Всичко или нищо за Борусия (Д) в реванша срещу Монако (вероятни състави)

12:18
Всичко или нищо за Борусия (Д) в реванша срещу Монако (вероятни състави)

Монако посреща Борусия Дортмунд в мач-реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига. Двубоят на "Луи II", който е с начален час 21:45 наше време, е поверен на Дамир Скомина от Словения.

Първата среща между двата тима приключи при резултат 3:2 в полза на монегаските. Жълто-черните все още се опитват да преодолеят шока от атентата срещу клубния им автобус. Именно този инцидент бе изтъкнат от немците като основна причина за слабото им представяне в първия мач, който според тях не е трябвало да се изиграе още на следващия ден след кошмарния акт. От Борусия Дортмунд обаче няма как да изтрият неприятните спомени от събитията през миналата седмица и трябва да бъдат максимално мобилизирани за мача довечера.

Засега изглежда, че всичко е в полза на Монако. Досега в историята няма отбор, който да е отпадал от турнира след победа с 3:2 като гост в първия мач. Отборът от Княжеството обаче има сериозни проблеми в защита. Първенецът във френското първенство е тимът с най-слабата защита сред всичките четвъртфиналисти с 15 допуснати гола. 

Наставникът на Монако Леонардо Жардим няма особени кадрови проблеми преди днешния мач. Единственият ключов отсъстващ е Фабиньо, който е наказан заради натрупани жълти картони. За сметка на това обаче Тиемуе Бакайоко и Бенжамен Менди се завръщат в състава на домакините. 

Аут от сметките на треньора на Борусия Дортмунд Томас Тухел е контузеният Марк Бартра. Добрата новина за жълто-черните пък е, че голямата звезда на отбора Марко Ройс вече е напълно възстановен и щe може да запише участие в двубоя.

Вероятни състави: 

Монако (4-4-2) -  Субашич, Сидибе, Глик, Жемерсон, Менди, Бакайоко, Моутиньо, Силва, Лемар, Фалкао, Мбапе

Борусия Дортмунд (4-3-3) - Бюрки, Пишчек, Бендер, Папастатопулос, Шмелцер, Кастро, Вайгъл, Кагава, Ройс, Дембеле, Обамеянг

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари