В Дортмунд гневни на УЕФА: Сякаш кен с бира бе хвърлен по автобуса ни

10:32
В Дортмунд гневни на УЕФА: Сякаш кен с бира бе хвърлен по автобуса ни

Наставникът на Борусия Дортмунд Томас Тухел изрази разочарованието си от факта, че ръководните фактори в УЕФА са взели еднолично решението за пренасрочването на първия 1/4-финал с Монако и никой не се е допитал до германския клуб.


След атаката на автобуса на Борусия във вторник и отлагането на срещата УЕФА реши двубоят да се изиграе в сряда от 19:45 часа. Европейката футболна централна обяви, че това решение е взето с пълното съгласия на двата клуба и съответните власти.

 

"В нито един момент не бе потърсено нашето мнение. Бяхме информирани с текстово съобщение, че УЕФА е взела това решение. Решение, взето в Швейцария, което ни засяга директно. Няма да забравим това. Чувството е много неприятно. Оставаш с усещането за безпомощност. Имаш работа за вършене и нищо друго няма значение. Сякаш кен с бира бе хвърлен в нашия прозорец. Опитах се да окуража играчите да вземат този мач на сериозно. Футболът обаче не е най-важното нещо на света. Опитахме се да помогнем на нашите футболисти да превъзмогнат техните вътрешни конфликти, породени от това. Искахме повече време, за да можем да се представим в най-добрата си форма, отговаряща на мечтите ни в ШЛ. Някой в Швейцария обаче реши, че трябва да играем", заяви Тухел.

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация