Сити и Юнайтед не излъчиха победител (видео)

21:47
Сити и Юнайтед не излъчиха победител (видео)

Манчестър Юнайтед си тръгна с точка от гостуването на Манчестър Сити, като срещата завърши 0:0. Двубоят бе по-открит през първата част, когато "червените дяволи" имаха по-добрите положения. След почивката обаче Юнайтед се окопа и не даде шанс на съперника да застраши вратата на Де Хеа.

Шест минути преди края на редовното време Маруан Фелаини получи червен картон, след като удари Серхио Агуеро с глава. В добавеното време резервата Габриел Жезус прати топката в мрежата, но бе в положение на засада и голът бе отменен. Дербито на Манчестър започна с няколко добри опити за атака на Юнайтед, но постепенно домакините постепенно започнаха да показват и своите силни страни. В деветата минута Агуеро пропусна великолепна възможност да открие резултата. Кевин Де Бройне намери аржентинеца в малкото наказателно поле, но нападателят уцели външната страна на гредата. За Сити това бе 19-а греда от началото на сезона във Висшата лига, като само Тотнъм има повече (20). И двата отбора не можеха да намерят оптимален ритъм, като атаките им завършват с грешки при последното подаване. Именно грешка можеше да позволи на червените дяволи да открият резултата в 24-ата минута. Тогава след центриране Клаудио Браво изби много неубедително топката и тя попадна на крака на Мхитарян, но неговият удар бе слаб и право във вратаря. Отборът на Гуардиола започна да притиска своя съперник, но така и не успяваше да пробие защитата на Юнайтед. В 32-ата минута Агуеро пробва далечен удар. Топката летеше към мрежата, но Де Хеа бе пласиран отлично и спаси. Малко след това отново Агуеро си пробва късмета. Аржентинецът получи топката на границата на наказателното поле, финтира двама бранители и стреля, но ударът бе неточен. Въпреки териториалното превъзходство на Сити секунди преди края на полувремето гостите можеха да поведат. След центриране от фаул на Рашфорд топката стигна до Ерера, който бе оставен напълно непокрит в наказателното поле на задната греда. Испанецът обаче вероятно също бе леко изненадан от това и с глава не успя да насочи топката към вратата.

Второто полувреме започна със скоростни атаки на "гражданите", но те отново и отново не успяваха да нанесат решителен удар. Този период ще се запомни с два слаби удара на Стърлинг и Агуеро. С всяка минута Юнайтед отстъпваше позиции, а вече и не осъществяваше атаки към вратата на съперника, както го правеше през първата част. В 58-ата минута Кевин Де Бройне отправи опасен удар от далечно разстояние, но топката бе отклонена и мина встрани от вратата. Постепенно тимът на Жозе Моуриньо съвсем се дръпна и се окопа пред наказателното си поле. Превъзходството на Сити по отношение на владеенето на топката бе тотално, но то не се изразяваше в никакви голови положения. Защитата на Юнайтед всъщност нямаше особени проблеми да се справя с опитите за атаки на небесно-сините. Последната част на мача бе свързана с инциденти, а не с футболни достойнства. Първо вратарят на гражданите Кладио Браво се контузи и бе заменен от Уили Кабайеро. В 84-ата минута пък Маруан Фелаини получи червен картон. Белгиецът първо събори Агуеро отзад за жълт картон, а веднага след това го удари с глава, което му донесе изгонването. След тази ситуация мачът още повече се изнерви. Нарушенията, прекъсванията и претенциите към съдията станаха още по-чести, което напълно устройваше отбора на Моуриньо, който се стремеше към равенството. В даденото от съдията 6-минутно продължение влезлият като резерва Габриел Жезус прати топката в мрежата, но попадението бе отменено заради засада.

Стартови състави:

Ман Сити: Браво, Сабалета, Компани, Отаменди, Коларов, Туре, Фернандиньо, Стърлинг, Де Бройне, Сане, Агуеро

Ман Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Байи, Блинд, Дармиан, Ерера, Карик, Фелаини, Мхитарян, Рашфорд, Марсиал

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

brickbat
28.04.2017 10:45

и нещо друго ми направи воечатление - нямаше никаква организация на защитата - преди Рио, Видич и О'шей може да бяха дървета, но имаше нещо което не виждахме, а именно организацията, не знам кой я създаваше - САФ, Рио, Ван дер Сар, но въпреки това Юнайтед играеш образцова. Играчите бяха дървета, но всеки знаеше, че Юнайтед ще е шампион...

brickbat
28.04.2017 10:39

добре че Гуардиола е начело на Сити, инак с тези играчи Юнайтед отнасяха едно 3-4 на 0. Не знам как Моу изхарчи толкова пари и не направи отбор!? другия сезон трябва да се купят крайни защитници, крила, нападатели, а може и вратар ако Де Хеа си тръгне. Следователно ще има още един сезон ходене по мъките... Ерера, Фелайни, Рохо и Блинд са за гонене ( Ерера имаше силни мачове, но просто не е за това пътвенство). Замислям се дали тръгването на САФ или по- скоро на Скоус е проблема, което означава, че ще е добре и качествен плеймейкър да се купи. Моу спечи трофей в Челси именно заради Лампард. Отдавна в Юнайтед няма типичните за тима крила. Въобще ще падат рекордни трансфери пак.

Juan33
28.04.2017 09:32

Хахахаха, Агуеро официално е номиниран за Оскарите, че чак и контакт изкара тъпия аржентинец. Много удобно, Фелата докато се навежда тоя да си вирне умрялата тиква и после да симулира едно хубаво. Аз съм доволен и от Х-а защото сме с мач по-малко от Ливърпул, а на 2 точки зад тях.

manutd21
28.04.2017 01:35

Едва ли има фен на Юнайтед, който да не иска победа срещу този съперник при наличието на такъв голям залог, а именно удобно място в топ 4 с мач по-малко от 3-тия. Но уви..Имахме късмет, че на Сити не им беше ден. Центъра на полето беше спечелен категорично от Сити, добре, че защитата ни беше на ниво и не се пропукахме. Като изключим червеният картон, Фелайни игра на едно ниво с останалите си съотборници в халфовата линия и негативните коментари, които получава за играта си са напълно незаслужени.

mancityyy
28.04.2017 01:10

Понеже ние сме шумните съседи...имам чувството, че изиграхме мач с Уест Бромич или Суонси. По абсолютно същия начин на Етихад стоят отбори, борещи се за оцеляване. Цял мач ритат напред топката и в последните минути се изостря напрежението и се получава по някой червен картон. Направо бяха жалки червенковците днес, ама отърваха кожата де, надявам се да са щастливи, както биха били Съндърланд и компания.

IvailoIlkov
28.04.2017 09:23

Е то от къде да знае момчето,като е било на 12 ,когато "Сити" станаха араби :)Просто е влязло да се направи на много разбиращ

lilikoli
28.04.2017 03:30

И преди да тръгнеш да ни сравняваш със Съндърланд не забравяй, че си фен на 5-6 годишен отбор без 10% от успехите на Юнайтед. Ние поне в силните си сезони стигахме до 1/2 финал в ШЛ, а вие сте срам за Английските клубове с жалките си участия там. В слабите ни сезони не можете да ни биете с 10 човека като сме, а вие във вашите слаби сезони се подвизавахте в Чемпиъншип

lilikoli
28.04.2017 03:26

Ритахме напред защото центъра беше изцяло ваш. Никой не оспорва, че ни надиграхте, но пропускаш факта, че половината ни отбор е контузен Моу реално нямаше кой да смени за да раздвижи нещата. Да не мислиш, че на нас много ни се гледат опълченците на шипка 90 минути? И все пак не критикувай само нас защото за цял мач не успяхте да ни вкарате 1 гол на отбор със 7 основни контузени и един глупав червен картон. Според мен критиките трябва да си ги отправиш към вашите играчи, а не нашите

Amateur2018
28.04.2017 00:00

Ами... предвид ситуацията в отбора, доволен съм от равенството. Играта ни беше очеизвадна за отбор, който не искаше да загуби - грозна и бавна. Както и да е. Двата най-тежки мача минаха, така че запазваме всички шансове за топ 3 дори.

dexter
28.04.2017 01:10

Абе имаме гостувания на Арсенал и Тотнъм, нищо не е минало още :)

Amateur2018
27.04.2017 23:42

Заради това ги мразя латиносите... понеже провокират и после симулират! Много подли копеленца са всичките.

Chelsea_bs
28.04.2017 00:29

Хах, много е жалко като си кон с капаци.

StoyanovKST
28.04.2017 00:27

хахахахаха ти не си добре! Ходи се прегледай някъде, заблуден фен на Челси и не коментирай другите отбори, гледай си твоя! Фелайни дори не посегна, просто се наведе, защото Агуеро е две глави по-нисък, но ти от къде да знаеш ? Трябва да се зуслови, нали? хахах комплексар

Chelsea_bs
27.04.2017 23:58

Фелайни като Матераци.

Amateur2018
27.04.2017 23:47

Кажи ми един футболист, който има капацитет повече от на шимпанзе? :)

Amateur2018
27.04.2017 23:46

Единият жълт картон си беше на място! Направи второ нарушение, но не и за жълт. Стоеше на едно място, АГуеро тръгва да му се стрялка, допират си главите и тъпия латинос пада все едно са го заколили! Как поведението на Фелайни да не е на място!?

lilikoli
27.04.2017 23:45

Да ама и фелата има капацитет на интелигентност колкото на шимпанзе

Bitten
27.04.2017 23:44

Абе, каквото и да говорим, поведението на Фелайни си беше не на място. Колкото и да те ядосват и да те провокират, да посягаш с глава (а той посегна, не можеш да отречеш) е недопустимо и си е за червен.

Chelsea_bs
27.04.2017 23:44

Фелайни също бе виновен. Два фаула в рамките на минута и после посягане с глава. Дали е удар не се вижда от повторенията дали е така.

Bitten
27.04.2017 23:33

Излезнохме си за равенство и май така и ще си свърши мача. Не мога да кажа че съм доволен от играта, доста грозно, скучно равенство, но с оглед на съперника и нашето състояние съм доволен от резултата.

Amateur2018
27.04.2017 23:34

Чакай, чакай! Още не е свършил мача, за да говорим дали сме доволни от резултата :)

Amateur2018
27.04.2017 23:23

Направо ми се ходи на мач на Сити... Толкова е свободно и спокойно на трибуните като няма хора...

Amateur2018
27.04.2017 22:24

Засега си личи, че сме излезли да не загубим, ще се вардим цял мач и ако изпадне нещо на гюме за Рашфорд...

marcho_89
27.04.2017 21:52

Дано съм лош пророк,но си мисля,че днес Сити ще прекъснат серията ни без загуба.С толкова много кадрови проблеми,ако Сити не ни победят не знам.

dexter
27.04.2017 23:07

Истински фен, браво!