Монако помете Дортмунд и на реванша (снимки и видео)

23:33
Монако помете Дортмунд и на реванша (снимки и видео)

Монако победи Борусия Дортмунд с 3:1 на стадион "Луи Втори" в четвъртфинален мач реванш от Шампионската лига.


Главен арбитър на двубоя бе словенецът Дамир Скомина.

 

Двубоят премина на високо темпо, но без особена интрига. Резултатът беше открит от младия Килиан Мбапе още в третата минута, който разстреля отблизо вратата на гостите. В 17-ата минута Радамел Фалкао с глава удвои резултата. В 48-ата минута Марко Ройс върна надеждите на гостите като намали на 1:2. Всичко за тима от Дортмунд свърши в 82-ата минута, когато резервата Валер Жермен направи резултата 3:1.


След гола Монако не спря да гледа към вратата на Бюрки и в 11-ата минута капитанът Радамел Фалкао беше близо до отбелязване на втори гол, след като засече с глава отблизо една топка. Само минута по-късно и Бернардо Силва стреля, но стражът на Борусия спаси.


Отговорът на гостите на закъсня и в 14-ата минута Нури Шахин с прекрасно изпълнен пряк свободен удар уцели страничния стълб зад Субашич.


Ситуацията подейства като червена лампичка за домакините, които поведоха с 2:0 в 17-ата минута, след като капитанът Радамел Фалкао засече с глава центриране на Лемар в наказателното поле.


В тази ситуация гостите от Германия се хвърлиха напред "ва банк", но изпитваха сериозни затруднения да възпират мълниеносните атаки на Монако.


Постепенно атаките на "жълточерните" се изостриха, а в 37-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг беше изведен очи в очи със Субашич след подаване с пета на Марко Ройс, но стражът на Монако се справи с опасността.


Второто полувреме започна по отличен начин за гостите от Дортмунд, след като Марко Ройс намали с удар отблизо в 48-ата минута. Още в следващата атака Монако можеше да си върне аванса, след като Мбапе се разходи сред защитата в "жълточерно", опита се да подаде на Фалкао, но Бюрки улови топката.


В 60-ата минута Монако беше много близо до отбелязването на трети гол, но прехвърлящият удар на Фалкао мина над гредата. Малко по-късно Фалкао беше заменен, но това не направи наказателното поле на Борусия по-безопасно място. В 69-ата минута Мбапе стреля отдясно, топката беше отклонена от Бюрке в ъглов удар, но такъв не беше отсъден.


Борусия също създаде отлична възможност за гол в 73-ата минута. Кагава свали с глава топката в наказателното поле на Ройс, който стреля с десния крак, но ударът му беше отразен.


Всичко за тима от Дортмунд свърши в 82-ата минута, когато резервата Валер Жермен направи резултата 3:1. Жермен влезе в игра на мястото на Мбапе секунди преди гола, който стана негов четвърти в Европа през сезона.


С общ резултат 6:3 от двата мача възпитаниците на Леонардо Жардим продължават в следващата фаза на турнира.

 

МОНАКО - БОРУСИЯ ДОРТМУНД 3:1

 

1:0 Мбапе (3)

2:0 Фалкао (18)

2:1 Ройс (48)

3:1 Жермен (81)


Състави:


Монако: 1.Субашич, 5.Джемерсон, 8.Моутиньо, 9.Фалкао, 10.Бернандо Силва, 14.Тиему Бакайоко, 23.Менди, 25.Глик, 27.Лемар, 29.Мбапе, 38.Алмаму Туре


Борусия Дортмунд: 38.Бюрки, 8.Шахин, 11.Ройс, 13.Гереро, 17.Обамеянг, 23.Кагава, 25.Папастатополус, 26.Пишчек, 28.Гинтер, 33.Вайгъл, 37.Дурм

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация