Кливлънд премина първия етап

10:12
Кливлънд премина първия етап

Действащият шампион в НБА Кливлънд Кавалиърс се наложи над Индиана Пейсърс със 106:102 като гост в четвъртия мач от първия плейофен кръг. Кавс спечели серията с 4-0 и вече очаква следващия си съперник.

В мач №4 след равностойна първа част Кливлънд пое инициативата и преди заключителната четвърт имаше преднина от 11 точки, която домакините не успяха да стопят до края. ЛеБрон Джеймс стана най-резултатен в двубоя с 33 точки.

Оклахома Сити Тъндър въпреки усилията на лидера си Ръсел Уестбрук претърпя поражение у дома от Хюстън Рокетс със 109:113. Съдбата на мача бе решена в самия край, като Тъндър в продължение на две минути не успя да отбележи нито една точка и загуби срещата. Уестбрук реализира пореден трипъл-дабъл - 35 точки, 14 асистенции и 14 борби. С това записа името си като вторият играч в историята на НБА с три поредни пъти трипъл-дабъл в плейофи. Досега с такова постижение можеше да се похвали единствено Уилт Чембърлейн. "Ракетите" обаче водят в серията с 3-1 и са домакини в мач №5, който може да се окаже последен от серията.

Домакинска загуба допусна и Чикаго Булс срещу Бостън Селтикс с 95:104. Айзея Томас се отличи с 33 точки, колкото вкара и Джими Бътлър за "биковете". Резултатът в серията е равен - 2-2.

Юта Джаз победи Лос Анджелис Клипърс в четвъртия мач със 105:98 у дома в Солт Лейк Сити. Резултатът в тази серия също е 2-2.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация