Андерлехт се изплъзна на Ман Юнайтед в първия мач (видео)

20:59
Андерлехт се изплъзна на Ман Юнайтед в първия мач (видео)

Отборите на Андерлехт и Манчестър Юнайтед завършиха наравно 1:1 в първи мач от 1/4-финалите на Лига Европа. Червените дяволи взеха лек превес преди реванша на "Олд Трафорд", но могат да съжаляват, че не спечелиха в Белгия.

Възпитаниците на Жозе Моуриньо бяха по-добрият тим на терена, но победата им се изплъзна в заключителните минути на двубоя. През първото англичаните стигнаха до няколко много опасни положения пред вратата на съперника. При една такава Рашфорд нацели гредата, а малко по-късно стражът на домакините Рубен спаси удар отблизо на Ибрахимович. Все пак защитата на Андерлехт не издържа повече и в 37-ата минута Мхитарян откри резултата, вкарвайки от малък ъгъл.

Гостите контролираха събитията на терена и през втората част на срещата, като само липсата на прецизност им попречи да удвоят предимството си. В 83-ата минута Ибрахимович изведе Погба очи в очи с Рубен в наказателното поле, но най-скъпият футболист на планетата направи фрапантен пропуск и се стигна само до корнер. Андерлехт все пак успя да издебна своя момент четири минути преди края на редовното време. Обрадович центрира отлично към Дендонкер, който с удар с глава не остави никакви шансове на Ромеро. 

Така първият мач между Андерлехт и Манчестър Юнайтед приключи без победител, като голът на чужд терен дава леко предимство на червените дяволи за реванша след седмица.

Андерлехт - Манчестър Юнайтед 1:1

0:1 Хенрих Мхитарян '37

1:1 Леандер Дендонкер '86

Състави:

Андерлехт - Рубен, Мбоджи, Бруно, Апиа, Нюйтинк, Ачеампонг, Телин, Тилеманс, Дендонкер, Обрадович, Станчиу; Резерви - Бьокс, Дешахт, Спахич, Кипчиу, Капел, Теодорчик, Хани

Ман Юнайтед - Ромеро, Байи, Рохо, Дармиан, Валенсия, Погба, Ибрахимович, Лингард, Карик, Рашфорд, Мхитарян; Резерви - Де Хеа, Марсиал, Блинд, Ерера, Шоу, Фосу-Менса, Фелайни

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Stratievv7
13.04.2017 21:30

Като гледам състава излизаме да решим 1/4 още тази вечер и сме способни да го направим! Андерлехт обаче не са отбор за подценяване и трябва да внимаваме много с Телин , Станчиу и капитана им Тилеманс , който обича да изненадва с удари от далече.Прогнозата ми за мача е 0:2 с 2 гола на Ибра!