Официално: Джон Тери напуска Челси

19:25
Официално: Джон Тери напуска Челси

Дългогодишният капитан на Челси Джон Тери ще напусне клуба след края на настоящия сезон, съобщава официалният сайт на "сините".


Договорът на защитника изтича в края на юни тази година и няма да бъде подновяван.


Тези започна като титуляр сезона, но след като Антонио Конте смени тактическата схема на 3-4-3, ветеранът бе закотвен на пейката.


Джон Тери дебютира за първия тим на Челси през 1998 година. Той има 713 изиграни мача със синята фланелка и е отбелязал 66 гола. Сърцатият бранител изведе лондончани с капитанската лента за рекордните 578 двубоя.


По време на бляскавата си кариера Тери е печелил Шампионската лига, Лига Европа, ставал е 4 пъти шампион на Англия, пет пъти е триумфирал във ФА къп и спечелил три пъти турнира за Купата на Лигата.

 

"Винаги съм имал чудесни взаимоотношения с ръководството на клуба. Проведохме няколко наистина позитивни разговора, но след като обмислих всичко внимателно, взех решение, че е дошло правилното време да напусна. Винаги съм искал да си тръгна в правилния момент за клуба и за мен. Считам, че това време е дошло. Знам, че все още мога да съм много полезен на терена, но също така съм наясно, че шансовете ми за изява в Челси за в бъдеще ще са лимитирани. Жаден съм за футбол и поради това ще търся ново предизвикателство. Разбира се, винаги ще остана фен на Челси и отчаяно се надявам да завърша кариерата си в клуба със спечелването на трофей в края на сезона", сподели Джон Тери, цитиран от официалния сайт на лондонският клуб.

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Denislav4o
17.04.2017 20:27

Искрено се надявам да си тръгне като шампион на Англия.