шинджи Кагава развинти двама бранители на Монако в наказателното поле, след което стреля елегантно покрай Субашич, връщайки едно попадение.

 

Даниеле Орсато даде три минути продължение на редовното време. След последния съдийски сигнал гостите се поздравиха с победа, която ги прави фаворити преди реванша следващата седмица.

 

Борусия Дортмунд - Монако 2:3

 

0:1 Мбапе (19)

0:2 Свен Бендер (33-а)

1:2 Дембеле (57)

1:3 Мбапе (78)

2:3 Кагава (83)

Стартови състави:


Борусия Дортмунд: 38.Бюрки, 6.Свен Бендер, 7.Дембеле, 13.Гереро, 17.Обамеянг, 23.Кагава, 25.Папастатопулус, 26.Пишчек, 28.Гинтер, 29.Шмелцер, 33.Вайгъл


Монако: 1.Субашич, 2.Фабиньо, 5.Джемерсон, 8.Моутиньо, 9.Фалкао, 10.Бернардо Силва, 24.Раджи, 25.Глик, 27.Лемар, 29.Мбапе, 38.Алмами Туре

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Stratievv7
13.04.2017 09:52

Дортмунд няма да се откажат без бой и очаквам много интересен и вълнуващ мач във Франция , в който ще видим отново поне 3 гола.

Garrincha
12.04.2017 22:37

Хубав мач ... изненадващ резултат ! Мбапе има потенциал - дано, да го видим в голям отбор !

ivanrealmadrid1
12.04.2017 21:25

Пичове кво мислите, дали тоя пичага няма да е бъдеща супер звезда ?

putopalo
12.04.2017 23:11

Всички пичове мислим че тоя пичага е бъдещ супер пич.