Борусия (Д) си отмъсти и разби мечтите на Байерн за нов златен дубъл (видео)

23:49
Борусия (Д) си отмъсти и разби мечтите на Байерн за нов златен дубъл (видео)

Борусия Дортмунд си върна тъпкано на Байерн Мюнхен за тежката загуба с 1:4 за първенство преди малко повече от две седмици и по този начин се класира за финала на турнира за Купата на Германия. Полуфиналният сблъсък, който отново се игра на "Алианц Арена", премина през серия от обрати, но в крайна сметка приключи при резултат 3:2 в полза на жълто-черните, които в решителния мач за трофея ще спорят с Айнтрахт Франкфурт.

Марко Ройс осигури предимство на Борусия (Д) в 19-ата минута. Радостта на гостите обаче не продължи дълго, след като Хави Мартинес възстанови равенството в 28-ата минута. 

В заключителните минути на първото полувреме с гол на Матс Хумелс баварците обърнаха развоя на събитията и се оттеглиха на почивка с лек аванс.  

През втората част възпитаниците на Томас Тухел отговориха по подобаващ начин на предизвикателството и нанесоха своя удар. В 69-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг върна статуквото на терена, разписвайки се за 2:2, а 5 по-късно Усман Дембеле донесе успеха на жълто-черните и детронира Байерн, който за момента е актулният носител на Купата.

Така само за 2 седмици Байерн записа серия от 5 мача без победа във всички турнири и вече си остава само с надеждите да спечели шампионската титла в Бундеслигата за пети пореден път.

Байерн Мюнхен - Борусия Дортмунд 2:3

0:1 Марко Ройс '19

1:1 Хави Мартинес '28

2:1 Матс Хумелс '41

2:2 Пиер-Емерик Обамеянг '69

2:3 Усман Дембеле '74

Състави:

Байерн Мюнхен - Улрайх, Лам, Хумелс, Алаба, Робен, Алонсо, Рибери, Мартинес, Видал, Алкантара, Левандовски; Резерви - Коща, Рафиня, Боатенг, Бернат, Щарке, Кимих, Мюлер

Борусия Дортмунд - Бурки, Пишчек, Папастатопулос, Шмелцер, Герейро, Бендер, Кастро, Вайгъл, Дембеле, Обамеянг, Ройс; Резерви - Вайденфелер, Исак, Пулишич, Кагава, Мерино, Гинтер, Дурм

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари