Шахин: Никой от нас не искаше да играе този мач

15:18
Шахин: Никой от нас не искаше да играе този мач

Халфът на Борусия Дортмунд Нури Шахин разкри, че споменът за нападението над клубния им автобус е било основното нещо в съзнанието му по време на сблъсъка с Монако. Вчера „жълто-черните” загубиха с 2:3 на своя „Сигнал Идуна Парк” в първия четвъртфинален сблъсък между двата тима в Шампионската лига. Двубоят трябваше да се играе предната вечер, но бе отложен, след като автобусът на Борусия бе атакуван на път към стадиона с три взривни устройства, в резултат на което пострада защитникът Марк Бартра.

„Трудно ми е да говоря за случилото се, да намеря правилните думи. Разбира се, че не искахме да играем, но знаехме, че сме длъжни, защото представляваме един от най-големите клубове в света, а това е голяма надпревара – Шампионската лига. Въпреки ситуацията, се опитахме да дадем всичко от себе си и според мен изиграхме добър мач. След това, което преживяхме обаче футболът е нищо", заяви Шахин.

"Много пъти гледахме по телевизията подобни събития, но те се случваха далеч от нас. Онази вечер обаче осъзнахме какво е чувството да си в подобна ситуация. Не го пожелавам на никого. Знам, че футболът е много важен, всички ние обичаме тази игра, страдаме с нея. Наясно съм, че ние играчите печелим много пари, водим привилегирован живот, но също така сме и човешки същества, за които в света има много повече неща от футбола. И в онази вечер го усетихме. Не мога да забравя израженията по лицата на моите съотборници, докато бяхме в автобуса. Никога няма да ги забравя – изражението на Марк (Бартра), както и на Шмеле (Шмелцер), който стоеше точно до мен”, допълни още турският национал.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация