Челси с важна крачка към титлата (видео)

23:33
Челси с важна крачка към титлата (видео)

Челси победи Саутхямптън с 4:2 на стадион "Стамфорд бридж" в среща от 34-я кръг на английската Висша лига.


Главен арбитър на двубоя бе Лий Мейсън.

 

Домакините се насладиха на мечтания старт. Не бяха изминали и пет минути от началото на мача, когато Еден Азар заби 15-я си гол за сезона във Висшата лига и по този начин подобри най-доброто си постижение до момента в английския елит.


Фабрегас намери Диего Коща в наказателното поле на на "светците" с дълго подаване. Испанският национал видя връхлитащия Азар и го намери с пас, разсичащ отбраната на южняците. Последва диагонален удар на белгиеца, като топката попадна в долния десен ъгъл на Форстър, който плонжира, но не успя да да противодейства на звездата на Челси.

 

В 17-та минута Фабрегас отново прояви своята креативност, намирайки Коща пред дъгата. Таранът с едно докосване продължи към Еден Азар, който се измъкна зад гърба на защитата и опита да препарира вратаря с параболичен удар. Белгиецът се надяваше да пласира топката в горния ляв ъгъл, но мерникът му изневери в тази ситуация.

 

Защитата на Челси заспа при един корнер, изпълнен от Уорд-Праус. Топката бе центрирана към малкия пеналт, защитник на Челси опита да изчисти с глав, но вместо това намери Габиадини непокрит, на броени метри от вратата. Нападателят на южняците върна топката към малкия пеналт. Куртоа опита да отклони, но в крайна сметка кълбото се озова в краката на Ромеу и той се разписа, засичайки от близка дистанция.

 

След като "сините" загубиха преднината си, те се хвърлиха в масирани атаки. До края на първата част вратата на Форстър бе обсадена от домакините. Заредиха се положение след положение. Лий Мейсън даде една минута продължение на редовното време за първата част. Точно тогава Челси получи правото да изпълни корнер. Фабрегас центрира, Ромеу изчисти с глава. Топката стигна в крака на Канте, който я върна в пеналта на "светците". Там Маркос Алонсо надскочи персоналния си пазач и насочи кълбото към купа от сини футболисти, наредили се пред малкия пеналт. Диего Коща опита да прави странична ножица, но Кейхил го изпревари, подложи главата си и прати топката в долния ляв ъгъл на Фрейзър Форстър. Лидерите във временното класиране се оттеглиха с гол аванс на почивка.

 

Второто полувреме започна по начина, по който завърши първото - с гол за Челси. Диего Коща реализира своето попадение номер 50 във Висшата лига в 54-та минута. Таранът засече центриране на Фабрегас, който получи от Азар, след като двамата разцъкаха на късо от корнер. Това бе 18-ият шампионатен гол за сезона на Коща, който спря своя суха серия от пет поредни мача във Висшата лига.

 

Две минути преди края Диего Коща избухна за втори път. Таранът на Челси направи две поредни двойни подавания, първо с Азар, после с Педро, след което нахлу в наказателното поле на "светците" и с шут по земя прати топката в долния десен ъгъл на Форстър.

 

Лий Мейсън даде четири минути продължение на редовното време.

 

Във втората от тези минути Седрик Соарес центрира отдясно, а Райън Бъртранд с глава прати топката в мрежата на Куртоа. Така бе оформен и крайният резултат. "Сините" събраха 78 точки и отново дръпнаха със 7 пункта пред втория Тотнъм. "Шпорите" са с мач по-малко.

 

ЧЕЛСИ - САУТХЯМПТЪН 4:2

 

1:0 Азар (5)

1:1 Ромеу (24)

2:1 Кейхил (45)

3:1 Диего Коща (54)

4:1 Диего Коща (88)

4:2 Бъртранд (92)


Стартови състави:


Челси: Куртоа, Азпиликуета, Давид Луис, Кейхил, Моузес, Маркос Алонсо, Канте, Матич, Фабрегас, Азар, Диего Коща; Резерви: Бегович, Аке, Тери, Чалоба, Вилиан, Педро, Батшуай


Саутхямптън: Форстър, Седрик, Стивънс, Йошида, Бертранд, Ромеу, Дейвис, Уорд-Праус, Тадич, Буфал, Габиадини; Резерви: Хаасен, Касерес, Класи, Хойберг, Лонг, Редмонд, Родригес

 

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sensea
26.04.2017 18:59

Въпреки всичко - Честита победа !!