Кафу разкри в кой отбор иска да премине

10:38
Кафу разкри в кой отбор иска да премине

Нападателят на Лудогорец Джонатан Кафу призна, че е получил предложение да заиграе в Спортинг, пише "Тема Спорт". Медиите на Иберийския полуостров вече обявиха, че бразилецът е под номер 1 в списъка с летни трансферни цели на лисабонския тим. 

Вестник Record съобщи, че треньорът Жорже Жезуш вече е одобрил осъществяването на сделката. Пред същото издание Кафу заяви, че би се радвал, ако се стигне до подобен трансфер. 

"Имам договор с Лудогорец, но не изключвам възможността да премина в Спортинг", каза нападателят пред Record. 

Според него преминаване при лъвовете е добра опция. 

"Това е отбор, който ще участва в Шампионската лига. Освен това местното първенство е добро и изпъква повече от това в България. Ще бъда много щастлив, ако отида в Спортинг. И ще се надявам да покажа добър футбол", каза Кафу. 

"Щастлив съм, че съм споменат като възможно попълнение на Спортинг, защото така получавам признание за труда, който полагам", отчете бразилецът. 

Португалският защитник на Лудогорец Витор Витиня вече горещо препоръча Кафу на Спортинг и засипа съотборника си със суперлативи. Бранителят посочи, че Джонатан би паснал идеално на позицията зад централния нападател на Спортинг Бас Дост. Проблем пред евентуален трансфер на Кафу е цената му. Мениджърът на играча обяви пред португалските медии, че минималната сума, срещу която могат да бъдат откупени правата му, е 8 милиона евро. Но ако интересът към клиента му се повиши, то цената също ще скочи. През настоящата кампания Кафу изигра 24 мача в Първа лига, в които реализира 10 гола. Той предизвика погледите на доста чуждестранни клубове с представянето си в Шампионската лига. В най-силния турнир на Стария континент той записа 12 срещи (включително и квалификациите) и вкара 4 попадения (в груповата фаза бе точен срещу Базел и Арсенал), Кафу участва и в 1/16-финалите на Лига Европа срещу датския първенец Копенхаген, но не успя да огорчи съперника.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация