Барса превзе "Сантяго Бернабеу" и завърза битката за титлата, Меси стигна кота 500 (видео)

23:38
Барса превзе "Сантяго Бернабеу" и завърза битката за титлата, Меси стигна кота 500 (видео)

Отборът на Барселона записа драматична като гост на Реал Мадрид в 234-ото издание на Ел Класико. Каталунците спечелиха на "Сантяго Бернабеу" с 3:2, като разликата в суперсблъсъка направи Лионел Меси, който донесе успеха на своя тим секунди преди последния съдийски сигнал.

Белия балет завърши мача в намален състав, след като в 77-ата минута, при резултат 2:1 в полза на Блаугранас, Серхио Рамос получи директен червен картон за изключително грубо влизане срещу Меси.

Футболистите на Зинедин Зидан започнаха мача по-добре. Още във втората минута на двубоя главният арбитър подмина спорна ситуация за дузпа в наказателното поле на Барса, където Роналдо падна на земята при единоборство с Умтити. 

В 6-ата минута Роналдо тества рефлекса на Тер Щеген с удар от около 20 метра, но немският страж внимаваше и не допусна изненада. Отговорът на каталунците дойде в 11-ата минута, когато Суарес пробва късмета си с мощен изстрел извън наказателното поле, но топката мина встрани от целта.

В 18-ата минута Бензема се озова на чудесна стрелкова позиция, но шутът му не затрудни Тер Щеген. В ответната атака Суарес стреля много слабо. Малко по-късно Роналдо проби отляво и нахлу в наказателното поле, но последвалият му удар бе блокиран от противниковия вратар. Отново португалецът бе главно действащо лице при поредната атака на белите, която този път приключи с неточно изпълнение в аут.

Така се стигна до 28-ата минута, когато Реал поведе в резултата с гол на Касемиро. Марсело овладя топката извън наказателното поле след неубедително изчистване при изпълнение на корнер, последва ново центриране във вратарското поле, където Рамос засече и нацели страничния стълб, но Касемиро бе на точното място в точното време, за да направи точна добавка - 1:0. При тази ситуация гостите предявиха претенции за засада на капитана на Кралския клуб, които обаче не бяха уважени. 

Радостта на мадридчани не продължи дълго, след като Меси възстанови равенството в 33-ата минута. Ракитич пусна отличен пас към петкратния носител на Златната топка, който пое топката на границата на наказателното поле и впоследствие омота двама в бели екипи преди да опъне мрежата зад Навас с хладнокръвен удар по земя. Така аржентинецът записа 15 попадения в дербито и надмина легендата на Кралския клуб Алфредо Ди Стефано, автор на 14 гола в противопоставянето между двата отбора. 

До края на първото полувреме двата тима си размениха по една-две опасни атаки, но до нов гол не се стигна.

След почивката темпото на игра не спадна и двата тима продължиха да играят открито. Ракитич в 73-ата минута с мощен изстрел извън границата на наказателното поле с левия крак даде преднина на Барса, а малко по-късно капитанът на мадридчани Рамос остави съотборниците си с 10 човека на терена, след като извърши грубо нарушение срещу Меси. 

Рамос иронично ръкопляска на съдията след изгонването си и вероятно ще отнесе наказание за три мача, подобно на случая с Неймар, който по същата причина пропусна днешното дерби. 

С човек по-малко Реал успя да изравни резултата в 86-ата минута, когато Родригес се възползва от добро подаване на Марсело и разстреля вратата на каталунците. 

В допълнителното време на двубоя Меси след подаване на Алба реализира ново попадение и осигури трите точки за Барса, а това бе негов юбилеен гол №500 с екипа на испанския гранд.

След този мач Барса се изравни по точки с Реал и измести съперника си от първото място заради по-добри показатели в преките битки. Двата тима имат по 75 точки, но белите са с мач по-малко.

Реал Мадрид - Барселона 2:3

1:0 Касемиро '28

1:1 Меси '33

1:2 Иван Ракитич '73

     червен картон - Серхио Рамос '77

2:2 Хамес Родригес '86

2:3 Лионел Меси '92

Състави:

Реал Мадрид - Навас, Рамос, Марсело, Начо, Карвахал, Модрич, Кроос, Касемиро, Роналдо, Бензема, Бейл; Резерви - Касия, Родригес, Иско, Мората, Ковачич, Данило, Асенсио

Барселона - Тер Щеген, Пике, Алба, Умтити, Иниеста, Ракитич, Бускетс, Роберто, Меси, Л. Суарес, Алкасер; Резерви - Масчерано, Туран, Силесе, Д. Суарес, Дин, Гомеш, Алена

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

FcB189928
24.04.2017 15:11

Са сигурно ше ме запсувате ахах..ама Рамос скача с двата крака ,изобщо вече губи от контрол тялото си...знам защо викате че не е червен ,защото на повторенията видяхте че не му счупи краката ,просто Меси инстинктивно успя да прескочи шпагата ,но това не променя критерия за влизането + това се откъсваше ,а и става на 3 метра от съдията...не го казвам от пристрастие...вие феновете на Реал ,просто си представете че Меси не беше прескочил Рамос ,а му беше счупил краката..щяхте да си признаете че е червен.

stefanBG111
24.04.2017 14:43

Честита ни победа. Стана страхотен двубой, който беше съпътстван от съдийски малоумни грешки за кой ли път. Каземиро си беше за гонене, незнам какво трябва да направи, че 2 мач не го гонят.Червения картон на Рамос не 100 а 1000000000000% го има. Да не ръкопляска и да ми казва че е пресилен защото не му прави чест да постъпва по-този начин, само Марсело постъпи мъжки и си призна че не съдията е виновен за загубата, както оня малоумник comster и 1234 казаха. Някои фенове на Реал сте интересни кога ви подпират мълчите, ама кога нещо нередно се случило ревете, да съдията сбърка че не изгони и Каземиро.

stefanBG111
24.04.2017 17:13

Казах някои, нямах предвид всички фенове на Реал.

djarata
24.04.2017 15:04

Кат ма видиш да „рева” ,ми се обади.Точно никога няма да тръгна да се оправдавам със съдията.Сами се бихме.

RoSKo0o0
24.04.2017 14:30

Два слаби отбора, които не заслужаваха 1/2 направиха страхотен мач и това е истианта. Много ясно, че ще хейтя, бе.. помияри съдийски

Garrincha
24.04.2017 14:15

И накрая, по успокоени от емоциите и през призмата на хладният ум можем д обобщим - цяла седмица, някои мъжки фенки на балета сраха по Барса и снощи си изядоха лайната - уефалона,дузпалона, парцалона, катуня... - Ебалона, за вас бичис, Ебалона !!! Сега, "първенството е нагласено" ! - къде бяхте у гъбите, бе цървули, когато водехте с 10 точки - пак ли, беше нагласено първенството??? Другият път, оня боклук Марсело да удари Меси по- силно, да ви вкра 5 !!!

ComsteR
24.04.2017 13:50

Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Стеген направи изключителен мач срещу Реал Мадрид въпреки двата допуснати гола снощи. Каталунците спечелиха драматичното Ел Класико с две попадения на Лео Меси и се изравниха по точки с "белите".

Германският вратар е направил 12 спасявания в мача, което е най-добър показател за вратар на Барселона в Ел Класико от сезон 2003/04, дал началото на подобна статистика. Тер Стеген кара своя втори сезон на "Камп Ноу". И докато през миналата година беше основно резерва, сега е записал 31 мача в първенството и 9 в Шампионската лига.

Amateur1878
24.04.2017 12:05

Класическо Класико :) Този път ми хареса мача. А иначе червеният картон на Рамос си беше 100-процентов. При такова влизане дори и да няма контакт, независимо къде е из терена се показва червен картон. Не е нужно да има счупени крака, за да се покаже червен картон. Наказва се самият опит да строшиш краката на противника. добре че не го засече, че... Можеше и да е края на Ерата на Меси.

MaLkO_LuD94
24.04.2017 11:35


Съдията не вписа в доклада "аплодисментите" на Рамос

Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос не прие добре червения си картон в дуела с Барселона. Севилският бранител отправи иронични аплодисменти за червения си картон и послание към Жерард Пике: "Говори, говори". Спортният директор на каталунския клуб Роберт Фернандес поиска допълнително наказание за Рамос, припомняйки санкцията на Неймар: "Комисията трябва да разследва действията на Рамос".

Според испанските медии обаче съдията Ернандес Ернандес не е записал допълнителни инциденти след червения картон, което изключва ново наказание за проява след червения картон.

bacardy_breezer
24.04.2017 10:52

Хахаха на Меси победния гол е точно копие на гола на Дибала за 2:0 срещу Барса. Едно към едно.

REVOLUTION_
24.04.2017 01:26

Пошегувах се с по долния коментар, естествено. Меси си е Меси. Може да сравним двамата футболисти така: Роналдо-добър футболист, Меси-велик футболист!

MaLkO_LuD94
24.04.2017 01:17

Грандиозното шоу на "Сантиаго Бернабеу" очаквано беше съпътствано и с доста спорни моменти. По традиция интернет изданието на Marca търси мнението на съдийския анализатор Андухар Оливер за полемичните ситуации. Вижте неговото мнението за дискусионните моменти и изразете мнение.

78-ата минута: червен картон за Серхио Рамос
"Влизането е много грубо, с двата крака напред. Няма съмнение, че това е директен червен картон".

45-ата минута: дали Каземиро трябва да бъде изгонен
"В 12-ата минута Каземиро получава заслужен жълт картон за спъване отзад. В 45-ата бразилецът трябваше да получи втори жълт картон за спъване отзад на Меси, което спира опасна контра. Ернандес Ернандес сбърка и не го изгони".

20-ата минута: ударът с лакът на Марсело в лицето на Меси
"Бразилецът скача и вдига лакътя си нагоре. Съдията има пълното право да го изгони особено след като вижда кръвта от устата на Меси".

3-ата минута: има ли дузпа срещу Кристиано?
"Има контакт на Юмтити с крака на Кристиано, но той не е достатъчен за дузпа".

MaLkO_LuD94
24.04.2017 13:35

Аз съм на друго мнение не играхте слабо мачът беше равностоен даже си беше Х но ви излъгахме в края така както вие ни излъгахте на Камп Ноу :)

crip1
24.04.2017 12:14

Разбира се, че Нани правилно беше изгонен. Само един луд би твърдял обратното. Същото важи и за Рамос, картона е правилен. Аплодисментите бяха очевидно към Пике, а също ми е интересно ако дузпата срещу Робен е дузпа, защо положението срещу Роналдо не е? И не се бъркай, не ме интересува съдията , играхме слабо и заслужено загубихме.

sviliev
24.04.2017 11:59

Аз никога през живота си не съм казал или написал, че Нани правилно е бил изгонен.

MaLkO_LuD94
24.04.2017 11:31

Това оправдание '' но да ми говори, че и Марсело трябвало да се изкъпе, след като не вижда Меси, е прекалено.'' Много ми напомня на един червен картон на Нани срещу Реал но тогава бяхте на друго мнение ;) Не си прав къде пише че като няма умисъл и не трябва да има червен картон ?

sviliev
24.04.2017 10:38

Този Андухар Оливер вероятно е най-големият фен на Барселона по света. Касемиро трябваше да бъде изгонен, Рамос по-скоро правилно бе изгонен, но да ми говори, че и Марсело трябвало да се изкъпе, след като не вижда Меси, е прекалено. А пък да твърдиш, че срещу Кристиано нямало дузпа, направо си е трагично. Само футболен лаик може да си го мисли това. Изпреварва защитника, играе с топката, преодолява го и е спънат в десния крак. Кристална дузпа. Както и онази срещу Васкес в 4-ата минута от есента. Но, както и да е, Реал Мадрид не е Байерн Мюнхен, че да се оправдава със съдии. Съдията с нищо не е виновен. А дори и да ни ощетяват, трябва да си мълчим, тъй като много повече пъти сме били подпирани.

peniaii
24.04.2017 01:23

при червения на рамос положението си беше 50 на 50но по скоро имаше защото влизането беше много опасно а си двата крака,при 2 лично според мен това беше 2 фал на каземиро а не бе толкова грубо така че според мен правилно не му показаха втори жълт.При положението с марсело където удари меси там няма как да бъде показан червен поради простата пречина че марсело гледаше топката и нямаше никакъв умисъл във действията му това беше просто инцидент.А за положението срещу роналдо смятам че трябваше да бъде отсъдена дузпа защото от повторенията ясно се вижда че Юмтити първо закачи крака на роналдо а и не игра с топката.

lilikoli
24.04.2017 01:11

Снимката на Меси на която показва тениската си и по този начин отпразнува отпразнува 500 си гол насред 81 000 зрители на Бернабеу ще я има през 2050 в някоя футболна енциклопедия. Велик момент !

Banditos
24.04.2017 01:01

Надали може да съществува толкова жалък отбор като Реал М.... (а навремето ми беше любим..) Не стига, че са единственият отбор в света, който играе без засади(както каза коментатора на Sky-sports - хубав пас към Роналдо, който е в засада, но това няма значение, защото няма да се свири), брутални касапи, не стига, че играят с най-слабия отбор на Барса от години(с главната заслуга за което на ултра-дебила Л.Енрике, който смени Алкасер с мега-дървото А.Гомез) и пак не могат да бият.... Дори са по-жалки от Литекс, които все пак толкоз си могат... А да сравняваш лекоатлета-гей Пеналдо Засадов с Меси е все едно да сравняваш Д2 с AC/DC

Banditos
24.04.2017 04:02

Знам че боли дрисльо,фенче на Ревал,който може единствено да обижда и може би да брои до 10,а извинете до 11

Droktar
24.04.2017 01:11

Няма по жалък от теб и неграмотен бил за Реал сега за Барса ясно колко си истински фен вероятно си девствен дебелак който живее в мазето на майка си жалко че има хора като теб по тоя свят ти си срам за човешкия род ако в Барселона знаеха че имат ''фен'' като теб щяха публично да напишат че не може да си им фен жалкар отивай в мазето на майка си да ревеш

Mesut_Ozil11
24.04.2017 01:00

Това е извънземен футболист благодарен съм на господ,че съм роден в време в което мога да гледам този футболист да се подвизава по терените.

peniaii
24.04.2017 00:59

Мача си беше равностоен както барса победиха така и ние можехме да победим в края.И мен много ме яд че никой не фаллира сержи роберто,марсело сякаш се опита но не можа да го стигне ли.Едно вече е ясно пред лятото трябва да бъдат продадени бейл и бензема и да бъдат взети някой измежду азар или аубумеянг

Lubomir_sb
24.04.2017 08:21

Ей затова не ме кефите повечето фенове на Реал. Някой има лош сезон - да го сменяме , или сме 1ви или не сме фенове. Бейл е отличен играч , дано го продадете , да отиде в Барса даже и после гледай на какво ще ви направи Бейлчо.
Казвам повечето фенове , не всички. Да се знае.

Droktar
24.04.2017 00:51

Барса бяха по-добри от нас така де Меси беше жалко че рефера развали мача с измисления червен картон където нямаше никакъв контакт и не свирената дузпа срещу Роналдо да не говорим че Касемиро беше за гонене но като цяло заслужена победа на Барса с голяма доза късмет накрая ест имат и в пъти по лесна програма но все пак ако ви бием докрая ще сме шампиони

Gopcho
24.04.2017 00:47

И двата отбора направиха добър мач. Ние просто вкарахме 3 гола, а те два. Меси си е Меси, цял сезон играе атакуващ, опорен халф и нападател и крило. Алкасер да си изгледа повторението и ще разбере защо е резерва цял сезон и защо ще бъде проден(вероятно). Навас направи добър мач и той.

Banditos
24.04.2017 00:38

Само минавам да ви кажа че имате много поздрави от Меси,

Banditos
24.04.2017 03:57

Такъв мач няма как да се нагласи,повярвай ;)

putopalo
24.04.2017 00:46

Бандито,кажи има ли футболна мафия в Испания,че няма да мога да заспя.

Mesut_Ozil11
24.04.2017 00:29

Страхотен мач и честита победа на феновете на Барселона за първи път чета суперлативи за Меси от фенове на Реал.

sviliev
24.04.2017 00:19

И все пак след като не можеш да биеш нито Атлетико, нито Барса на ''Бернабеу'', не знам как можеш да претендираш за титла. Каталунците бая ги брулиха този сезон, но си взеха визитите и на Атлетико, и на Реал. Мможе да е било накрая, може да е било само заради индвидиаулното майсторство на Меси, но ги взеха. Мен не ме грее, че сме надиграли Атлетико, че даже и с 10 сме били равностойни на Барса, че сме имали повече удари и т.н. Не може отбор като Реал да не реши всичко сам у дома, а да чака отбори от долната половина на таблицата да взимат точки от Барса, че да стане шампион. Дори и да вземем титлата, ще е заради глупаво загубени точки на Барселона. А Бейл и Бензема да излитат с 200.

putopalo
24.04.2017 00:43

Митко 1010,преди време живота ми се обърна на 360 градуса и от тогава съм така.Моля за извинение от засегнатите.

putopalo
24.04.2017 00:42

Добре си на теория ама практиката не я разбираш много.

mitko1010
24.04.2017 00:38

Удоволствие ли ти доставя да се заяждаш? Само затова ли пишеш тук?

sviliev
24.04.2017 00:34

На теория не си ми интересен, а на практика бих използвал и по-твърди думи, но понеже си ми през крачола, няма да те отразявам.

putopalo
24.04.2017 00:32

На теория,скъпи ми Свилиев,сте шампиони,а на практика- ще го барате през крачола:)

putopalo
24.04.2017 00:22

Може би мачовете са нагласени?

GaLaxY94
24.04.2017 00:13

Паднахме няма спор.. но дузпата във втората минута преобърна мача... това не е реално тоя рефер кво направи... Живи и здрави.. Хала Мадрид!

ComsteR
24.04.2017 00:50

Тихо, че Видал беше с 4 картона :)

GaLaxY94
24.04.2017 00:28

Казвам само,че тази ситуация промени изяцяло мача.. изнерви го още във втората минута.. за подпиране няма кво да споря щото се знаем ;) :)

djarata
24.04.2017 00:28

Ела на практика при мен ?Добре дошъл си !

RoSKo0o0
24.04.2017 00:23

Хахха... за съдии тръгнал да ми говори... точно па ти.. малко срама нямате ли?! Изкуствено класирани на 1/2 финалите :)

putopalo
24.04.2017 00:21

На теория сте си ревльовци а на практика сте ревльовци нагли;)

djarata
24.04.2017 00:20

Момчета ,не падайте на нивото на мишоците.Не е виновен съдията ,че сами се бихме..

sviliev
24.04.2017 00:16

В първия мач събориха Васкес в 4-та митуа, пак не свириха, но да не се оплакваме от съдийството, ние не сме като ревльовци като онези от Мюнхен, нито пък толкова нагли.

putopalo
24.04.2017 00:13

Ла Лига стана най-тотаджийското първенство.Не влагайте толкова емоции.

ivanrealmadrid1
24.04.2017 00:12

Абе вие нормални ли сте да обвинявате Бейл хахахха

ivanrealmadrid1
24.04.2017 00:52

За Бензема съм съгласен , че му падна формата, но на Бейл проблема му е че се контузва и нищо друго уникален играч е

sviliev
24.04.2017 00:33

Никой не обвинява Бейл. Човекът не е виновен, че толкова си може. Виновен е този, който го е взел. Просто Бейл има навика от много чудене къде точно в трибуните да прати топката, да се контузва.

RMCF_1902
24.04.2017 00:18

Никой не го обвинява, че е чуплив, но на мен ми писна 1 месец да е здрав после 3 да е в лазарета.Просто няма смисъл да го държим.

Vanko2207
24.04.2017 00:06

Как можете, вие, феновете на Реал да се оплаквате от Марсело, той ви е най-добрия играч за Бога?!

Vanko2207
24.04.2017 00:38

Имате право, но аз го отдавам на умората в края на мача, пък до колкото знам, поправи ме, ако греша, Марсело почти без смяна цял сезон, така че сигурно и това си оказва влияние в последната фаза на сезона.

crip1
24.04.2017 00:10

Никой не се оплаква от играта му, а от едно единствено действие, което беше нарисувано и беше задължително нарушение. Модрич миг преди това се пробва да го фаулира,но не можа. Никога не бих си позволил да негодувам срещу него, но това, което направи беше просто аматьорско, дори след края на мача и той не можа да си обясни защо не го сабори.

RMCF_1902
24.04.2017 00:08

Не се оплакваме от него.Просто сме разочаровани, че миг колебание от страна на Марсело, може да ни коства титлата в Ла Лига.

crip1
24.04.2017 00:01

И още нещо.. Аз съм убеден, че в България имаме по-адекватни съдии, няма толкова слаби рефери никъде по света. И не говоря за червения на Рамос, то не бяха засади, нарушения и то очевидни ситуации. За пореден път се убеждавам, че няма по слаби от испанските, направо са трагедия.

crip1
24.04.2017 00:14

Човек, те страничните нямат правилно отсъждане, всичко което свириха беше просто застраховка. То си е доказано, че те са просто слаби. Всички, като започнеш от главния до всички останали.

putopalo
24.04.2017 00:09

Една от големите футболни мафии,питайте Banditos.

ivanrealmadrid1
24.04.2017 00:08

абе брат в такива мачове особено Реал и Барса 90мин играят на върха на засадата на нас ни е лесно след 20 повторения

mitko1010
24.04.2017 00:05

На моменти изнервиха положението много. За най- малкото докосване даваха нарушения. Слаби, наистина слаби съдии са испанските.

crip1
23.04.2017 23:57

Бяхме отвратително слаби. Не заслужавахме дори точка, а Марсело ме разочарова страшно много накрая. Това ще го преследва още дълго, а не дай си боже да загубим титлата, сигурен съм няма да си го прости. Заслужена победа на Барселона. По-слабо второ полувреме от наша страна не съм виждал скоро, нито преса, нито затворени пространства отзад, едно голямо нищо. А Барса цял сезон са мъртавци, брулят ги на няколко пъти, бие ги тоз и оня и накрая пак излизат първи . Никога не съм можел да си го обясня, не е за първи сезон това.

mitko1010
24.04.2017 00:00

И аз не мога да си го обясня това. Тоя и ония ги бие и пак са първи. Все нещо не ни достига. Все не ни върви...

RMCF_1902
23.04.2017 23:57

Лично аз Бейл и Бензема повече не искам да ги гледам на Бернабеу с белия екип...Лятото да се взема Азар и да се наложи Мората като титуляр.

putopalo
23.04.2017 23:58

По-добре си лягай,утре ще ги мислиш като отминат емоциите

putopalo
23.04.2017 23:56

Само на мен ми се струва че нагласиха мача за да запазят интригата.Сигурно греша.
Barça mes que un club
Hala Madrid

aa4opz
23.04.2017 23:56

аууу така най боли в 92 минута ..барселона игра по добре през целият мач ..заслужена победа ..този меси направо ще му издигнат статуя в барселона ..

ComsteR
23.04.2017 23:54

А Бейл и 30 милиона да му вземем ще е чудо... 100 милиона дадохме за десен бек хора...

ComsteR
24.04.2017 00:48

Аз ли миличка? Еми да ти кажа със сигурност повече от колкото ти :) билетите за мача не са безплатни, стоножките на феномена в найк, топките,фланелките, като имам към този момент, такива на Марсело,Модрич,Феномена,Бекъм,Раул,Карлош,Зидан и първата ми, и най-ценна на Йеро(може би най-великият защитник в историята ни)Следващата ще е на Асенсио.
Клубната карта също не е безплатна,самолетни билети, хотел,рент-а-кар(айде до стадиона си или с метро или с автобус) но като цяло едно посещение на Мадрид и Бернабеу е повече от 1000 евро. А фен картата е минимум 30 евро а аз взимам тази от 60 с бонус всеки път когато отидеш- вечеря,посещение на музей, фен артикули и подобни. Според мен мога да кажа моят отбор.

MaLkO_LuD94
23.04.2017 23:53

Най-накрая да вземем мач в който не сме по-добрият отбор и то точно класикото страхотно :) Едва ли ще станем шампиони но победата си е победа :) Браво и на 2-та отбора второто стана добър мач честно казано без Неймар не вярвах че ще вземем нещо но заспалия гигант се събуди и ни измъкна :)

ComsteR
23.04.2017 23:51

Как можело да се води дискусия с някой фенове тука! Само ограничените дечица Тъпия,Гаринча и Бандишитос да ги няма....

sviliev
23.04.2017 23:51

Да се чуди човек защо сега, при 2-2 (което ни устройва) и с човек по-малко решихме да ги атакуваме така, а когато, да речем, срещу атлетите бяхме 11:11 и ги мачкахме, решихме в последните 30 минути да браним резултата...Марсело не пожела да го фаулира ли, не можа да го стигне ли, не знам. Сега нас ни боли, но след 1 месец може и тях да ги боли. Но пак казвам - тъпото е, че в последните години Барселона ни победиха много пъти, без да са били по-добри, особено на ''Бернабеу''. Ние, дори когато имаме превъзходство, рядко ги бием.

Sweetspot
23.04.2017 23:51

Минута мълчание за хората, които пропуснаха мача. :D

RMCF_1902
23.04.2017 23:50

Марсело, Марсело...Трябваше просто да изриташ Роберто до толкова, че той да не може да продължи рейда си към вратата ни и титлата щеше да е 100% наша.Сега всичко е 50/50 и нищо не се знае.Иначе честита победа на Барселона.Просто вашият отбор има 1 голямо предимство пред всички останали и то се казва Меси.Не знам как ще успеете да замените такъв гений.

mitko1010
23.04.2017 23:49

Поздравления за каталунците. Изиграха един страхотен двубой и заслужено победиха. Това ,, Ел Класико’’ беше овкусено с много попадения, спорни ситуации и картони. Не смятам, че са ни надиграли тотално. Дори с 10 човека, не се страхувахме да атакуваме. Червеният картон на Рамос натежа. Беше си напълно заслужен. Това обърна развоя на събитията на 360 градуса за нас. Меси е невероятен футболист. Тази вечер го доказа. Той бе моторът на отбора си- всяка атака започваше през него. Не е случайно, че вкара две попадения, най- добрият играч на мача. Какво се случи с Бейл? Отново ли е контузен? Кога изобщо ще направи един запомнящ се сезон? Годините минават, а той така и не прави нещо, с което да го запомним. Марсело не се представи добре в крайните минути на мача. Този слалом на Сержи Роберто доказа това. Каталунците победиха заслужено. Това е! Сега ние трябва да се съсредоточим върху мачовете, които ни предстоят. Имаме и ½ в ШЛ- важно е да не забравяме това. Атлети са корав отбор. Трябва да се подготвим отлично и да победим. Вечерта завършва тъжно за нас, мадридистите- но това е футболът- един път печелиш, друг път падаш. Велика игра...

mitko1010
24.04.2017 00:02

Бейл се превърна в турист. Никакъв го няма. Това все пак е Реал Мадрид!! Всички трябва да са здрави и на линия. Контузиите му понякога преливат чашата. Не може постоянно да е с някаква травма...

sviliev
23.04.2017 23:56

С нищо не ни надиграха като цяло, не само, че не са ни надиграли тотално. Червеният на Рамос не се отрази, след това заиграхме по-добре, а и с нищо не е променил събияита, когато го изгониха резултатът бе 1-2. Барселона заслужиха победата, но и Реал я заслужаваше. Най-справедливият резултат бе равният, но след като Барса има Меси, а ние търпим тапирите Бензема и Бейл, ще си понесем последствията.

LMessi_Barca
23.04.2017 23:55

Играхте страхотно!! Не сме ви надиграли, мача беше по-скоро х, но заради гениалността на Меси успя да ни го спечели! Той беше уникален днес, както и Тер Щеген! Страхотно класико, без много спорни моменти и напрежение с много голове, дано за в бъдеще да продължат да ни радват с такава игра :)

putopalo
23.04.2017 23:53

Хахахаха нещата са се обърнали на 360 градуса,може би искаш да кажеш 180?

Sweetspot
23.04.2017 23:48

Много хубав мач, за червения картон си е 100 % това, че не го уцели хубаво не значи, че влизане не е за червен, с двата крака напред и във въздуха, добре че Меси подскочи иначе ставаше много лошо за него. Феновете на Барса, честито, но не се заблуждавайте, добре че беше Меси и Тер Щеген.

nikshan11
23.04.2017 23:47

Марсело осра мача накрая при положение,че имаше възможност да фаулира Роберто,той го остави да си контраатакува и ето,че Барса вкараха,да постъпиш така малоумно да го кажем в 92 минута е не знам просто нямам обяснение двубой за 6 точки,а той ми носи капитанската лента боже,боже.Честита победа на Барселона,но в този двубой точно Реал бяха по-добрите.

El_Blanco
23.04.2017 23:46

Честито на Барса! Сами ги върнахме в борбата за титлата. Дори и с човек по-малко на терена имахме шанс за победата, но беше голяма грешка при 2:2 да се хвърляме толкова много напред. При победния гол голяма вина носи Марсело, след като беше просто задължен да фаулира Сержи. Червеният картон на Рамос си е 50/50, защото влизането беше адски грубо, но пък беше на центъра и дори не беше последен в отбрана. Като цяло, страхотен двубой и от двата отбора, а Меси беше великолепен целия двубой.

sviliev
23.04.2017 23:46

14-9 удари във вратата за нас, 8-5 извън вратата и загуба. За пореден път пропускаме страшно много, а ние нямаме Меси в отбора си. Жалко, че двете най-хубави Класики в последните години, в които и двата отбора създадоха много положения, бяха загубени от нас, без да сме били надиграни с абсолютно нищо. Става дума за тази вечер и онова 3-4 отпреди няколко сезона.

putopalo
23.04.2017 23:51

Барселона е повече от клуб!
Показаха мъжество.

Barca_For_ever
23.04.2017 23:44

Да боли, най-накрая една хубава победа в последните секунди. Доста равностоен мач и Навас беше уникален не знам колко 100% положения извади.
VAMOSSSS

Barca_For_ever
23.04.2017 23:48

Съгласен и Стеген направи уникален мач, който много допринесе. Как извади на Бензема главата не знам, ама това беше решаващо.

El_Blanco
23.04.2017 23:47

Същото важи с пълна сила, дори и повече, за тер Щеген. И той направи сигурно мача на живота си.

ComsteR
23.04.2017 23:46

До картона на Рамос, Стеген имаше 9 спасявания, Навас 3. Нормално с човек повече да натиснете.

ivanrealmadrid1
23.04.2017 23:44

пичове я кажете понеже изпуснах първото полувреме защо пак има недоволни какво е станало ?

djarata
23.04.2017 23:46

Никой не е ревал!Равностойно полувреме.

123321
23.04.2017 23:43

Това първенство от години е един фарс.

sviliev
23.04.2017 23:42

Брутална липса на късмет на късмет тази вечер. Накрая можехме дори да ги бием с 10, а вместо това ни хванаха на контра и отново измъкнаха победа на ''Бернабеу'', без да са ни надиграли с нищо. Жалко, моментът бе прекрасен да ги победим, но явно при Зидан играем по-успешно при гостувания. Гениален Меси, общо взето сам би Реал. Всичко интересно, което създадоха каталунците днес, бе благодарение на него.

ivanrealmadrid1
23.04.2017 23:42

Меси е бог, честита победа
Прекалено много се хвърлихме в атака последните 2 мин .... много глупаво наистина и останаха 2-3 защитника срещу цялата атака на Барса и Лео я наниза

LMessi_Barca
23.04.2017 23:41

Колкото до картона на Рамос за мен не беше червен! Имаше фал, но не мисля,че беше за червен.

LMessi_Barca
23.04.2017 23:50

Благодаря :) И двата отбора изиграха уникален мач, трябва да сме доволни от продукцията! Бъдете горди с футболистите си, а Асенсио ще стане уникален футболист!

sviliev
23.04.2017 23:48

Какво значение има Рамос дали е трябвало да бъде изгонен, или не? Ние да сме ревльовци като Байерн М? И за разлика от тях, играем успешно и срещу 10. Това, че нямаме късмет и изпускаме много е друг въпрос.

ComsteR
23.04.2017 23:45

Не точно, картона си е повече червен от жълт, въпреки че е в центъра, Меси се откъсваше сам напред! Интересно е къде бяха обаче картоните за Пике,Меси и Умтити преди това!
Страхотен мач се получи, много положения и красиви изпълнения. Мачът си беше хикс по-всеки показател, но геният излезе на сцената, честита ви победа, специално на теб защоти си един от малкото пичове фен на Барса.

ivanrealmadrid1
23.04.2017 23:43

за съжаление картона беше червен на рамос ;д

red_valio
23.04.2017 23:41

Много хубав мач направиха. Браво! Неутралните зрители като мен трябва да са доволни.

lilikoli
23.04.2017 23:44

да и съдийството беше на ниво не знам някои фенове на Реал кво ревът. Барса не бяха по-добрият отбор, но Меси беше невероятен. Хубав мач за нас неутралните беше.

Drogba_d
23.04.2017 23:41

Зидан развали мача ... бензема и бейл ...

Drogba_d
23.04.2017 23:41

Абе марсело ритай бе ... не мога да повярвам че не фаулира Сержи ...

ivanrealmadrid1
23.04.2017 23:43

налиии ...... трябваше да направи червен това беше убииствена контра беше 100% гол

LMessi_Barca
23.04.2017 23:40

Честита ни победа! Уникален Меси!! След като се махне не ми се мисли какво ще ни се случи... Феновете на Реал трябва да се гордеете с футболистите си!! Бориха се мъжки и нападаха дори с 10 човека, само адмирации за тях!

123321
23.04.2017 23:40

Това първнство отдавна се е превърнало в един фарс.

ComsteR
23.04.2017 23:39

И пак ще си останете с калъфките!!! С човек по-малко ви изравнихме, мишки!!! Евалата голям Меси!!

MaLkO_LuD94
23.04.2017 23:41

''И пак ще си останете с калъфките!!! '' Казва го фен на отборът който има 1 титла за последните 8 години хаха и добре че тази година Перес си е свършил работата че пак щяхте да сте на сухо хахах ;)

djarata
23.04.2017 23:38

Сами се бихме!Честита победа на мъжкарите от Барса ,а др теменужки и минзухари ,да ма барат ,сещат се мишките.

123321
23.04.2017 23:37

Честита "победа".Това първенство е фарс.Няма какво повече да се добави.

sundza
23.04.2017 23:35

На примадоната Пике съдията добре ли му е през второто?! Титла му се е присънила и на тоя

MaLkO_LuD94
23.04.2017 23:35

Заслужено равенство както и първото класико така и сега изпускаме победата по нелеп начин но с тази защита толкова :)

red_valio
23.04.2017 23:35

Марко Асенсио ги развинти!Браво на хлапето...

red_valio
23.04.2017 23:30

Аз съм неутрален, но червеният картон беше задължителен - ако Меси не беше скочил Рамос му счупваше крака.

123321
23.04.2017 23:26

Всичките ви титли са такива. :)

MaLkO_LuD94
23.04.2017 23:29

Какви хаха трудно е без татко Касай ;) Срещу Барса в половината единоборства влизате с лакти настъпване или с 2-та крака напред това е на всяко Класико че и ревете хахах

red_valio
23.04.2017 23:26

Зизу извади Каземиро да не получи червен картон, но не успя да спаси Рамос - за това нарушение картона беше нарисуван...

Crissstiano
23.04.2017 23:25

Грозно съдийство за едните картони за другите не. Срещу Меси нямаш право да дишаш...

Crissstiano
23.04.2017 23:43

Яко бутане пак.

lilikoli
23.04.2017 23:31

като не ви върви играта и айде съдията виновен веднага дай дузпа и не давай фалове и картони срещу нас

lilikoli
23.04.2017 23:29

чист червен си е кво ревеш? с двата крака с бутонките напред в кракът. Можеше да го осъкати и не говори за другите не щото до сега Каземиро трябваше да бъде даден червения. Изглежда феновете на Реал сте по-големи ревльовци от тези на Барса

MaLkO_LuD94
23.04.2017 23:12

На Крисито засадките пак не му ги вдигат добре че не може да вкара ;)

sundza
23.04.2017 22:44

Да си реват - те с това са известни. А и няма по-голямо удоволствие от ревящ фен на Барса преди, по време и най-вече след мача!

djarata
23.04.2017 22:40

Владеехме мача до изравнителния гол.После тръгнахме с грешките и за едното нищо да ни обърнат.Бейл нямам идея ,защо Зидан го пусна.Касемиро тр да го смени 2то ,защото е потенциален към душа.Бензема ,за пореден път доказва тезата ми ,че не е за Реал.Добър е ,но...Мача е наш!

djarata
23.04.2017 22:59

Мдаа ,зад Монитора и аз Мога ,да те.набия..кой е паляка ???

Garrincha
23.04.2017 22:49

Паляк ...

djarata
23.04.2017 22:47

Виж в госип бар до трета гимназия съм.Град Варна ,ела ми кажи,че съм паляк и ще те черпя едно.

danialves2
23.04.2017 22:40

Какво сте се размрънкали феновете и на двата отбора? Аз някакви фрапантни грешки от страна на съдията не видях досега. Много слабо полувреме от игрова гледна точка, само головете бяха запомнящи се моменти.

Crissstiano
23.04.2017 22:42

Да и и по-добра игра можем да видим, ама и мача си е с голямо значение!

methazoid
23.04.2017 22:38

Още в 2-та мин Юмтити спъна Роналдо в наказателното поле, но съдията подмина ситуацията, така че да не реват феновете на Барса.

lilikoli
23.04.2017 22:43

Ако тва за теб е дузпа си на 12 с си фен на Меси или Роналдо. И не съм за Барса ако това си си помислил

Dmxter
23.04.2017 22:37

Тоя каземиро пак е за гонене
това е нарисуван 2 ри жълт...
безобразие и с Байерн и сега ----

Crissstiano
23.04.2017 22:36

3-та минута чиста дузпа срещу Роналдо, а тия смешните барселонки как искат да изгонят каземиро за това нарушение :d, ама той добре им го натресе. трябва да си вкарваме положенията!

MaLkO_LuD94
23.04.2017 22:33

Касай ли свири мача ? Този Квазимодо какво трябва да направи че да го изгонят :)

123321
23.04.2017 22:35

Същото каквото и за да се даде дузпа срещу Барса.

Matteo_Poker
23.04.2017 22:25

100 милиона стъкло ,от както го взеха не ми хареса ,а Бензема като е с топката е в паника ...Атаката бе добра на Барселона.

Drogba_d
23.04.2017 22:23

Зидан е скандален защо пусна бейл не стига че. Не е във форма ама не е и възстановен ... поредна идиотщина а бензема тоя циганин нямс да го коментирам