Ман Юнайтед се измъчи, но продължава похода си към Стокхолм (видео)

00:19
Ман Юнайтед се измъчи, но продължава похода си към Стокхолм (видео)

Отборът на Манчестър Юнайтед се класира за полуфиналите на Лига Европа, след като елиминира Андерлехт с общ резултат 3:2 след продължения в реванша на "Олд Трафорд". Подобно на първия сблъсък и днешният завърши наравно 1:1 в редовното време, като червените дяволи изковаха успеха в 107-ата минута след гол на Маркус Рашфорд.

Домакините поведоха в резултата още в 10-ата минута, когато Хенрих Мхитарян получи топката от Маркус Рашфорд в наказателното поле и с плътен удар ниско по тревата не остави никакви шансове на противниковия вратар. Това бе попадение №2 в сметката на арменския национал в четвъртфиналния сблъсък с белгийския тим след откриващия гол в първия мач преди седмица.

В 18-ата минута Маркос Рохо от състава на червените дяволи получи контузия в коляното и малко по-късно Жозе Моуриньо бе принуден да го замени с Дейли Блинд.

Футболистите на Андерлехт отвърнаха на предизвикателството и в 32-ата минута резултатът стана 1:1. Силен шут на Юри Тиелеменс от границата на наказателното поле се отби в напречната греда, но топката попадна пред Лукаш Теодорчик, който създаде отлична позиция за директен удар на намиращия се близо до него Софиан Хани и той не сбърка отблизо.

През второто полувреме Манчестър Юнайтед притисна съперника си, но не успя да реализира втори гол. Пропуски пред вратата на гостите направиха Джеси Лингард, Маруан Фелайни, Маркус Рашфорд и Златан Ибрахимович. Така двата тима не успяха да излъчат победител в редовното време и се стигна до продължения.

Футболистите на Моуриньо не намалиха темпото и опасните положения пред вратата на белгийците продължаваха да се редят. В началото на второто продължение червените дяволи най-накрая успяха да отбележат така нужния им втори гол. Фелайни свали за Рашфорд в наказателното поле и младият талант донесе успеха на своя тим. 

По този начин Манчестър Юнайтед се класира за следващата фаза. Съперникът на английския тим за място на финала в Стокхолм, Швеция ще стане ясен утре.

Манчестър Юнайтед - Андерлехт 2:1

1:0 Хенрих Мхитарян '10

1:1 Софиан Хани '32

2:1 Маркус Рашфорд '107

Състави:

Манчестър Юнайтед - Ромеро, Валенсия, Рохо, Баи, Шоу, Карик, Лингард, Мхитарян, Погба, Рашфорд, Ибрахимович; Резерви - Де Хеа, Рууни, Марсиал, Блинд, Йънг, Ерера, Фелайни

Андерлехт - Рубен, Мбоджи, Спахич, Кипчиу, Апиа, Ачеампонг, Тилеманс, Дендонкер, Обрадович, Теодорчик, Хани; Резерви - Бьокс, Дешахт, Бруно, Нюйтинк, Капел, Телин, Станчиу

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

lilikoli
20.04.2017 23:47

Пълна трагедия сме поне 6-7 чисти положения изпуснахме днеска. Рашфорд Ибра и Погба са за смяна не може да имаш 15 положения и да биеш в тъча, към луната или да изпускаш сам срещу вратаря.

deeppurplehaze
20.04.2017 23:42

Ибрахимович, Погба и Рафшорд се надпреварват кой ще направи по-фрапантен пропуск ;д

deeppurplehaze
20.04.2017 23:39

Да биеш Челси и след това направиш такива отвратителни пропуски... Моуриньовска история. След това пак съдията ще му е виновен.. глупак