Барса унищожи Осасуна, Енрике жертва хеттрик на Меси и сбъдна мечта на Масчерано (видео)

22:34
Барса унищожи Осасуна, Енрике жертва хеттрик на Меси и сбъдна мечта на Масчерано (видео)

Отборът на Барселона не се смили над сигурния изпадащ Осасуна и записа категорична победа у дома със 7:1.

Головата фиеста на "Камп Ноу" започна в 13-ата минута, когато Лионел Меси изведе каталунците напред в резултата. В 30-ата минута Андре Гомеш покачи на 2:0 и така тимът на Луис Енрике се оттегли на почивка с комфортна преднина.

Отговорът на гостите дойде в началото на второто полувреме и Роберто Торес намали разликата в резултата. Малко по-късно обаче Гомеш отново удвои аванса на Блаугранас.

В 61-ата минута Меси вкара за 4:1 и след второто си попадение в мача получи заслужена почивка, след като Енрике го смени с Карлес Алена. По ирония на съдбата обаче в 67-ата минута Барса получи право да изпълни дузпа и така аржентинската звезда пропусна да оформи поредния си хеттрик. Но пък от друга страна отсъствието на петкратния носител на Златната топка позволи на сънародника му Хавиер Масчерано да реализира първия си гол с екипа на каталунския тим, като малко преди това Пако Алкасер бе вкарал за 5:1, който имаше и честта да оформи крайния резултат в 87-ата минута.

По този начин преди изиграването на останалите мачове от кръга Барса се откъсна на върха със 78 точки, на 3 пред Реал Мадрид, който по-късно тази вечер гостува на Депортиво Ла Коруня. Осасуна пък остава закотвен на дъното на класирането с едва 18 точки и на практика вече е сигурен изпадащ от елита.

Барселона - Осасуна 7:1

1:0 Лионел Меси '13

2:0 Андре Гомеш '30

2:1 Роберто Торес '48

3:1 Андре Гомеш '57

4:1 Лионел Меси '61

5:1 Пако Алкасер '64

6:1 Хавиер Масчерано (дузпа) '67

7:1 Пако Алкасер '86

Състави:

Барселона - Тер Щеген, Дин, Пике, Масчерано, Бускетс, Туран, Д. Суарес, Ракитич, Гомеш, Алкасер, Меси; Резерви - Иниеста, Л. Суарес, Силесен, Алба, Роберто, Умтити, Алена

Осасуна - Сиригу, Ойер, Фуентес, Мондрагон, Бунуел, Мерида, Куевас, Ромеро, Торес, Тиенса, Леон; Резерви - Марио, Чаушич, Кенан, Клерк, Барха, Маркес, Олавиде

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kopew
26.04.2017 22:49

По ирония на съдбата обаче в 67-ата минута Барса получи право да изпълни дузпа и така аржентинската звезда пропусна да оформи поредния си хеттрик. Но пък от друга страна отсъствието на петкратния носител на Златната топка позволи на сънародника му Хавиер Масчерано да реализира първия си гол с екипа на каталунския тим? Уинърци Меси беше заменен още в 63-тата минута, а дузпата е отсъдена в 67-мата - какъв хеттрик ви гони?